Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Van másik arduinód? Azt fel lehetne programozni programozónak.
Akkor rajta, próbáld meg azon keresztül rátenni a programot. Az 5V meglétét ellenőrizd azért.
Idézet: „Akkor rajta, próbáld meg azon keresztül rátenni a programot.” Köszi, de ezt hogyan csináljam? Leírnád bővebben?
Van valahol a menüben programozó választás, ott kel kiválasztani. Létezik még a neten elég sok leírás, hogy is csináld. Megmutatni nem tudom mert nem használom az arduino IDE-t évek óta.
Idézet: „Van valahol a menüben programozó választás” Az avr, vagy az ide menüben?
Az AVR az a mikrokontroller család, az IDE pedig az Arduino programozó alkalmazása.
Milyen programot kellene rátenni Bootloadert, vagy mit?
Nem, a nano-ra elsőképp tedd fel az arduinoisp progit a minták közül, utánna nézzél meg egy példát a neten, mit hova kössél és hogy konfigurálj.
A nanora ha feltöltöm a programot, az működik rendesen.
A nano-t akarod használni programozónak, amivel a másik arduino-t fogod programozni, hogy ellenőrizd működik-e még és csak az USB-s rész ment-e tönkre, vagy pedig az USB működik és a mikrokontroller hibás.
Bocsi, de hogyan csatlakoztassam/kössem össze a két arduino-t?
Ehhez elég láma vagyok.
Igen, az Arduino IDE programmal próbáltam.
Természetesen beállítottam: az alaplap Arduino Nano, a processzor Atmega 328P, a port 5-ös, a programozót AVRISP mkII-re állítottam (de másikat is próbáltam). Az új soros port természetesen megjelenik az eszközkezelőben, hiszen ugyanitt programozom vele az ESP-8266-osokat is.
A driver jó, mert az ESP-t vígan programozom vele.
Egyébként több gépen (3) is próbáltuk, külünböző CH340 driverekkel. Jelenleg az van fent, amit itt az oldal tetején ajánlanak az eszközhöz.
Ezek szerint a CH340 USB oldala rendben van. Ha a nanon összekötöd az RX-TX kivezetéseket, az IDE soros monitorával ellenőrizheted, hogy ezek is jók-e. Valami karaktert/szöveget ha kiküldesz, azt vissza is kell kapnod. Ha ez is jó, Szkóppal rámérnék a reset kivezetésre, ha az is működik, akkor már csak a kontroller lehet hibás.
Az is előfordulhat, hogy elszállt belőle a bootloader. Azt meg ISP programozóval tudod újratölteni. A példák közül valamelyiket lefordítod, menüben van olyan, hogy lefordított bináris exportálása. Így megkapod a kész hex fájlt két példányban. Az egyiket bootloaderrel együtt. Ezt kell feltölteni külső programozóval. Lehet, hogy a biztosíték bitekkel játszani kell a sikeres feltöltéshez, én már jártam így. Feltöltés után meg visszaállítani őket. Másképpen az első soros feltöltés után megint elszáll a bootloader. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Köszönöm a válaszodat, valóban ez lett a megoldás.
A régi gazdája ISP-n keresztül ráküldte a bootloadert és azóta minden tökéletes. Mivel a srác ISP-vel dolgozott, nem volt szüksége a bootloaderre, így megspórolta a helyét a memóriában. A fiamnak viszont az USB kézenfekvőbb. A szép az egészben, hogy volt itthon nekünk is ISP-nk és ha tudjuk, mit kell tenni...
Egy kicsit játszottunk!
https://www.youtube.com/watch?v=bn6E-xefcuM
Szia! Megcsináltam.Bővebben: https://youtu.be/SYoYlf0hjNA
Csak az a gond,hogy a videón láthatóan pörgeti alul a számokat és nem mér .Mitől van ez?Kijelzőhöz kellett igazítani a kódot.Nem volt jó a címzés.
Szevasztok!
Régóta szeretnék többcsatornás hőmérőt "alkotni" Arduinoval, analóg bemenetet használva, LCD kijelzővel. Egy csatornás változata megy NTC-vel, kiírással egy kicsit átírt példaprogram alapján. A több csatornás változathoz lenne kérdésem, mert sok mindent átolvasva (példák, utasítások) sem találtam arra megoldást, hogy mondjuk 4 csatornát ciklusba szervezve, azonos kiértékelő subrutinnal, hogyan lehet változóba tenni az analóg bemeneteket (nyilván azok számát), a beolvasott eredményt szintén változóban kiíratni és járulékosan SD kártyára menteni későbbi kiértékelés miatt. Minden erre szolgáló megoldást, tippet köszönettel fogadok. Üdv: StMiklos
Nagyon nem Arduino amit írok. Az általad próbálgatott programhoz tartozik egy hardveres rész is. Ott a komparátort 0 és +5 voltról táplálják. A nem invertáló bemenet a 0 volton. Ahhoz, hogy ez komparáljon, ahhoz az invertáló bemenetnek picivel 0 volt alá, vagy 0 volt fölé kellene kerülnie. Ha 0 volt alá kerül, akkor az kívül esik a tápfeszültségen. Nagyon nem értek ezekhez a komparátorokhoz, de valami azt súgja, hogy nem fogja ezt szeretni. Ez nem működésben fog megnyilvánulni.
Ha adsz a komparátornak negatív tápot, akkor jó lehetne, de viszont akkor az Arduino felé szintillesztésre lenne szükség.
Igen, az i2c eszközöknek van egy címe. Általában több is beállítható az akadás elkerülése végett.
Itt van datalogger 3 analog csatornára:
Bővebben: Link
Ilyesmire gondolsz?
Köszönöm! tbarath-nak is!
Nem vagyok rutinos, szintaktikai hibák sem szúrják ki a szememet, de belenézve a programba azt látom, amit szeretnék megvalósítani és érteni vélem a "működését". Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |