Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Alaplapon az elemet (CR2032-es) kicserélni, mikor nincs bent az elem, akkor a BIOS reset tüskéket a jumperral 10 másodpercre rövidre zárni (kézikönyvben benne van), majd az eredeti helyére visszatenni a jumpert. A következő bootnál belépni a BIOS setupba, ott a "Load default values" (kb gyári beállítás betöltése), vagy valami hasonlót választani, majd amikor ez megtörtént, akkor beállítani az időt. Ezután "Save and exit". Újraindul. Ha a BIOS nem panaszkodik, de a kék képernyő előjön, akkor a vinyón a boot rész sérült. Próbáld meg safe-módban (mikor elkezd a windows indulni, F8-at kell nyomni) bebootolni, ha ment, akkor újraindítás és rendesen is próbáld meg bebootolni. Üdv: P.
Szia, elemet mar kerestem, de nem talaltam, tovabb keresem, koszi.
Itt van egy leírás róla:
Dell Optiplex 980
Dellnél a PCI slotok mellett, a szélén szokott lenni. Mivel jumper általában nincs, CMOS törléshez a 230V-os kábelt kihúzod, elemet kiveszed, vársz 2-3 percet, végül a biztonság kedvéért az elem érintkezőit pár mp-ig rövidrezárod. Ha nem indul, és RAM hibát püttyög, ne ijedj meg, jellegzetes Opti betegség. Hozzáérünk a memóriához, és már kontaktos... ilyenkor alaposan (de óvatosan) meg kell pucolni az érintkezősort.
Megvan az elem, lemerult, veszek es delutan vegcsinalom amit írtal.
Koszi, elem megvan, jumper valoban nincs, elemcsere remelem megoldja.
Mindenesetre a lap legszélén, az elemmel kb egyvonalban keress egy RTCRST feliratú jumpert. Ha találsz ilyet, akkor azzal kell NVRAM-ot törölni. (De az előbbi megoldás is jól működik.)
Elemet csereltem, idot beallitottam, eger kurzora ebben a bealltasban csak a monitor felso reszen mozgathato, így a Load default funkciot nem tudom elerni.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
Tab, szóköz, PgUp/PgDn, nyilak. Ezekkel a billentyűkkel nem tudsz lépkedni?
Csak az orabeallitas savjaban, lefele nem, így a kilepes sem megy, az ESC sem zarja be.
Biztos át lehet járni a teljes lapot billentyűzettel. A bal sávon is tudsz nyitni csukni, le is biztos mehetsz. Próbálj, Entert és utána mozogni. (Dolgoztam már Dell BIOSban)
Sikerult, orabeallitas ok, hiba viszont maradt.
Ugyan ezen a képernyőn rákattintasz a kék szövegre (speciális lehetőségek), ott megkeresed a parancssort (fekete ikon), elindítod majd jöhet pár egyszerű utasítás...
DISKPART (enter) Miután elindult a diskpart segédprogram, ki kell adnod két utasítást és az eredményt megjegyezni! LIST VOLUME EXIT Ekkor visszakapod a cmd ablakod, ahol a javítani kívánt kötet betűjelével kell elindítanod a chkdsk parancsot: CHKDSK BETŰJEL: /F /X /R (pl. chkdsk c: /f /r /x) A betűjelet az előző diskpart utasítás eredményeként kapod meg! (Igen, azért nem rögtön c, d ,e ,... jeleket mondtam, mert ki tudja éppen melyik jelre csatolta be a rendszerdiagnosztikai segédrendszer windows pe 3 oprendszere a merevlemezed - meg kell keresni és az csak így megy!)
Szuper, mig szlovak billentyuzetre vagyok kenyszerul ez nem tud valtozni.
Ennél az állapotnál kell az exit. Neked a c és d meghajtókat kell ellenőrizned a chkdsk c: /f /r /x és utána a chkdsk d: /f /r /x parancs kiadásával.
Nem lett ok.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens Lifebook T5010-es gépem. Tudom, hogy nem egy mai darab, de mostanság nincs a kiadott gépek között olyan különleges, mint ez. Ennek a gépnek van a képernyője mögött egy WACOM technológia. Az a probléma, hogy újratelepítést követően ez nem működik. Pedig a rendszer érzékeli. Felmentem a FujitsuAmerica oldalára, ahonnan egy, a tollhoz tartozó és egy, a WACOM-hoz tartozó driver-t is leszedtem, telepítettem, de így sem jó. A gépen több OS fut, mindegyik más Winchesteren és a többi rendszer tudja használni. Mi lehet a probléma? Mellékelek egy képet, amin látszik az ellentmondása a rendszernek;
Ujra futtattam, nem jelzett hibat, de nem ok.
A BIOS-ban mire van állítva a SATA vezérlő? Ha AHCI, de az óraelmenetel előtt Compatible volt, akkor ez is okozhatja a dolgot. Minden esetre a fájlrendszer hibáit sikerült kijavítanod a képek tanúsága szerint.
Jelenleg ez a beallitasa, mi volt, nem tudom..
Szia én nem vágom annyira a számitástechnikát,de szerintem nem kell neked a Raid on,hanem AHCI,vagy ATA autodetect.
Nagyon köszönöm a segítséged, és a kitartásod, sikerült!
Ékezetek hiánya miatt elnézést kérek azoktól akiket annyira zavart.
Örülök neki egyszer sokáig szívtam hasonlóval én is.
De mi volt a hiba végül is? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
Amit legutoljára írtam. A SATA vezérlő át volt állítva arról az üzemmódról, amivel a win7 telepítve volt és ezért akadt ki. Amikor az óra elment, akkor nem csak az ment el, hanem beállt minden alaphelyzetre, többek közt ez a beállítás is.
Meg lehetett volna oldani úgy is, hogy a Legacy helyett azon marad, ami az alap és a windows alá feltelepíti az illesztőprogramot hozzá, de az macerásabb, egyszerűbb ugyan arra visszaállítani inkább a BIOS-t. |
Bejelentkezés
Hirdetés |