Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   208 / 621
(#) erbe hozzászólása Jan 28, 2018 /

Tekercselőknek:
Idézet:
„Az AVON új ajakrúzsa beépített primerrel »”

Beépített primer
Ha valakinek a hidegtől kiszárad, töredezik a bőre, szarvasfaggyúval kenegeti. Ízületi bántalmakra lóbalzsamot használnak. De hogyan lehet rávenni egy nőt, hogy lósampont kenjen a hajára?
LÓ (low) sampon
(#) Petyaa hozzászólása Jan 29, 2018 /

(#) Hp41C hozzászólása Jan 29, 2018 /

4 kerekű Bubi
Egy kis számolás: Az út 30 percig tart, kb. 20km, reggel a csúcsforgalomban:
Mol Limo: 30 * 66 = 1980 Ft.
Saját példány: 20 km @ átlag 8l/100km, azaz 8 / 100 * 20 = 8 / 5 = 1.6 l benzin. 360Ft/l -rel számolva is csak 576 Ft.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
(#) Gafly válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Viszont az egyéb költségeket nem számoltad.
Mert azok azért vannak a benzinen felul is.
Bár van az úgy, hogy az ember nem vesz/tart autót, hanem ha negyon kell, akkor hív taxit (bár tudja hogy jó drága)...
(#) Hp41C válasza Gafly hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Azért az sem mindegy, hogy ki használta az autót előző este, amibe beülsz reggel.
(#) pucuka válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Csak úgy jut eszembe. Közös lónak túrós a háta.
Cégeknél sem nagyon vált be a "kulcsos autó" rendszer.
(#) tbarath válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Igen, és a saját autóra veszel még gumit, cserélsz benne olajat, fizetsz rá biztosítást, műszakiztatod, néha szervizelni is kell (ami akár többszáz vagy többezer út árát is elviszi), és ugye a vásárlásakor is kiadtál rá egy nagyobbacska összeget.

Persze ha használod az autót akkor jobban megéri, de ha pl. csak 2 hetente mennél szumma 1 órát, akkor már nem feltétlenül.
(#) tbarath válasza pucuka hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Az túros, nem túrós.
És én dolgoztam olyan cégnél, ahol jól működött a közös autóhasználat - persze ahhoz olyan emberek is kellenek.
(#) Hp41C válasza tbarath hozzászólására (») Jan 30, 2018 /

Számoljunk tovább:
Ha reggel elmegy dolgozni, akkor délután haza is megy. Így két ilyen utat számolok és azt sem veszem figyelembe, hogy az idő ill. a fogyasztás változik a délutáni időszakban (mert kiszámíthatatlan). Ekkor 2*1980 Ft áll a 2*576 Ft -tal szemben. Mindez munkanaponként 2808 Ft különbség. Évi 230 munkanapot számolva 645840 Ft-ot jelent. Szerintem ebbe belefér az éves időszakra eső biztosítás, adó, vizsga, javítás - szeríz, olaj, gumi költsége.

Két költség fajta esetén bizonytalanodom el csak: Fizetős parkolás napi 8 - 9 órára ill. a töréskár...
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) tbarath válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 30, 2018 / 1

Az utolsó mondatomat olvastad? Azt írtam, hogy használattól függ a dolog.

Ha naponra használsz egy drága eszközt, akkor megéri megvenni, de ha ritkán van rá szükséged, akkor jobban megéri bérelni. Mindkét megoldásnak van egy használattal arányos költségfüggvénye, a metszéspont előtt az egyik éri meg jobban, utána a másik. És minél távolabb kerülsz ettől a metszésponttól, annál látványosabb a külöbség.

Nekünk pl. pár havonta szükségünk egy furgonra 1-2 napra, ennyiért nyilván bérelni fogunk és nem fogunk venni egyet azért, hogy 100-200 naponta használjuk 1x.
(#) Gafly válasza tbarath hozzászólására (») Jan 30, 2018 /

Nekem például olyan 2-300.000 Ft az éves benzinköltség (tehát nem megyek sokat).
De azért 10-15 évente veszek egy elég olcsó, 4.000.000 Ft-os autót.
Már itt nyílt az olló, és még nincs adó, biztosítás, szerviz, törés, parkolás, mosás, pályamatrica, stb...
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2018 /

Azért az a 25-35e km (amit a benzinből hasraütöttem) nem is annyira kevés. És az se mindegy, hogy ritkán használod, vagy gyakran keveset. Azzal is összejöhet, ha évente 10x elmész Amszterdamba rokont látogatni, és azzal is ha minden nap kocsival jársz dolgozni.
(#) Gafly hozzászólása Jan 31, 2018 /

(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Már nem is akarok olyan nagyon a Marsra utazni.
(#) mateatek válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Hasonló témát feszegetnek az Iván Csonkin közlegény élete és különleges kalandjai című filmben is.
Ezek az Oroszok elöl járnak...
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Lehet a marslakók is így táplálkoznak, soha nem lehet tudni.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Itt sem tudjuk mit eszünk.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Itt nem tudjuk, de ott tudnánk. Ez a gond.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Tulajdonképpen itt is használunk szerves trágyát a mezőgazdaságban, még ha nem is emberit. És ugye abból "készül" amit eszünk...
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Kissé túlzás mesterséges ürüléket gyártani a kísérletekhez. Náluk nincs elég...?
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Néhány hete találtam ezt a cikket, most visszakerestem.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Indiában valahol, valamelyik háziállat talán birka -nem emlékszem pontosan- beleit tele anyaggal sütik az utcán, árusítják, csemegének számít.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Végül is mi is eszük a hurkát.
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1

Na ja, csak mi a feldolgozott disznót töltjök a saját belébe, ami azért nagyon más kategória - már ha jól értem az indiai módit...
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1

De az indiaiban az eredeti kaka van, amit előbb írtam. Lusták hurkája, nem kell tisztítani a belet, és tölteléket sem készíteni bele.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Micsoda ínyencség! Egyszerűen és gyorsan.
Egyszer a hentesnél vett hurkának a bele nem volt kitisztítva rendesen vagy az anyagot is beledarálták , nem tudom. Annak volt olyan íze...
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Mexikóban van ilyen. A Birka belét a benne lévő félig fermentálódott zöld fűtartalommal sütik fémlapon.
(#) Gafly hozzászólása Feb 2, 2018 /

B+
Támadnak a sötétzöldek.
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Feb 2, 2018 /

Csodálatos technológia
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Feb 2, 2018 / 1

Elefánt?
Akkor inkább cibet macska, ha lehet választani.
Következő: »»   208 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem