Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv! Én már korábban mondtam neked, igaz előszőr az elkókat mondtam, de aztán mondtam hogy a fügőleges eltérítő IC-ről rakj fel egy típust, irtam egy pár TDA verziót is, meg azt hogy akörül nézz körül!
Estelteg egy ötlet: Szüntesd meg a képcső katód fűtését ideiglenesen! Utána éleszd, /nem fogsz semmit sem látni/ és mérjél ki mindent a függőleges eltérítésen. (Az előbbi manöverre azért van szükség mert, a képcső katódjából nem lépnek ki az elektronok, és így nem végeznek pusztítást a foszfor rétegen, az elégtelen eltérítés miatt!) Az IC körül kutakodj! Ellenőrizd hogy kap e tápfeszültséget! Ellenőrizd hogy kap e szinkron jelet az IC! Esetleg egy szkópos mérés is kéne hogy a jelalakok megfelelőek, de ez már csak akkor ha minden feszültség, jel megvan!
Szia
Nem szoktam a képcső fűtését levenni, inkább visszaveszem a G2-őt, hogy egész halványan lehessen csak látni a csikot, akkor sem ég be a cső, és azért látom közben ha valami történik. Bár ez sem rossz. Fery
Oké,ma tudok nekiugrani még hosszasabban,írok hogy mire jutottam.De a kapcsi rajzot azért linkeltem be hogy áttekinthetőbb legyen minden
Üdv mindenkinek aki ittvan.Most találtammeg ezt az oldalt!1 kiss segitséget kérnék tőletek.Van 1 LOEWE tvém,nagyfesz tekercset kellet cserélnem benne,és ha bekapcsolom szuper a hang csak éppen kép nincs!!! valamit tudnátok rá mondani??BENJI13
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.Van egy SAMSUNG CW-29A114N tipusú tv-m és ehhez keresek kapcsolási rajzot. Email címemre is írhattok:gterm17@gmail.com Előre is köszönöm!!
Üdv!
Ellenőrizd a sorvégtranzisztort! Nézd meg a buszterkondit, kb1600V os lehet, pár nF. Illetve a környékén lévő elkókat! Esetleg a tápoldali pufferkondi miatt megfuthat a táp. Ha a sorkimenő transzformátort kicserélted, akkor még ott kell körül nézni, mert valószínű, a trafó elszállásakor, elköszönhetett miatta más is! Esetleg ellenőrizni kéne hogy a képcső katódfűtése kap e feszt! (de ez nem gyakori, inkább forrasztási hiba szokott helyette fenn állni)
Üdv!
na vannak változások a tv-vel. kicseréltem közvetlenül a sorkimenő mellett egy 160 V 10µF os kondit. Hang , nagyfesz van, kép nincs. Nincs képcső fűtés? Ma nem fogom már csinálni, este meló, ha van valami ötlet írjatok. Előre is kösz.
Ha a képcsövednek van fűtése, akkor azt a saját szemeddel kéne látnod! Ugyanis a katód izzásig hevűl és ezt szemmel jól láthatóan, összesen 3at kéne látnod!
Ne haragudj, de ez egy monitor, és ezen jóval több kütyü van, mint egy TV-n, itt csak ennyire lehet látni! (kb 10,4-11V általában ha nem tudom rosszul)
Esetleg a hiba oka lehet, egy R G B nagyfeszültségű erősíő, ami a szindekóder felől érkező jeleket, erősíti fel a katódsugárcső "színágyúihoz", és előfordulhat hogy ez az erősítőáramkör nem kap tápot!
Egy lemaradt az előző hozzászólásomból! (#214205)
Visszatérve, az RGB erősítőhőz, ez csak akkor gyanitható teljességgel, ha a képcső minden feszültséget megkap, beleértve a katódfűtőszál izzását is! (nállam az RGB erősítő szállt el, igaz ez abban a monitormban volt amiről képet raktam fel, és azóta szépen mükxik tovább!)
Kapcsolási rajzot nem tudok adni de egy időben én is rengeteg TV-t megjavítottam. Ha elmondod mik a tünetek lehet tudok segíteni. Másfelől a kollegáknak igazuk van! Tényleg nem érdemes nagyon beleásni magad, mert ha az alkatrészeket kiveszed és a rezet és az alumíniumot akkor többet kihozol belőle, mint amennyiért el tudod adni üzemképesen
Hello!
A 3DD2499-es tranyó mindig tönkre megy.Már kétszer lett cserélve.Legutóbb három napig bírta.Arra gondolok hogy lehet más a baja csak itt jön ki.
Szia.
Először is cseréld ki a tápegység primer oldalán az összes kis elkót. Ne méregesd, cseréld. Utána a sorvégtranzisztor kollektorán lévő néhány nanós 1600-2000 voltos kondit cseréld ki és valószinüleg meg fog szünni a problémád. Mérd meg a sortápot a kondik cseréje után. Tipustól füfggően 125-145 volt között kell lennie. Ha az ok, akkor valószinüleg már jó lesz. Szinte biztos, hogy fut a táp. Azért még egy javaslat, a sormeghajtó körben is találsz ha jól emlékszem egy néhány mikrós 200 volt körüli elkót, azt is cseréld ki. Fery
ez igaz, tényleg más a baj! Ha nem melegszik nagyon, akkor azt javaslom, hogy nézd meg a tápfeszt, hogy olyan 110-125V között van-e (140 felett már semmiképpensem jó) és a kondikat cseréld ki, ellenállásokat nézd át.
Szia
Nagyon sok olyan TV van, amelyiknek a sortápja 145 Volt sőt pl az A 68-as csővel szerelt Orion CTV-025-ösnek 155 Volt, meg van Sony 165 voltos sortáppal is. Ez erősen gépfüggő. Samsung-ba is van 145 Volt-os. 110-125 között főleg az 51 cm képátlójú gépek vannak többségben. Fery
Akkor ez nagy valószinüséggel 135-145 Voltos.
De ha az elkókat a tápban kicserélted be fog állni. A puffer elkót, a nagyot, nem kell kicserélni azzal valószinüleg nincs gond. Ha az kondi cserékkel végeztél akkor mérj rá a nagy bejárati pufferre ott 300 Volt körüli egyent kell mérned akkor jó a kondi. Fery
Hali mindenkinek...
Szóval böngésztem tovább a sharp tv-t....írom milyen tda-kat néztem benne... TDA7480 TDA6108 TDA4472 Azt hiszem ennyi....ic van benne szarásig,meg egy digit modul de annak ehez a problémához nem kapcsolódik... van benne egy nagy dög FET ami előtt egy 68 uF,450 V-os kondi van előtte de azok is műxenek... két tranyó virít még a sorkimenő közelében de azok is jók....egyre jobban gyanaxom vmeik tda-ra vagy ic-re....sztem az eeprom működik rendesen....a tv-n van egy funkció...két gombot egyszerre lenyomok és beállítja a konvergenciát stb...de a horizontal nem tud mit kezdeni,nem nyúlik a kép ki(gondolom a hibás alkatrész miatt) Tippeket várok tv szakiktól,üzemelhetne már ez a tv :yes:
Ez így van ahogy mondod! Egy 51 cm esnek nem szokott 140 felett lenni a feszültség! De a nagyoknak 140 vagy felette is szokott lenni. A monitorokban akár még 200V is lehet!
Pár hsz-el ezelőtt leirtam neked mit csinálj. A függőleges eltéritő végfokot cseréld ki szinte biztos, hogy az a gond. Na meg a védő ellenállást nézd meg a tápján.
A hibán nem fog segiteni ha felsorold az IC-ket. Ha nem tudod melyik az akkor keresd meg. Az eltéritő tekercsre megy négy kolbász. Abból 2 a sorkimenő körébe megy az nem az. A másik kettő a függ. végfokhoz. Na azon menj végig és keresd meg a végfokot. Mi csak tanácsot tudunk neked adni, de előtted van kinyitva a TV. Ja és talán olvasd is el amit leirunk.....
Szia
Ha cserélted a sorkimenőt akkor az is lehet, hogy az új trafón le van tekerve a G2 potija, akkor nem lesz se fény, se kép.
Ha rákerestél volna ezekre az alaktrészekre a Googlival, akkor könnyen rájöhetsz arrról hogy:
TDA7480 ez a hagért... TDA6108 ez az RGB jelet erősíti/vezérli... TDA4472 ez egy A/V signál vezérlő.... ... tehát egyik sem az amit mi irtunk! Egy IC-t keress, minimum hűtőbordára van szerelve! (sorkimenő közvetlen társaságában szokott lenni) Nem csak én de már más is elmagyarészta, /szeintem érthetően/ hogy mit csinálj, hogyan kezdj hozzá, a hibakereséshez! Próbáld meg ezt az utat bejárni, és tájékoztass minket, ezekről a lépéseidről, ezzel mindanyiónknak megkönnyítve ezzel a hibakeresést, és így pontosabban megtudjuk behatárolni azt hogy hol lehet a hiba forrása, és azt feltárni/elhárítani! A TV-t te javítod tehát teneked kell tisztában lenned hogy mit csináltál/csinálsz, de mi sötétben fogunk tapogatózni, mert nem közölsz nagyon semmit! (legalább azt, hogy mit javítottál/cseréltél, mit mértél-és az jó e... )
Húú! elnézést kérek a -zagyva- fogalmazásért!
Nagyon kell küzdenem a billentyűzettel, mert sz*r !
Miért nem mcseréled ki, ha ilyen kakukkos.Adjak egyet?
Az a baj hogy ez nem két fillér volt, valószínű ki kéne már takarítanom!
Egyszer sem sikerült ilyen b*****úan megfogalmaznom!
Nehany eve egy monitorba TDA9535 RGB vegfok helyett valami LMxxxx IC-t behuzaloztam mert a labkiosztas nem talalt, proci hutobordara szereltem..nagy izgalom volt, ma is mukodik
LM2466TA, volt nem?
Mert nállam ezt kellet cserélni! (ez az RGB végfok )
Helló.A tekercs jólvan beálitva,viszont 2 tranzisztor BD536,537-esből az egyik csak lógott a panelban,mert kiolvadt!Ezeket be kel szereznem!
hali!
Képcső fűtés Ok. Kép mégsincs?! a kép mintha halványan vibrálna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |