Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   67 / 443
(#) PCB válasza Bagoly hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Szia !

Idézet:
„"WARNING More than 1 signal layer active !"”

Egynél több fólia(layer) aktiv.

Üdv!
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Idézet:
„Egynél több fólia(layer) aktiv.”

Pontosabban: Egynél több "signal" réteg ("jel réteg") aktív.
(#) Bagoly hozzászólása Ápr 14, 2008 /

Szervusztok.
Sajnos ismét beleszaladtam egy gondba. Egy PIC-es frekimérőt akartam nyomtatott áramkörre vinni, és probálkoztam egyoldalas kétoldalas megoldással, de bármit teszek egy "Apertura error"- ba futok. Sajnos még elképzelésem sincs, hogy mi az oka, mert mindent úgy csinálok mint eddig. Mellékelem a két filét.
Amennyiben tanácsot tudtok adni, hogy mitől van, azt megköszönöm, mint bármely más jó tanácsot.
Forditásnál van a gond, de nem tudok rájönni, hogy hol rontottam el.
Üdv: Bagoly.
(#) PCB válasza Bagoly hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Szia !

Hol a hiba, kicsit bővebben mert nálam nem jeletkezett.

Ettől függetlenül persze tartalmaz hibát a rajz.

Üdv!

panel.gif

(#) PCB hozzászólása Ápr 20, 2008 /

Szia !

Egybefüggő GND területet hozok létre, viszont ezután szeretnék egy PAD-et elhelyezni GND területre.
Hogyan tudom a PAD-et erre a területre tenni.

pl: leteszek egy PAD -et, ennek a neve "Signal N$28"
Hol tudom ezt átnevezni "Signal GND" -re ?

Biztos volt már ez a kérdés csak nem találtam, ezért kérdezem ha nem gond.

Üdv!
(#) kobold válasza PCB hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

Via esetén 4.11-ben bejött a Name parancs, szerintem neked is csak ennyi kell.
(#) PCB válasza kobold hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

Szia !

Majdnem jó, csak a PAD a NAME parancs után beleolvad a GND területbe, és nem lesz igazi PAD.

Üdv!

Szerintem ha a Thermals be van kapcsolva, és megfelelő szélességű a GND, esetleg a DRC-ben is jó értékek vannak a méretekre, akkor már nem kellene beolvadnia... Fel kéne már tennem ezt a 4.16-ot egyszer

Szia !

DRC jó mert a panel többi részén jó a GND terület, csak külön VIA-t nem tudok letenni, hogy az ne olvadjon bele a GND-be és legyen thermal.

Üdv!

DRC-ben, Supply fül alatt, van olyan checkbox, hogy "Generate thermals for vias" ? Ha van (vagy máshol van), annak be kell lennie jelölve (alapból törölt).
(#) huba hozzászólása Ápr 20, 2008 /

Valaki nemtudja diódahidakat milyen állnéven kéne keresni?
(#) kaqkk válasza huba hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

A diódahíd : rectifier !én is sokat kerestem.

Szia !

Köszi !

Üdv!
(#) huba válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

Köszönöm a segítséget.
(#) kaqkk válasza huba hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

szivesen máskor is

Szia !

Még egy kérdés: Azon a PAD-en ahol a GND áthalad lesz egy kereszt. Ezt a kereszt kötés vastagságát lehet állítani ?

Üdv!

A DRC-ben meg lehet határozni, milyen átmérővel, mekkora sávot tegyen a pad köré, annak méretétől függően. De a minimális szélesség a GND szélessége lesz, vagyis ha teszem azt 16 mil-es "vezetékkel" rajzolod körbe a területet, annyi lesz a bekötések szélessége is.
Nekem vasaláshoz a 4 ... 6 mil elfogadható, és elkészíthető rajzolatot ad; ilyen nincs a listában, ezért megrajzolom valamilyennel, utána meg kézzel beírva change width 0.004, katt a GND-re, és már rendben is van.
(#) PCB válasza kobold hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Szia!

Tehát az lesz a kereszt szélessége amilyen széles vonallal(polygon) rajzolom körbe a területet ?

Ha jól értem

Üdv!
(#) mex hozzászólása Ápr 21, 2008 /

Üdv.
A Puskás FNT tipusú trafók méretei nincsenek az adatbázisába,de más nevű,azonos lábkiosztású tipust sem találok.
Nincs meg véletlenül valakinek,aki meg is osztaná velem?
Vagy egyszerűbb létrehoznom?
(#) PCB válasza mex hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Szia !

Ha tudod a pontos méreteket egyszerübb persze megrajzolni, (kényelmesen 4-5 perc).

Üdv!

(#) kobold válasza PCB hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Nagyjából igen
Nem tudom, a 4.16-nál mennyire tér el a felület, nekem a képen látható beállításokkal, és az említett 4-6 mil szélességű polygon mellett egész jó thermals-ok jönnek ki.

dru.png

(#) PCB válasza kobold hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Szia !

Jó lett ahogy tanácsoltad, a terület körberajzolásnál a polygon szélességét megemeltem, igy a kereszt kötések szélesebbek lettek.

Köszi ! (hogy a polygon mérete határozza meg a kereszt szélességét félelmetes logikára vall )

Thermal nálam 0,5mm.

Köszi a segítségeket

Üdv!
(#) IMi válasza mex hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Hello!

Eddig ezeket rajzolgattam: (melléklet)
Remélem segített.
(#) huba válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Még lenne egy kérdésem. Mivel dobozhoz készül a nyák, ezért tervezés előtt pontosan be kéne lőjem a méreteit, Eagelbe van erre valami méricskélő akalmatosság? Eddig sose volt rá szükségem...
(#) kaqkk válasza huba hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Elvileg megadható a nyák mérete ezt most nem tudom
neked mermondani hogyan kell ,de az eagle manualban
biztosan benne van! Az eagle 4.16nyáktervező témában
biztosan megtalálod ( az eagleből orcadbe témában is)
(#) kaqkk válasza IMi hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Jók a rajzok de hogy lehet átmenteni a programba?
(#) PCB válasza huba hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Szia !

Kapcsold be a rácsot, állítsd 1.27mm -re, aztán a panel körvonalat oda húzod a rácson amekkora panelre van szükséged.

Üdv!
(#) kobold válasza huba hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Van. Célszerű előtte beállítani a grid-et, megfelelő felbontásra (pl. 0.1 mm); a menügombok mellett van egy Mark nevű (a Layers mellett), azt bekapcsolva a panelon letesz egy kis keresztet abba a pontba, ahol kattintasz. Utána, az egér mozgatásakor, az állapotsorban (ahol eddig csak grid-et és az X, Y koordinátákat írta ki) megjelenik még egy mező, a lerakott kis kereszttől való relatív távolságokat mutatva, ez alapján nagyon jól lehet méretezni négyszögletestől eltérő nyákot is. A lerakott jelzés ismételt Mark után áthelyezhető, a Mark gomb utáni Go parancs pedig eltünteti a rajzról.
Persze úgy is lehet, hogy a megfelelő felbontású grid mellett a Dimension rétegbe rajzolod a panel körvonalát 0 szélességű vonallal, és közben figyeled a kurzor koordinátáit, és számolgatod, hol legyen sarok, stb.
(#) PCB válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Szia !

Másold az *.lbr fájlokat a program LBR könyvtárába, utána nyisd meg a programot schematikus rajznál, ott a menüben Library, és USE, tallózd be a fájlt és kész.

Üdv!
(#) mex válasza IMi hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Köszönöm szépen!
Épp most akartam magam rábeszélni,de megmentettél.
Következő: »»   67 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem