Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2828 / 3618
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Dec 27, 2017 / 2

Frankó idő volt itt nálunk, elmentem túrázni a hegyre.
Az élményen túl egy jó nagy gyantás fa tuskót is találtam nem messze a pincémtől.
A gyökérágakat levágtam, feldolgoztam.
Több évi begyújtás megoldva.
Felénk "fokla " néven ismerik, újfajta nevén "fatwood".
(#) pjg válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Az előbb jöttem fel. Az udvaron örömmel szemléltem meg a bimbózó hóvirágokat.
(#) (Felhasználó 116638) válasza pjg hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Hihetetlen milyen enyhe idő van.
Kölökkoromba ilyenkor már fél méter hó meg 20 fok volt.Minuszban.

Igaz. Majd áprilisban bepótolja.
(#) rokoko válasza pjg hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Jaja. Sajnos én is attól tartok, hogy meg lesz ennek a böjtje.
Ha nem is hosszan, de lesz pár napos fagy,amikor már a fák is rügyeznének és akkor örülhetünk, ha túlélik a fák, nemhogy termést várjunk.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

És akkor nem volt ekkora országos vészhelyzet a fél méteres hótól. Nehezebb volt közlekedni, ennyi volt. Ma pár centi hó, és mindenki jajveszékel.
(#) (Felhasználó 116638) válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 1

Mások voltak az emberek,és a hozzáállásuk.
Most már az probléma, ha meg kell fogni a hólapátot....

'84 februárban fél m vastag volt a letaposott hó.
Trabanttal mentem melózni, de csúszott jobbra, balra.
Gyalogosokat, akiket látásból ismertem és tudtam arra mennek ők is mint én, ültettem be a kocsiba, hogy lel egyen kellően súlyozva.
Akkor a cégtől, 4-en fagytak meg.
(#) horváth lajos hozzászólása Dec 27, 2017 / 1

Sziasztok hát meg volt a karácsonyi buli .cső repedés telken minden létező cső kötést ki ástam és a kertbe lévő csap volt a bűnös kb 10 éve nem volt használva üdv Lali
(#) Remci válasza horváth lajos hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Akkor most örülhetsz hogy nem volt megfagyva a föld. Hólapáttal ástad hogy úgy kicsorbult az éle? ☺
(#) horváth lajos válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Az még mikor le esett a hó, akkor tört el.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Nekem is volt Trabantom, és azon gondolkodtam hogy ugye csak akkor van igazán fűtés ha a menetszél bevezettetik az utastérbe a csövön keresztül. Viszont álló helyben ugye ez nincs.
Ennek okára egy ventillátort bele lehetne tenni abba a csőbe, így állló helyzetben, vagy lassú menetben is lenne fűtés.
(#) gkari válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 1

Rosszul emlékszel, a hűtőventillátor tolta a meleg levegőt, persze, ha állt a járgány, hamar lehült a hűtőlevegő a csekély terhelés miatt.
(#) nagym6 válasza gkari hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Ha jól tudom, a kipufogó körül, annak melegét vitte a fülkébe. Ha kirohadt a kipufogó, akkor elgázosítás következett az utasok számára.
(#) Petyaa válasza gkari hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Hűtőventillátor? Az csak a motort hűtötte

Gyárilag tuti nem volt benne semmilyen venti ami a dobból áramlő hőt vinné tovább.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
(#) Kinka István válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 28, 2017 / 1

Szia!
A dobba fújt bele a hűtőventilátor, így fűtés volt.
Hideg levegőt csak a menetszél juttatott be.
(#) Gafly hozzászólása Dec 28, 2017 /

(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Ez jöhetett volna előbb is; Viki épp elmúlt 14, és szeret pecázni.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Ez egy jó kezdeményezés.
(#) Firefighter1 hozzászólása Dec 28, 2017 /

Sziasztok!
Tippeket kérnék!
Van a műhelykuckomba egy PC plusz van egy laptopom, jelen pillanatbannha dolgozok az egyiken mondjuk egy NYÁK terven és utanna a pc-n szeretném folytatni akkor pendrive vagy memokártya...

Ezt szeretném valahogy megoldani!
Valami felhő alapu dolog lenne jo! De olyan ami könnyen elérhető esetleg automata szinkronos?
Google Drive vagy DropBox? Esetleg....?
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Ilyen apró fájlokra jó lehet egy olyan Router, amelyikbe pendrive-ot is lehet dugni, hálózati meghajtóként szokott látszani. A router-re akasztott NAS már ágyúval verébre kategória.
(#) Ivan93 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Szia! Én még nem használtam, de a Drive-nak van letölthető változata, mellyel szinkronizálni lehet mappákat. Ha van Google fiókod, szerintem próbáld meg.
(#) ronin75 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Régen kötöttem össze két gépet crosslink hálózati kábellel. Az nem járható út?
(#) Firefighter1 hozzászólása Dec 28, 2017 /

Csak a PC fix... A laptop az mozog így a crosslink kilőve.
Egy NAS már régóta az álmom, de azt majd megbeszéljük! / Filmek, dokumentumok zenék/
Most próbálok akkor a Drive-nak nekifutni
(#) pjg válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Mindkét gépen egy megosztott mappa. A neten keresztül látja a másik gép. WiFin is működik, de csak házon belül.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) Petyaa válasza Kinka István hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Akkor az én dobomról ez az átvezető réteg rohadt át teljesen anno, gyanús is volt hogy két rétegű lenne a dob....

Olyat hallottam már, kollégám mesélte hogy ismerőse ( most már tudom hogy hogyan csinálta ) a motorból kijövő csövet a dob helyett a legszívó csonkra aplikálta valahogy, és veszettül ment utána a Trabi
(#) Qju válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Szia!
Egyértelműen a Dropbox.
Előnye hogy akár gépenként is lehet külön fiókod és úgy osztod meg magaddal az adott könyvtárakat oda vissza.
Használtam úgy is hogy egy fiókom volt, de az egy laptopon linux és win7 is volt telepítve. A Dropbox fiókon keresztül osztottam meg fájlokat.
Előnye ha le is formázom vagy kicserélem a gépet a Dropbox újra telepítése és bejelentkezés után újra a gépemen vannak a mentett fájlaim.
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Nekem ugyan linux alatt, de meg van osztva az eagle project könyvtár a notebook és a desktop gép között, mindkettőn a dropbox folder alá van symlink-elve, működik.
Ami szívás lehet az a külső lib-ek szinkronizálása, mert bár ez is meg van osztva, de sz***tom magam azzal, hogy a két gépen két különböző eagle verziót használok. Ettől függetlenül ez is működget, még így is.

De elvileg menni kellene gdrive és stb. felhős megoldással is, illetve NAS-ról megosztva is kellene működnie, pl. owncloud-dal.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Vagy ha nincs a router-en usb, akár egy raspberry pi-ra akasztott pendrive vagy usb vinyó is megfelelhet. Bár ha van akkor is...
(#) Firefighter1 hozzászólása Dec 29, 2017 /

Akkor egy kicsit had boncolgassam itt a témát NAS -al kapcsolatban, illetve hogy hogyan is kéne összerakjam!

UPC ConectBox van itthon! Ez tilt minden IP szolgáltatós oldalt, illetve klienst!
Tehát akkor célszerű e mőgé beraknom plusz egy olyan routert amin valamelyik IP szolgáltató kliense elfut!

Utánna erre a routerra kellene csatlakoznia egy NAS nak ami nem más mint egy pc ( desktop, Rapsberry stb stb) Amibe van egy nagy hdd és fut rajta egy szerver program?!?!
Következő: »»   2828 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem