Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ja, megnéztem. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem az
megoldásnál jobb lehet a
mert így futásonként egyszer kell matematikai műveletet végezni uint32_t adattípuson, nem minden egyes if vizsgálatkor. Persze ezt le kellene tesztelni, mert lehet hogy a gyakorlatban nincs érdemi különbség.
Sziasztok!
Rákötöttem az Arduino nanora egy 204b Displaytech-es kijelzőt. Ha kiadom a következő parancsot, akkor a kijelzőn nagyon halvány a felirat.
Ha kiveszem, akkor tökéletes a kontraszt, csak abban az esetben csak a páratlan sorok mennek két soros módban. Mindkettőt a gép usb portjáról hajtom meg, lehet nem elég a szufla? 204B_adatlap A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
Itt a két kép különbsége:
Szerintem próbálkozz többféle beállítással, esetleg a 40,2 ha jól nézem az ic adatlapját.
Igen előfordul, hogy kevés neki a tápfesz, de a legegyszerűbb megoldás, hogy megméred.
Egyébként azért nem jó ilyen Arduino mini paneleken keresztül áramköröket hajtani, mert ebben van egy soros védődióda, ami után a tápfesz kapásból csak 4.5V körül van. Jobban jársz, ha áthidalod ezeket a diódákat.
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Arduino analóg bemenetein lemehet-e a feszültség negatívba anélkül, hogy az MCU károsodna. Természetesen a mérendő feszültséget ellenálláson keresztül vezetném a bemenetre, amin legföljebb 1 milliamper tudna folyni. Azzal tisztában vagyok, hogy nem fogja tudni mérni ezt a feszültséget. Csupán az a kérdés, hogy károsodik, vagy nem?
-0.5V-ig bírja, azután nyit a parazita dióda a GND felé. Ha az ellenállásod akkora, hogy a maximális áram alá tudja korlátozni a bemenő áramot, akkor nem okoz gondot. (most hirtelen nem tudom, mikor égnek rövidzárba a diódák)
Szia! Valami hasonló megoldással kivitelezhető.
Köszönöm mindkettőtöknek! Keresem a megoldást. Elég alacsony a feszültség, viszont nagy a fogyasztás is. lehet kap valami akkumulátort...
Lényegében egy +-5 voltos analóg rendszerben lévő OPA offset-ét szeretném szabályozni Arduino-val. Normális helyzetben nem lenne mínusz feszültség a bemeneten, de amíg be nem szabályozódik, addig kerülhet rá.
Üdv!
Az arduino kimenetére legyen az SPI vagy más kijelző illene betenni egy CD4050 szint illesztő IC-t. simonsen!
Udvozletem mindenkinek! Érdeklődnek, mert ebben a témában semmi ismeretem nincs,hogy vannak azok az MQ2,MQ3,MQ4 es igy tovább, érzékelők,metangázra, LPG,hidrogénre,szenmonoxidra es ezek mukodnenek a következő rajz utan ha felépítnem én? Például egy metan gáz erzekelot szeretnék a lakásba. Tudom hogy ugyanannyi pénzért meg is vásárolható, de en akarom megepiteni.A rajz az internetről van, de ott a rajzban az MQ6(LPG-)gazerzekelohoz van,működne az MQ4 is?Es meg egy kérdés, a SL100 T1-es tranzisztor mivel helyettesíthető, mert a föld fenekérol sem talalok olyat?
Idézet: „A rajz az internetről van,” Az interneten sok rajz van, ha segíteni akarunk találjuk ki melyikre gondolsz? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2018
Helyesírásra figyelj! Egy képszerkesztővel méretezd át a képet vagy linkeld be a weboldalt, ahol található!
Itt vannak a képek. ...Köszönöm előre is!
Garatulálok a semmit raktad fel számunkra ... lehetne sokkal több információt kapunk?
Itt a Metán gáz érzékelő :
Figaro TGS 842 Bővebben: Link
Szerintem ez lehet az áramkör. De ennek mi köze az Arduinohoz?
Szia!
Nem értem miért kellene szintillesztő. Szerintem jól veszi a jelet a kijelző. Inkább a tápfeszültségem a kicsi, ez okozza a problémát szerintem. (alacsony háttérvilágítás, halvány felirat)Hétvégén megoldom. Viszont gondolom problémás az, ha egyszerre kap külső tápot meg usb-s tápot is, ezért gondolkodom valami aksis megoldásban. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Sziasztok!
Most ismerkedem az Arduinokkal és már meg is akadtam. Van egy Mega 2560-as amivel egy inkrementális enkódert szeretnék számoltatni, de sajnos olyan mintha lassú lenne a jelfeldolgozás.Minél gyorsabban forgatom az encodert, annál kevesebb lépést számol 1 körre. Az enkóder piros +5, fekete gnd, a két jel kábel meg a 20,21 es lábon egy-egy 10k ellenállással a pozitívra húzva. Nagyon megköszönném, ha rávilágítanátok, hol a gond. Itt a kód, amivel próbálkozom: int a=20; int b=21; int szamlalo; int state; int laststate; void setup() { int laststate=digitalRead(a); Serial.begin(9600); } void loop() { int state=digitalRead(a); if (state!=laststate) { if (digitalRead(b)!=state) { szamlalo++; } else { szamlalo--; } laststate=state; kiir(); } } void kiir() { Serial.println(szamlalo); return; } Előre is köszi mindenkinek!
Nem kel (nem szabad) újra létrehozni a változókat!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Tényleg! Igazad van, de félek nem ez a hibajelenség megoldása, mert ez már vagy a 4. kód amit írok, és mindig ugyanaz. Olyan mintha nem érzékelne egy bizonyos sebesség felett... Ezt persze kézzel tekergetve, ami nem több 60 ford=percnél... Elvileg 400 imp= fordulatos és ha gyorsan körbeforgatom, csak 50-60 körül mér.
Szia, ezt a feladatot megszakítással érdemes megoldani.
Ezt felrakhatod maximumra: Serial.begin(9600);
Ved ki a: kiir(); függvényt az érzékelésből. Mivel a: Serial.println(szamlalo); nagyon időigényes! Old meg, hogy csak 1 gombnyomáskór irjaki az eredményt. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Próbáltam úgy is,de sajnos nem jöttem rá,hogyan oldjam meg,hogy az értékeket a megszakításban számoljam,de a loopban írassam ki lcdre.Még nagyon kezdő vagyok a programírásban...
Akkor ez kemény dió lessz,mert magasságmérésre szeretném használni,és folyamatosan kellene kiíratni lcdre, az impulzusokból számolt lebegőpontos értéket...A serial kiíratás csak azért volt,mert azthittem az lcdre írás a hiba így azt kihagytam.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Mintha lenne enkóder könyvtár arduinóhoz. Lehet egy sűrű osztású tárcsával már nem igazán tart lépést a sima program, megszakításokkal talán lehetne közelíteni a valós időhöz.
Sajnos nekem teljesen pontos mérés kellene,mert ipari gép magasságmérése lenne a cél..
Mellesleg megjegyezve rossz az egész rutin!
Mert a változás sorrendjét is figyelni kel, és aszerint lehet megállapítani a forgás irányát. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Mekkora a maximális sebességed? De úgy is megszakításos lesz a megoldás, A-B fázisra INT0-INT1 és az int rutinok csak növelik/csökkentik a számlálód, a kiíród meg meg csak olvassa/kiteszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |