Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Szia!
A sérült vezetéknél minden szálat ellenőriztél? Üdv: Gábor
Szia Gábor. A vezetékek még nem lettek szálanként átvizsgálva. A lenti képen lévő érzékelőről van szó. A baloldali T jelzésű szakadt ki közvetlen a sorkapocsból a negatív melletti. Nem tudom ez okozhatott-e nagyobb problémát? Egyedül a DA sorkapocsba nincs kötve semmi. Bocs de csak most sikerült géphez ülni. Üdv: Zsiga.
Nem igazán értem a problémát. Szakadás van a kábelben, ezt magad mondtad. Ha egy eret kijavítottál és továbbra sem jó, akkor miért az érzékelővel szórakozol, ahelyett hogy megkeresnéd a további sérült ereket? Vagy azt gondolod, hogy valaki látatlanban megmondja, hogy melyik érben és hol van a hiba?
Meg kellene mérned a relébe és a tamperba menő vezetéket hogy nincsenek- e zárlatban. Egy vezeték csak úgy nem szakad ki, ahhoz kell egy kis ráhatás is. Valószínű hogy van egy rövidzár is a vezetékben. Meg persze az is kérdés hogy kap- e tápot az érzékelöd. De hát ugye ehhez mérni kell.
Az a javítás nem sikerült! Mérd ki a kábel minden erét, ha az összeset helyreállítod jó lesz az érzékelőd.
Üdv Mindenkinek. Ki lett cserélve az egész szál vezeték ami az érzékelőhöz ment és helyre állt a rendszer. Köszönöm Mindenkinek a segítséget, és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok.
Üdv: Zsigmond
Paradox Insitite Gold push hiba.
Üdv Mindenkinek! Új tagként kérem segítségeteket az alábbiakban: Egy frissen teleptett rendszernél kb. 1 hét hibátlan működés után az Insite Gold alkalmazásban nem jelennek meg a központ jelentései push üzenetként. A központban jelenkezet előtte "IP modul nem működik" hiba. TM50 kezelőn "IP vevő nem regisztrált" bejegyzés. Busz modul hiba törléssel (955) helyreált a rend, a központ elérhető, lehet élesíteni, hatástalanítani, viszont a korábban jól működő jelentések, push üzenetek nem érkeznek meg! A rendszer: MG5050 (v4.80.014) IP150 (v4.20) TM50 SPZX8 Sajnos sem a központban, sem az IP modul (v4 butított) web felületén nem találok ezzel kapcsolatos beállítható paramétert. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Solution központok programozásához keresnék szoftvert és kábelt. Mit ajánlanátok? Bosch Solution programot találtam, de nem tudom használni mert valami operator nevet és kódot kér. A válaszokat előre is köszönöm.
A Paradox insight gold-ra előfizettél? Mert az fizetős, és ha nem, akkor a próbaidő után kidob.
Ezek miatt is álltam le a Paradox IP modulokról.
Kerülöm messzire ezeket a központokat, finoman szólva is hulladékok. A régi még az EDM által gyártott riasztók jók, de mióta megvette a Bosch, azóta egy fosch.
A szoftver az A-link, ami DOS-os. win10 alatt felejtős. Mellékletbe bedobtam, van hozzá doksi Amúgy is hiába, mert printer portról működött. Ahhoz meg qrva régi gép kell. emulátorral sem fog menni. Bővebben: Link Bosch hivatalos oldala PDF Elméletben az A-Link Plus az A-Link3 utódja, arra keress rá a neten. Az már windows kompatibilis. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Szia simán kezelőről, mit kellene belőni ? 8 vagy 16 os ? Valóban az újabb 8 ok tápja szar rengeteg elhalt már. (ja és már nem is gyártják, helyette Amax van 3ból 3 beszart azóta paradox)
Ellenben sok 16 üzemel és köszöni jól van fontos a földelés bekötése viharban zárlatba szoktak menni a kezelőt meghajtó ic/k. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
12.23-i aktiválású, próbaidőszakos még. Programon belül most nem találok előfizetési lehetőséget, gondolom lejáratkor lehet majd előfizetni.
Ami viszont eszembe jutott, hogy a PMH fiókból kitöröltem az eredeti siteID-t. Azóta beregisztráltam Babywerrel újra, de nem működik sajnos. Egyébként a push üzenetek kivételével minden lehetőség működik, távolról is el tudom érni központot Insite-vel és Babyware-l is.
Szia!
Régi 16-osról van szól. Kompletten az egész rendszert kellene átvariálni, újre átnézni. Egyszerűbb és áttekinthetőbb megoldást keresek a kezelői pötyögés helyett.
Szia!
Tisztában vagyok vele, sajnos mióta Bosch azóta szar. A régiek nagyon stabilak, jó kis központok voltak régen. Köszönöm az ötletet, utánanézek a szoftvernek.
Hidd el ennél egyszerűbb nincs kb 5 perc és fel is van programozva.
Particionálás kicsit bonyolultabb főleg ha több kezelő is van. Programfüzetből szépen át kell nézni az elejétől a végéig.
Szia!
Ha leálltál a Paradox IP modulról, mit használsz helyette, mert azért az elég szüksége modul a rendszerben?!
Idézet: „mert azért az elég szüksége modul a rendszerben?!” Kinek van szüksége?
A paradoxról kompletten álltam le, ha IP elérésről van szó. Nem tudod 100% helyettesíteni paradox-on belül az IP150-et. Természetesen megoldható, de az nem megoldás átlag felhasználóknakegy TTL-IP modullal és virtuális soros porttal éred el távolról. Vagy magával a Babyware-el, vagy írsz egy programot hozzá, ami ki tudja küldeni, és fogadni a soros vonalon a parancsokat.
Babyware-el is körülményes, mert egy olyan virtuális soros portos kommunikáció kell, ami kezeli a ddns szolgáltatásokat is. Mert akkor a virtuális porton keresztül képes csatlakozni a panel. Próbáltam, működik. Ahogy működik BT-UART modullal is, vagy szimplán csak TTL-IP modullal helyi hálón virtuális soros interfésszel. Egyelőre a Texecom Premier központok IP rendszere ingyenes, és ha jól rémlik, a Satel IP is az. Árban alig van különbség, ha komplett rendszerben kell gondolkodni. De működik a DSCc +Envisalink összeállítás is, csak az jóval drágább. Az egésszel ott a bajom, hogy anno megvettem az iParadox szoftvert, és ha frissíteném a modulom, akkor b...tom. A szotver pár éve volt kb. 4 ezer körül, és teljes hozzávérést adott. Ezt most feladták, és éves fizetésre kényszerítik a felhasználókat. Ez mocskos hozzáállás, és nem tudni, hogy a régi iParadox és PMH rendszer meddig fog működni, mikor állítják le és kényszerítik azt a pár millió felhasználót a fizetős megoldás használatára. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018
Sziasztok!
Több helyen olvastam már, ebben a fórumban is, hogy a Paradox programozó kábelt (usb307) ki lehet váltani egy egyszerű TTL UART átalakító segítségével. Tehát ha az Arduino és egyéb programozáshoz használt CH340G-t bekötöm a Paradox központ serial portjára, akkor pc-n, Babyware-ben tudom programozni? Konkrétan EVO HD központról lenne szó. Előre is köszönöm a segítséget!
Hörmann Prolift motor összehangolható Paradox REM15 868 Mhz távirányítóval? A riasztós szerint igen, a kapus szerint nem? Nekem nem sikerült. Szerintetek? Ha igen, hogy kell csinálni?
Nem.
Illetve egyféleképp, ha már van egy Paradox Magellan, vagy SP rendszered, és van hozzá rádiós egység is. Akkor igen. De csak úgy, hogy vagy a riasztótól húzol egy vezetéket a kapu vezérlő elektronikájáig, vagy egy rádiós relé modult raksz a vezérlő mellé. Mindkét megoldásnál a nyomógombos nyitást fogja vezérelni a rendszer. De csak akkor, ha van egy riasztóközpont is. Önállóan nem lehetséges. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
PGM-ről simán lehet, nem egyet csináltam így. A REM nem fog kommunikálni a kapuval.
Sziasztok!
Ma belefutottam egy számomra érdekes dologba. Paradox SP6000-et bővítettem. Gyári 307-el ráléptem a központra, beállítottam amit kellett, majd elküldtem a központnak. Látszólag rendben lefutott minden, de a valóságban semmi nem történt. Annyi változás történt a régebbi beállításokhoz képest, hogy Win10 alatt futtattam a BW-t. Kezelőről felütve rendben működik minden. Mi okozhatja ezt a jelenséget?
Mit bővítettél rá? Modult, vagy csak simán zónákat?
Simán zónákat.
Win10 alatt pedig megy...
A kapcsolat is létrejött, de nem töltötte át? Főként azért fura, mert itthonról Win10 alatt állítok több gépet is távolról IP-n, illetve az egyik munkagépen is win10 van. Első körben azt csinálnám, hogy létrehoznék egy új ügyfelet, és ide tölteném be a központ adatait. Ilyennel már találkoztam, hogy nem tudtam programozni, de új ügyfél létrehozása után újra jól működött. A régi ügyfél egy importált Babyware adatbázis volt.
A kapcsolat létrejön, jelzi is az adott zónák állapotát, rendszer és akku feszültséget. Áttölti az eseményeket is, de pl. a felhasználó kódok, mester kódok, telepítő kód nem jön át.
Lehet, az ügyfél importálással van probléma, mert visszatöltött az adatbázis. Amire még gondolok, hogy a Power oldalán leírják sz adott BW verzió milyen központ verzióhoz jó. Nekem a legújabb 5.1.0 van a gépen, de a központ 5.18-as. A leírásukat olvasva, elképzelhető még az is, hogy a 4.7.5-ös BW jó a régebbi központokhoz.
Üdv Mindenkinek a fórumon. Solution 880- ról kérdeznék. Kigyulladt a fault hibajelző és lekérdezéskor az 1- es hibát írta ki kicsi feszültség. Az akkuban már csak 11,2 V volt. Tölteni nem töltött. Akku saru lehúzásra semmit sem reagált. Kicseréltem az akkut egy feltöltöttre hibajelzés maradt. Csináltam egy riasztást hiba eltűnt. Mi lehet a gond a töltéssel? Segítségeteket előre is köszönöm. hzsiga.
Sziasztok
Van egy Paradox SP7000 központ PCS250-es GSM modullal. A problémám az hogy a gsm modulban lévő sim kártyára a szolgáltatótól érkező üzeneteket nem továbbítja nekem. A modul leírásában nem találtam erre utaló dolgot, de úgy tudom hogy ez beállítható. Köszi Gergő
A 880 impulzusban tölt. nagyon nem tudod ellenőrizni. Az akku állapotát ki/bekapcs váltáskor ellenőrzi mindig. Ha pár hét után ez az akku is lemerül, akkor sajnos töltőhibás a panel. Párral sajnos találkoztam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |