Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   749 / 1158
(#) afp válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Szia!

Alaplapon az elemet (CR2032-es) kicserélni, mikor nincs bent az elem, akkor a BIOS reset tüskéket a jumperral 10 másodpercre rövidre zárni (kézikönyvben benne van), majd az eredeti helyére visszatenni a jumpert.
A következő bootnál belépni a BIOS setupba, ott a "Load default values" (kb gyári beállítás betöltése), vagy valami hasonlót választani, majd amikor ez megtörtént, akkor beállítani az időt. Ezután "Save and exit".
Újraindul.
Ha a BIOS nem panaszkodik, de a kék képernyő előjön, akkor a vinyón a boot rész sérült.
Próbáld meg safe-módban (mikor elkezd a windows indulni, F8-at kell nyomni) bebootolni, ha ment, akkor újraindítás és rendesen is próbáld meg bebootolni.

Üdv:
P.
(#) CHZ válasza afp hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Szia, elemet mar kerestem, de nem talaltam, tovabb keresem, koszi.
(#) vargaf válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Itt van egy leírás róla:
Dell Optiplex 980
(#) CHZ válasza vargaf hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Koszi, ez hasznos.
(#) bta válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Dellnél a PCI slotok mellett, a szélén szokott lenni. Mivel jumper általában nincs, CMOS törléshez a 230V-os kábelt kihúzod, elemet kiveszed, vársz 2-3 percet, végül a biztonság kedvéért az elem érintkezőit pár mp-ig rövidrezárod. Ha nem indul, és RAM hibát püttyög, ne ijedj meg, jellegzetes Opti betegség. Hozzáérünk a memóriához, és már kontaktos... ilyenkor alaposan (de óvatosan) meg kell pucolni az érintkezősort.

Megvan az elem, lemerult, veszek es delutan vegcsinalom amit írtal.
(#) CHZ válasza bta hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Koszi, elem megvan, jumper valoban nincs, elemcsere remelem megoldja.
(#) bta válasza bta hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Mindenesetre a lap legszélén, az elemmel kb egyvonalban keress egy RTCRST feliratú jumpert. Ha találsz ilyet, akkor azzal kell NVRAM-ot törölni. (De az előbbi megoldás is jól működik.)
(#) CHZ válasza bta hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Van jumper, 2 es.

Elemet csereltem, idot beallitottam, eger kurzora ebben a bealltasban csak a monitor felso reszen mozgathato, így a Load default funkciot nem tudom elerni.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018

ora.jpg

(#) nedudgi válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Tab, szóköz, PgUp/PgDn, nyilak. Ezekkel a billentyűkkel nem tudsz lépkedni?
(#) CHZ válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Csak az orabeallitas savjaban, lefele nem, így a kilepes sem megy, az ESC sem zarja be.
(#) KTobi válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Biztos át lehet járni a teljes lapot billentyűzettel. A bal sávon is tudsz nyitni csukni, le is biztos mehetsz. Próbálj, Entert és utána mozogni. (Dolgoztam már Dell BIOSban)
(#) CHZ válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Bal savon mukodik, megprobalom javaslatod..
(#) CHZ válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Sikerult, orabeallitas ok, hiba viszont maradt.
(#) CHZ hozzászólása Jan 8, 2018 /

Vegigfuttatam nehany ellenorzest.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Ugyan ezen a képernyőn rákattintasz a kék szövegre (speciális lehetőségek), ott megkeresed a parancssort (fekete ikon), elindítod majd jöhet pár egyszerű utasítás...
DISKPART (enter)
Miután elindult a diskpart segédprogram, ki kell adnod két utasítást és az eredményt megjegyezni!
LIST VOLUME
EXIT
Ekkor visszakapod a cmd ablakod, ahol a javítani kívánt kötet betűjelével kell elindítanod a chkdsk parancsot:
CHKDSK BETŰJEL: /F /X /R
(pl. chkdsk c: /f /r /x) A betűjelet az előző diskpart utasítás eredményeként kapod meg! (Igen, azért nem rögtön c, d ,e ,... jeleket mondtam, mert ki tudja éppen melyik jelre csatolta be a rendszerdiagnosztikai segédrendszer windows pe 3 oprendszere a merevlemezed - meg kell keresni és az csak így megy!)
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Koszi, itt elakadtam...

DISK.jpg

(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Szuper, mig szlovak billentyuzetre vagyok kenyszerul ez nem tud valtozni.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Ennél az állapotnál kell az exit. Neked a c és d meghajtókat kell ellenőrizned a chkdsk c: /f /r /x és utána a chkdsk d: /f /r /x parancs kiadásával.
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

Nem lett ok.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
(#) D Wye hozzászólása Jan 9, 2018 /

Sziasztok!

Van egy Fujitsu Siemens Lifebook T5010-es gépem. Tudom, hogy nem egy mai darab, de mostanság nincs a kiadott gépek között olyan különleges, mint ez.
Ennek a gépnek van a képernyője mögött egy WACOM technológia. Az a probléma, hogy újratelepítést követően ez nem működik. Pedig a rendszer érzékeli. Felmentem a FujitsuAmerica oldalára, ahonnan egy, a tollhoz tartozó és egy, a WACOM-hoz tartozó driver-t is leszedtem, telepítettem, de így sem jó.
A gépen több OS fut, mindegyik más Winchesteren és a többi rendszer tudja használni.
Mi lehet a probléma?
Mellékelek egy képet, amin látszik az ellentmondása a rendszernek;

Ujra futtattam, nem jelzett hibat, de nem ok.

kesz3.jpg

(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Jan 9, 2018 / 1

A BIOS-ban mire van állítva a SATA vezérlő? Ha AHCI, de az óraelmenetel előtt Compatible volt, akkor ez is okozhatja a dolgot. Minden esetre a fájlrendszer hibáit sikerült kijavítanod a képek tanúsága szerint.

Jelenleg ez a beallitasa, mi volt, nem tudom..
(#) blasz válasza CHZ hozzászólására (») Jan 9, 2018 / 1

Szia én nem vágom annyira a számitástechnikát,de szerintem nem kell neked a Raid on,hanem AHCI,vagy ATA autodetect.
(#) CHZ válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

Köszönöm, már jó minden!

Nagyon köszönöm a segítséged, és a kitartásod, sikerült!

Ékezetek hiánya miatt elnézést kérek azoktól akiket annyira zavart.
(#) blasz válasza CHZ hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

Örülök neki egyszer sokáig szívtam hasonlóval én is.

De mi volt a hiba végül is?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
(#) bbb válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

Amit legutoljára írtam. A SATA vezérlő át volt állítva arról az üzemmódról, amivel a win7 telepítve volt és ezért akadt ki. Amikor az óra elment, akkor nem csak az ment el, hanem beállt minden alaphelyzetre, többek közt ez a beállítás is.
Meg lehetett volna oldani úgy is, hogy a Legacy helyett azon marad, ami az alap és a windows alá feltelepíti az illesztőprogramot hozzá, de az macerásabb, egyszerűbb ugyan arra visszaállítani inkább a BIOS-t.
Következő: »»   749 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem