Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.meg próbáltam de így sem indul el a próbapanelon.Nem tudom mi lehet a gond? Proteuszban megy .
Nem lehet hogy a próbapanelon rossz valami?
Mi a baj a legfrissebb verzióval? Nálam működik rendesen.
Nem ,már 10 szer ellenőriztem mindent, kezdve a feszültségtől az utolsó alkatrészig minden a helyén van .
Már nem tudom ismét megnézni a programot, nem emlékszem, hogy az MCLR láb hogyan van konfigurálva.
Az is lehet, hogy a kijelző nem működik, nem? Másik PIC-kel, másik programmal megy?
Minden flow verzió működik rendesen.
A led makrók pedig minden verzióban feledhetőek és helyette portot kell használni.
Az elektromos szulfát mentesítő proginál. Ha 5.1.0.0 val fordítom le simán lefordítja, picbe rakva azonnal indul. Ha ujabbal firdítom, lefordítja, de a pic meg se nyikkan. Amikor a kazánvezérlőmet csináltam annál is ezt a hibát tapasztaltam. Nem tudom mi az oka.
Ha én egy 5 ös verzióval készült programot akarok a 6 os verzióval befordítani szinte minden beállítást át kell nézni újra konfigurálni mert a verziók közti különbségek miatt nem mennek át a beállítások . Nálad is ez lehet a hiba nem a következő verzió rossz ...
Ezt a hibát én is tapasztaltam már, trükkösebb módon is. Amit bubuszoft írt, mondhatni "normális". Volt, hogy pontról pontra újraírtam a programot az újabb verzióban és működött de a korábbit megnyitva egyszerűen nem.
A legutóbbi emlékezetes esetem az volt, amikor menet közben kiderült, hogy a választott PIC kevés lesz, váltottam egy nagyobbra. Ott látszólag minden működött de a valóságban az UART kapcsolat nem. Küldés felébe-harmadába ment Rx megszakítás sehogyan sem.
Megpróbáltam ugyan azt a picket 16f690 .irtam rá egy egyszerü progit . 16x 2 kijelzöre. Azokkal a beálitásokkal és a kijelzö lábkiosztásával teljesen tökéletesen müködik a kijelző
Lásd előző hozzászólásom. Készítsd el újra a programot (nem másol, beilleszt!), hátha. Úgy tűnik, néha valamilyen fájl beragad a programnál és nem lehet vele mit kezdeni. Ha nem megy, hétvégén összedobom próbapanelen én is Ha jól emlékszem, kallódik még valahol egy 16F690-es de ez egyáltalán nem biztos.
Szia!
Szerintem ez a program azért nem működik, mert tele van olyan dolgokkal amiket alapból tilos csinálni.. Tele van feleslegesen ciklusokkal.. a képen pl a goto felett mi ez fps teszt ? Nyírjuk ki a kijelzőt, vagy mi a célja? Mellesleg a goto se ajánlott és ebben a programban felesleges is.. Ezeken kívül a ds se szereti a 2. képen lévő részt, sőt a kijelzőt felesleges törölni ha utána start van. Az én véleményem szerint újra kellene gondolni a programot és egyszerűbben megcsinálni. Pl kijelzés.. Nem lenne egyszerűbb csinálni egy kijelző makrot ahol kiiratsz mindent egyszerre? Miért kell mindenhol részinformációkat kiíratni, sőt ugyanazt 2X 3X? A változó értéke nem fog elveszni szóval mindegy hol íratod ki..
Nagyon köszönöm az infót .Megpróbálom át variálni a progit . Valószínű neked lesz igazad! nagyon köszi a segítséget .Az a baj , hogy érdemben csak kedden tudok vele foglalkozni.
Sziasztok
AVR-re hogyan töltitek fel a programokat? Flowcode-ból vagy arduinoval?
Bocsánat, nem jól tettem fel a kérdést.
Nekem jelenleg egy nano van a tulajdonomba amin USB-n tudok kommunikálni. Az megoldható hogy ISP nélkül USB-n tudjam feltölteni a programot? Még annyi info hogy CH340-es IC van rajta.
Sajnos valami nem megy.
Idézet: „Launching the programmer... C:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode AVR V4\Tools\AVRDUDEusb\avrdude.exe AVRDUDE % a stk500 COM9 19200 "% f.hex” avrdude.exe: no programmer has been specified on the command line or the config file Specify a programmer using the -c option and try again Return code = 1 A Flowcode nem tudja átküldeni a folyamatábrát a mikro vezérlőbe. Kérem vizsgálja meg a programozót, és a kapcsolatot”
Nincs programozó megadva a parancssorban vagy a konfigurációs fájlban
Adj meg egy programozót a -c opcióval, és próbálja újre Szerintem nézd meg a parancssort mert lehet elírtad
Boldog új évet kívánok mindenkinek.
B.U.É.K.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
Sziasztok!
Had kérdezzem a stringműveletekről hogy melyik mit csinál hol találhatok leirást? Probáltam guglizni, de nem sok sikerrel. Azt már tudom hogy a kis kérdőjellel hívom elő hogy melyek a használatos műveletek, De hogy melyik olvaszt össze? melyik hasonlit? melyik keres ?vagy vesz ki -tól -ig? azt nem tudom... A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Biztosan kellenek azok a string műveletek? Bár, ha szeretsz magadnak problémákat okozni, akkor hajrá. Párszor próbáltam, mindig ráfáztam...
A mellékelt képen van az, hogy hogy hozd elő, ahol példákkal van szemléltetve a használata.
Hát a nextionnal most kezdek ismerkedni! Ott az értéket amit meg akarok jeleníteni muszáj "házasítani" a címzéssel!
Meg aztán tegnap megjőttek az új APC220-as modulok! És szeretnék a nyomdokaidba lépni!!! Most minden helységben külön ESP küldi fel az adatot TS-re és a kapcsolok visszafelé ugyan igy működnek hogy TS-ről kérnek le field értéket és az alapján billenti a kapcsolót! Egyrészt fogyasztásban nagyon sok másrészt netfüggő Ugyhogy egy kicsit muszáj vagyok tanulni, meg foglalkozni vele! Pláne hogy szelektív címzést és összesített adatfelküldést szeretnék ( amit azután szét kell szabdaljak)
Köszönöm! Hát igen ha egyszerűen kerestem volna nem pedig tulbonyolítva.....
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Akkor ne akarjam feltétlenűl összepakolni egy "mondattá" hanem ahol el akarom küldeni az értéket ott előtte elküldöm a címzést.
És ha például egy metodus alatt kell elküldenem egy PIC nek 3 értéket, akkor is jobb igy külön külön küldenem, és utanna a "karakterpakolós" modszereddel átrendezem a fogadásnál? Na irok is erre egy kis példaprogit A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Ne akard, éppen ebbe bukott bele nálam a Flowcode. Ha három értéket kell küldened, akkor háromszor küldesz, nem egyszer de hosszú mondatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |