Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azt azért az elején tisztázd, hogy v1, v2 vagy v3 támogatás az elvárás.
bbb-nek is tökéletesen igaza van, pont elég egy egyszerű text fájl, csak formailag nagyon ott kell lennie Ahogy tudjuk a SNMP az "Simple Network Management Protokolt" takar. Ami már annyira nyakatekertre sikerült, hogy a "nem egyszerű"-nek hozzá sem fogtak Amire még szükséged lészen, az a "MIB walk". Ami végig megy a "fán", amíg hasra nem esik.
Sziasztok! Samsung J5 (2016) telefon. Azt veszem ma eszre, hogy az egyik ember neve mellet ott van az illeto fenykepe a nevlistaban. 100%, hogy a kepet nem en csinaltam, soha magamtol hozza nem rendeltem senki nevehez fenykept. A fenykep egyebkent nincs is a telefon galeriajaban. A telefonon nagyjabol nincs semmi utolagosan feltelepitett applikacio, kiveve a mobil parkolast meg valami file bongeszot. A netre nagyon ritkan megyek fel a telefonnal, nincs rajta feszbuk, meszendzser, szkájp, semmi ilyesmi. Hogyan kerult oda az a kep? Van valami otletetek?
Ha van az illetőnek gmail fiókja, és ott van beállítva profilkép, akkor az meg fog ott jelenni. Elég ha egyszer lépsz be a gmail alkalmazásába a telefonról.
Szia!
Nagyon egyszerű, az az illető töltött fel magáról egy fényképet. Pl a Google profilba is lehet képet feltölteni, és az rögtön megjelenik mindenhol. Ha tudod pl az e-mail címét, akkor rögtön látod a profilképét is.
Hogy en mennyire utalom ezt a modern digitalis vilagot! Köszi a választ mindkettotoknek. Mindamellett, hogy nem ismerem az email cimet, es nem hasznalom a gmail-t a telefonon.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Amikor először bekapcsoltad a telefont, be kellett állitani a google-felhasználód, amit az email alapján csinálsz meg. Onnantól automatikusan szinkronizálja a gmailt a telefon, és ha irtál az illetőnek emailt, esélyes, hogy ott meg fog jelenni.
Az igaz, hogy kellett csinalni egy gmail fiokot, amit meg is csinaltam. Es meglepo modon a s***jallovat felhasznalonev mar letezett, ezret egy szamjegyet utana kellett tennem. Az illetonek sosem irtam emailt. De nem is hasznalok gmail-es cimet, sem telefonon, sem mashol. Amennyire csak tolem telik tavol tartom magam minden gmail, google es facebook dologtol a telefonon.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
Ha valaki kapna a rendőrségtől egy levelet, hogy adja meg a telefonszámát, az összes ismerőséével együtt, azoknak az internetes elérhetőségével (e-mail) és fényképével, ezen felül viseljen nyomkövetőt, hogy bármikor lehessen tudni hol jár (és melyik ismerősével találkozik), akkor rögtön menne tüntit szervezni, hogy a személyes szabadságjogait megvonták, pedig az emberek jelentős része ezt mind gondolkodás nélkül szolgáltatja ki a Google nevezetű külhoni cégnek....
Neked van Google fiókod, ahol fenn van az ő telefonszáma. Neki is van egy Google fiókja, hozzárendelt telefonszámmal. Innentől kezdve él a "szolgáltatás", az ő Google profilképe megjelenik a világ összes Android telefonján a kapcsolatoknál a telefonszáma mellett.
Lehet, hogy neki is van egy képe rólad. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Én is okos vagyok, mert okostelefont használok ez igaz, nem is tagadom.
Nem a legmodernebb az is igaz. De még így is sok és felesleges alkalmazás fut rajta, amiről azt sem tudom, hogy mire valóak. Egyszerűen nincs szükségem rájuk. Ha le is tiltom, illetve kikapcsolom a frissítésüket , még akkor is maguktól felfrissülnek. Teljesen igazad van és egyetértek veled. Az ember nem is tudja , hogy milyen adatot ad át. Lehet, hogy éppen ezeken az alkalmazásokon keresztül. Én is meglepődtem , amikor hívni akartam valakit és szinte megháromszorozódott a névjegyzék a telefonban. Ugyanis hozzáillesztette a telefonkönyvemben szereplő emberek e-mail címeit a telefonszámokhoz. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Idézet: Ezt nem ertem. Nekem van egy gmail-es e-mail cimem (amit a telefon miatt kellett csinalnom), es itt kb. vege is az osszes google kapcsolatomnak. Valami google fiok remlik, de legjob tudomasom szerint en nem engedtem a telefonnak semmilyen felho, meg google fiok meg egyeb ilyen adathalasz szolgaltatasok hasznalatat. Persze ettol meg mukodhet, nem tudom. Es a telefonon soha egyetlen egyszer sem leptem be ebbe a google fiok-ba. Fenykepem csak a facebook-on van. „Neked van Google fiókod, ahol fenn van az ő telefonszáma.”
A telefont épp lehet google account nélkül is használni, igaz jóval macerásabb.
De úgy gondolom a "default" utat követted, azaz létrehoztál egy google account-ot (ahol az email címed az azonosító, tehát az nem csak gmail fiók), és a telefon beállításait se túrtad át, tehát az az alapértelmezett beállításoknak megfelelően pl. a kontaktlistádat (és sok más adatot is) tárolja a fellegben, és hozzárendel ezt-azt, pl. a benne szereplők beállított profilképét. Még az is lehet, hogy a fényképeidről is van mentés náluk, bár erre lehet hogy rákérdez. Ez kényelmes, de privacy szempontból aggályos. De a felhasználók nagy része a kényelmet szereti, és azt se tudja mi az a privacy.
Pontosan akkor léptél be, mikor megcsináltad a gmailos címet a telefonon. Google fiók nélkül nem használhatsz androidos telefont.
Dehogynem, használhat simán, ne terjesszünk valótlan dolgokat. Csak pl. nem lesz play store, youtube és hasonló dolgok. (Bár a youtube böngészőben szerintem elérhető marad.)
En a mai napig a 6310i telefonomat hasznalnam. Az eredeti akkuval meg mindig kibir masfel-ket hetet. 13 eves telefon. Nem kell frissiteni, egyszeruen csak mukodik. Azt tudja, amit egy telefonnak tudnia kell. Azert csereltem le ujabbra, mert az autos BT kihangositoval mar nem volt kompatibils a 6310 kb. egypontnullas BlueTooth-a. Nem mondom, jo dolog az instant internet, ha eppen kell az utcan valamire, de tul nagy arat kell erte fizetni. A fiatalok ebbe nonek bele, de nekem pl. nem tetszik, hogy a telefon donti el, hogy mikor es milyen software-t frissit. Es allandoan! Az osszes google cucc eroszakos, adjak engedelyt ehhez, meg ahhoz, amire ertehetetlen, hogy miert van szuksege. A masik dolog, de ez nagyon szubjektiv, hogy ez a vekony, viszont annal nagyobb tepsi *** kenyelmetlen telefonalni. Rossz a fogasa, nehez, nem tetszik. Az erintokepernyo is sokszor nagyon zavaro. Ha csak fel akarom emelni a telefont, akkor is ohahtlanul hozzaer az ember a kepernyo szelehez, ami valamit csinalni fog miatta. Foleg autoban. A multkor kocsiban hasznaltam GPS-nek, de amikor kozolte, hogy o most uj software-t akar frissiteni, es ezzel eltakarta a terkepet, akkor egyszeruen a foldhoz csaptam. Orulok, hogy a terkepet latom rajta szemuveg nelkul, nem vagyok ilyenkor felkeszulve arra, hogy az apro "Mégse" gombot megnyomjam, mikozben zotykolodik alattam az auto. Szerintem az okostelefon olyan, mint a vindoz: mindenre hasznaljak, de igazabol semmire se jo.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
"nekem pl. nem tetszik, hogy a telefon donti el, hogy mikor es milyen software-t frissit. Es allandoan!"
Ez tipikus pebkac probléma. A beállítások között nálam a 2. pont az update-ek telepítése, nálam itt "Do not auto-update apps" van beállítva. Ha nem tetszik az alapértelmezett beállítás, akkor állítsd át. Idézet: Dehogynem. Mindent, ami arra utalt, hogy az adataim a telefonon kivulre is kireulhetnek, azt letiltottam. A regi telefonomrol sem a google felhon keresztul hoztam at a kontak listat, hanem egesz mas modon importaltam be. Igazabol az automatikus sw frissitest is szeretnem egyszer s mindenkorra kirtani belole, de nem tudom. Egyszer par percig fent voltam vele a neten, es akkor a fejebe vette, hogy o most telepitene nekem a 7.0 androidot, es azota ehhez ragaszkodik. De en nem engedem neki. „és a telefon beállításait se túrtad át”
Márpedig csak nem kapcsoltad ki a szinkronizálást, ha ilyen "parajelenségek" történnek...
Érdemes áttúrni a Google myactivity-t, rengeteg dolgot le lehet tiltani benne, hogy mit naplózzon mit nem. Amúgy komolyan érdekel, hogy ki kényszerít, hogy te androidos telefont használj?
Szerinted nem ez volt az elso, amit atallitottam? Azota is automatikusan keresi a telepitest, ha van net. Raadasul mobil netrol is, pedig az is egy beallitas, hogy csak WiFi-rol kereshet. Nem magatol telepiti, csak magatol keresi es nyaggat, hogy telepitsem en. De megnezem megint, mar mar nagyon utalom, hogy ilyen eroszakos.
Na várj, ez 2 külön dolog.
Az egyik az appok frissítése a másik az OS-é. Ezt két külön helyen kell beállítani. Egyébként azt javaslom, hogy rakd fel a frissítést, jellemzően súlyos biztonsági hibákat (is) szoktak javítani bennük. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Es az OS frissitest hol lehet kikapcsolni? Ertem en, hogy biztonsagi dolog, de nem jarok a telefonnal a netre, nincsenek letoltve appok, szoval annyira nem felek. Es ami azt illeti, szerintem a 7.0-ban tobb biztonsagi problema lesz, mint a mar kiforrott 6.x-ben. A major reviziokban mindig sok az uj dolog, ami sok hibat is hoz(hat) magaval.
Passzolom, tudni kellene hogy milyen készülék.
Amúgy a 7-es android 1,5 éve piacon van, nem hiszem hogy a 6-os kiforrottabb lenne. Idézet: „Szerinted nem ez volt az első, amit átállítottam?” Ez nálam is így van. Át van állítva, ki van kapcsolva minden. Igaz régebbi operációs rendszer. De akkor is. Sőt nem beszélve arról, hogy sok alkalmazást akkor is elindít, amikor azt is letiltom.
Én ezért álltam meg félúton, és használok egy Nokia 5800-t a mai napig. Már rég elfelejtett oprendszer van rajta, semmit nem akar frissíteni, senki nem akarja meghekkelni stb. stb. Ez egy elég erős kompromisszum mert igazából semmire sem jó, de mégis jó mindenre. Telefonálni már nagy, arra jobb lenne valami kis 3000Ft-os apró vacak, ami fel sem tűnik ha a zsebemben van. Filmet nézni, netezni meg kicsi, de ha nagyon muszáj és hirtelen kell akkor lehet vele. A gyári navigációs szoftvere elég buta, de használható, nem kellett külön GPS-t vennem.
Pár éve többed magammal rendeltünk egy hiper szuper telefont, mert az ugyanolyan tudásúak az üzletben háromszor annyiba kerültek akkor. 8 magos proci, rengeteg memória, hatalmas tárhely, szóval tényleg szuper volt, wifin néztem rajta a TV-t, kiváló minőségben játszotta a videókat stb. Egy hétig volt meg és el is adtam, mert egy 5 colos féltéglát én nem tudok zsebben hordani és magammal cipelni mindenhova, meg az sem volt nagy élmény hogy naponta kellett töltenem. És igen, ezek mindig okosabbak szeretnének lenni a felhasználójuknál. Az asztali PC-men a windows-nak legalább be tudom végleg fogni a száját, de ezek meg a tabletek mindig nyöszörögnek valami miatt, hiába tiltok le mindent, mert akkor meg folyton azzal nyaggat hogy nem tud frissíteni.
Éljen a Symbian Nekem egy 808-as van, de szerintem örök verhetetlen
Az N8-at nem próbáltad még? A Smybian utolsó verziója a belle fut rajta. A gps is elég frankó benne.
Inkább azt mondd meg, hogy ájfónon egy akkudiagnosztikai program miért 30MB, illetve symbianra miért 100kB?
Tudom más programozási nyelv, de azért na...Egy zseblámpa progi is simán 2MB....vagy ebből 1,8MB csak kutakodik?
Minek kell zseblámpa applikáció?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |