Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszokat.
Bakman: Egy panelgyártó által gyártott PCB-re van forrasztva a PIC, TQFP tokban. Az elcsúszás kizárható. Az előbb kicseréltem a kontrollert, nem változott semmi. zenetom: LATE.F2: próbáltam többféle formában is, annak ellenére hogy a többi portnál működik így is. Kipróbáltam 8 bitet kiírva is, nem segített. Azért írtam csak 3 bitet, mert az E PORT csak 4 bites, abból 1 bit az MCLR, amihez nem tartozik TRIS regiszter. További fejlemény, hogy kipróbáltam a többi bitjét is az E portnak, amik szintén nem működnek kimenetként. Nagyon érdekes.
Töltsd fel ide a fordító által generált assembly állományt vagy a disassembly ablak tartalmát.
Közben megoldottam...user error...Hibás volt a footprintem a nyáktervezőben.
Az exponenciális mégsem jó.
A lineárisnál indul az első LED, ha az AD konverter eredménye nagyobb, mint 114, logaritmikusnál nagyobb, mint 4 és így tovább. De bármilyen saját táblázattal lehet próbálkozni.
Van valamilyen mérési eredményed 0-1023 között, ami vagy az éppen aktuális A/D tartalma, vagy bármilyen - akár rekurzív - átlag.
A kapott eredmény LED-es megjelenítése a LED-eken a táblázat szerint lehet lineáris, vagy logaritmikus.
Elégsokat segítettél szerintem ebböl már össze tudom hozni valamit köszönöm
A 2x16 LCD CGRAM írásával próbálkozok PIC16F690-nel,de nem megy.2 pöttyöt várnék a legfelső sorban.Hol a hiba?
Szerintem nem jó a sorrend. Bővebben: Link
Szia! Azon gondolkodom, hogy azt a 40 -es címet honnan szedted.
Itt egy részlet egy működő kódomból. Mikropascal-ban de szerintem érteni fogod.
Mindenhol azt írják,hogy 40hexa címtől kezdődik.Viszont furcsa,mert 4 biten a PIC16F877-tel tudok készíteni saját karaktert,viszont másik PIC-kel 8 biten csak az angol betűket írja ki.
Próbáld meg decimálisan beírni ahogy én.
A hexa 40 == Dec. 64 -el. A MikroPascalos mintakódban is decimális értéket vár az "Lcd_Cmd()" parancs.
Elfogadja a hexa számot is meg a binárisat is meg a decimálisat is parancsként,de az LcdParancs(64) után lefagy a kijelzés.
Végig megadtad a karakter mind a 8 sorát vagy csak a legfelsőt?
lehet , hogy várná a többit.
Nem adtam meg.Most már határozottabban jobb,hogy megadtam mind a 8 adatot,mivel nem fagy le,de nem tudom hova tette a karaktereket a kijelző,mert nullás címen még mindig semmi nincs,pedig két oszlopnyi vonalat várnék.
Az LcdAdat függvényeden belül mi van?
Mert ahogy látod nekem az "Lcd_Chr_CP(0);" parancsra az aktuális pozícióba kirakja a 0. helyen lévő karaktert. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Próbálgattam,innen-onnan szedtem
MikroC —t használsz?
MPlabx-et
Köszi a segítő véleményed Miért nem tetszik az mplab?
Szerintem az fájt neki, hogy a fejlesztőkörnyezetre válaszoltál (MPLAB-X), míg ő a fordítót kérdezte (MikroC).
Azért nem értettem a kérdést,mert én az mplabot fejlesztésre is használom,meg fordításra is,xc8-cal,és mielőtt megépíteném a kapcsolást,kipróbálom előtte proteusban.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Semmi bajom az MPLAB X-el. Én is azt használom.
Amúgy bbb eltalálta mi fájt. Az MPLAB X a fejlesztő környezet. Azon belűl választod ki a projekt, vagy az új program létrehozásakor, hogy milyen nyelven akarsz programozni. Annak megfelelő felületet és fordítót tölt be. Én például assemblyben programozok. A program részlet alapján te valamilyen C nyelvet használsz. Erre vonatkozott a kérdés. Amire most végre megadtad a választ, hogy xc8. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Arra gondoltam,hogy a MikroC egy fejlesztő környezet,de ha fordító,akkor nem azt használok,hanem xc8-at.Az assembly távol áll tőlem.
Jól gondolod!
A MikroC komplett fejlesztő környezet, fordítóval. Sőt saját programozó készüláket is lehet kspni hozzá igaz igen borsos áron aminek a driver-ei és felülete 7 tegrálva van a MikroC alá. Egyébkén ebben is lehet asm kódot írni. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Idézet: „A MikroC komplett fejlesztő környezet, fordítóval.” Mea culpa, mea culpa mea maxima culpa. Félre voltam informálva, és nem néztem utána. Bocsánatot kérek!
Srácok ti hogy oldanátok meg egy aksiról járó PIC stabil referencia feszültségét?
Mérnem kellene azon aksi feszültség szintjét, amelyről működik a a PIC. Feszültséget csak az aksiról tudok lehúzni.. Én arra gondoltam elsőnek, hogy egy 1.8-2.5v-os stabot teszek rá, de rájöttem, hogy a felesleges feszültséget elkezdeni elfűteni, tehát ez nem a legjobb megoldás. A legegyszerűbb és legolcsóbb, optimális megoldás lenne a nyerő. Előre is köszi..
Vannak referencia IC-k, azok keveset fogyasztanak. Ha stabot teszel rá, az is foyaszt, ugyanakkor nem kötelező terhelni (nagyon). Előbbit jobb megoldásnak tartom, elvileg azért referencia IC, mert jobban ellenáll a környezeti ingadozásoknak.
Esetleg tudsz mondani valami típust vagy konkrét alkatrészt?
Érdekes lehet a referencia IC. |
Bejelentkezés
Hirdetés |