Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Már nálam is OK.
Azzal valószínüen semelyik töltő nem tud mit kezdeni, a hónapokig lemerült volt. Ha nem cellazárlatos, akkor ici-pici esély, ha hígított elektrolittel, napokig töltöd kicsi árammal. (egy-két száz mA.) Ha emelkedik a feszültség, van remény, ha nem veszélyes hulladék. A töltőn a kijelző, csak egy olcsó csicsa.
Most jár 11V-nál. Igen persze tudom hogy csicsa, de anno ugyanezt mondtuk a grafikus még monokróm kijelzőkre is amikor megjelentek a mobilokban
Ha sikerül is helyrehozni, valószínűleg csak látszólagos, eredeti kapacitásának töredéke lesz.
Igen tudom, de hajt a kíváncsiság majd jelentkezek hogy mire jutott
Bocsi hogy belevágok, de nekem is az van + 1 kapcsoló hogyha 1 hétig nem kell esetleg ki tudjam kapcsolni és nem megy feleslegesen. Szerintem a hajdunál nem kell se több se jobb.
SNMP-hez ért valaki? MIB fájlt kellene készítenem egy készülékhez, de egyelőre kevés hozzá a tudásom. A MIB fában van 26 adat, többnyire string és néhány integer.
Bocsi, de én is bevágok, ha tudod, ha nem: a kapcsoló beéghet, jobb a jó öreg aljzatból kihúzni, ha úgy, mek, mek
Szerverek szünetmentes áramforrásaihoz használják az SNMP-t leginkább. Amikor szervertermeknél jelezni kell például a leállást a szünetmentesnek a szerverek felé, hogy az üzemszerűen és tervezetten történhessen meg a teljes leállásig. Ilyen irányban kellene keresgélned szerintem. Én árultam ugyan SNMP adaptereket Aros szünetmenteshez, de a szoftvereket mindig a rendszergazdák írták meg hozzá.
Amelyik nekem van, az cca. 15 éves, és nyáron minden hétvégén használom (Római parti kabinban), aztán letekerem, most sincs kihúzva a dugalj., de még soha nem volt semmi baja.
Értelek, végül is szép időt megért a kégli.
Azért remélem megnézed néha kikapcsolás előtt, hogy nem melegszik-e?
Használják azt sok minden másra is, és eléggé nagy biztonsági rés is sajnos...
Én innen indulnék: Bővebben: Link.
Az alján van egy csomó link. Idézet: „Szerverek szünetmentes áramforrásaihoz használják az SNMP-t leginkább.” Meg nyomtatóknál, meg switcheknél, meg routereknél, meg szinte bármelyik hálózati eszköznél, amibe adaptálják (én speciel Canon iR multifunkciós készülékeket vizslattam vele). Skori! Mire vagy kíváncsi? SNMP-hez nagyon sok (ingyenes) alkalmazás létezik, amivel a MIB-eket lehet túrni. Egy egész jó oldal a megértéshez: Net-SNMP
És vajon hogyha kint állna hidegebb időben, akkor is elindulna?
Nem tudom hogy egy ilyen 3. szintű újraélesztéses akku hogyan reagálna a kinti viszonyokra
De robogót télen inkább berúgókarral indítanak Legalábbis én amikor még süldő koromban télen is robogóztam
Nyáron kell használni, akkor nem lehet gond.
Egy ismeretlen márkájú, olcsóbb töltő is lehet jó. Kívánom még sok akkumulátort töltsél fel vele!
Csakis nyáron, vagy jó időben
Engem megvett Köszi!
Jó lenne egy lehető legegyszerűbb minimál példa, hogy mindöszesen 1db változót, az OID alapján hogyan kellene felvenni benne. Próbáltam letölteni és megérteni néhány készülékhez adott MIB fájlt, de egyelőre nem jártam sikerrel.
A linkeket, amit többen is megadtak, megtaláltam magamtól is, de ez így egyben túl nagy falat az elinduláshoz, egyelőre annyi lenne a lényeg amit fent leírtam, aztán ha az a rész kezd megvilágosodni, akkor jöhetnek a részletek... Tehát pl. Berendezés neve, string, 1.3.6.1.2.1.1.5.0 Feszültség, integer, 1.3.6.1.4.1.12807.1.2.1 Konkrétan ebből hogyan lesz MIB fájl?
Töltés után két nappal is? Ez a lemerült akkumulátor csak agonizál.
A MIB fájlt a gyártó adja, nem te írod.
Letöltöd a fajlt, behúzod a nezegetőbe, felkonfigurálod a nézegetőt és örülsz. Az ASN fájl mellett, kis szerencsével megvan a MIB fa (példa), amin meg tudod nézni, hogy ezt a "lovat" (pontosabban MIB-et ) akarod-e.
A MIB fájl egy sima txt, vagy bináris fájl (ez gyártó specifikus dolog). Mivel te magad akarod írni, így én az ASCII text fájl mellett tenném le a voksom. A "legegyszerűbb", ha átírsz egy példát és a változásokat egy MIB browser segítségével követed nyomon.
Példa MIB. Egy viszonylag használható segédlet.
Köszi! Nagy fába vágtam a fejszét, de lassan kezd oszlani a köd. MIB browsert tudsz ajánlani, windowsra?
Jelen esetben a gyártónak én vagyok az az alkalmazottja, akitől a MIB fájlt is várják. Az SNMP-t csak felületesen ismerem, mélyrehatóan nem. A rabbit processzorhoz adott c fordító, amivel a berendezés programja készült viszonylag könnyen kezelhetően támogatja sok egyéb mellett az SNMP-t is. Ezzel meg lehetett oldani, hogy nagy vonalakban csak a változókat és a hozzá tartozó OID-ket kellett megadni a c programban, a többit a megoldotta a fordító SNMP modulja.
Már vagy három éve nem foglalkoztam a kérdéssel, s bent az irodában vannak az ilyesmi dolgaim, holnap, ha nem felejtem el, akkor előkeresem azt, amelyikkel lehetett is kezdeni valamit. A legtöbb vagy fizetős volt, vagy felületes Közben rágugliztam: mibbrowser. Ez tesztelgetni, próbálkozni jó. Én viszont a másik oldalról támadtam és powershellben akartam snmp feldolgozást csinálni, de végül volt fontosabb dolgom is ennél a "játéknál".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |