Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Adott egy kapcsolás (visszafejtett forrasztó állomás) Atmega8L-8PU vezérlővel. Lehetséges klónozni a vezérlőt? Építettem egy STK200-at, vettem egy üres chipet, azzal tökéletesen kommunikál az avrdude, mindenféle adatot kiír. Viszont az eredeti áramkörből kiszedve az Atmega8-at nem tudom kiolvasni, "Initialization failed, rc=-1" hibaüzenetet kapok vissza.
Valószínűleg letiltották a kód kiolvasását, hogy ne lehessen másolni.
Igen olvastam ilyet az adatlapon, hogy lehetséges. Akkor ISP-n keresztül egyáltalán nem kommunikál? Legalább annyit, hogy kiírja milyen chip van a programozó végén, ID-t, vagy annyit, hogy LOCKED.
Hogy ID-t lehet e olvasni azt nem tudom, nem volt dolgom védett ic-vel. Úgy tudom törölni még lehet ilyenkor is, és ezzel visszaáll alaphelyzetbe, tehát van kommunikáció, de ugye így elveszik a program belőle. Egy ötletem van még, a kiolvasandó avr eredeti paneljén ha van kristály, akkor azt tegyél mellé a próbapanelon is.
Erre is gondoltam, de nincs kristály. Azok a lábak a kijelző vezérlésére vannak felhasználva.
Szerintem logikus, hogy ha valaki napokon át fejleszt/programoz, akkor a projekt végén azt a néhány jelölő négyzetet bejelöli. Én nem is reménykednék, hogy ki lehet a programot olvasni.
Persze. Nem is háborgok rajta, nem ismerem ennyire az AVR lelkivilágát. Azt hittem, hogy kapok valami bővebb infót a chipből vagy chipről, de nem nagyon akarja. Aztán lehet én voltam a béna, pedig párszor megpróbáltam.
Így most van egy üres Atmega8, tudok vele "játszani".
A cikkben ott a forráskód letöltési linkje. Nekem most sajnos nincs időm foglalkozni vele, de így azért nem olyan nagy móka. Hátha valaki kedvet kap hozzá neked.
Egy algoritmust keresek, hogyan lehetne ezt a feladatot egyszerüen megoldani.
Egy IC-be kell sorozatkodot küldeni két lábra az alábbi formában. Az egyik a data bemenet a másik a clk. Az átvitel egy magas szinttel indul - egy clk periodus hosszában. Azaz Data: H Clk: 1 periodus Ezután jönnek a valodi adatok, max 36 adat hosszban. Azaz ha pl. az elsö kimenetre akarok jelet adni, akkor kb igy néz ki ( a clk mindig egy periodus) Data: H. H. L. L. L. Itt az 1. kimenet van kapcsolva Clk: Clk clk clk clk clk. Ha a 3. Kimenetete akarom kapcsolni akkor Data: H. L. L. H. Itt a 3. kimenet van kapcsolva. Clk: Clk clk clk clk. Stb. Most egy olyan algoritmust keresek amivel a kimeneteket egyenkét kapcsolni tudom azaz 1,2,3,4,5 stb Azaz a H szint a Data Start bitjéhez képest egy egy orajellel ciklusonkét eltolodna a 1. Helytöl a 36. helyig. Elönyben az asm megoldás lenne. Kösz. Talán valamilyen diáknak egy érdekes feladat.
Egyszerűbb lett volna leírni, hogy egy MM5451-et szeretnél programozni.
Irhattam volna, de elég ritka az az IC, meg az adott esetben csak a logika hasonlo. A ciklus 50 periodus, de csak - hasonloan az MM-hez - 32-t használok a többi más miatt kell.
Már ne haragudj!
De ez inkább a felkérés, munka elvégzésére, topikba való lenne! És hiányzik a hsz. végéről a lényeg! Hogy mit tudnál felajánlani cserébe?
A kodot már régen megirtam. Csak mint érdekesség került ide.
Szia!
Evvel próbálkoztál már működés közben dekódolni az AVR lábain lévő I/O jeleket? 24MHz 8CH USB Logic Analyzer 24MHz 8 Channel Compatible to Saleae A...A M100 Sokat segíthet a klónozásnál. Üdv simonsen
Árulnak ilyet 2000 ft árkategóriában?
Eszméletlen lusta vagyok, még 8 kábelt bedugni is komoly nehézséget okoz, a 16 elég reménytelen.
Az is olcsó.
Előnyei: -Gyorsabb. -Minden csatorna külön ki/be kapcsolható. Ezzel még gyorsabb tud lenni. 1 bekapcsolt csatorna esetén akár 100 MHz. -Néha jól jön a 16. A minap kellett hibát keresnem egy 8 bites adatbuszon. Az ugye 8 adatvezeték plusz a kontroll vezetékek (cs, irq, wr, stb).
Üdv.
Gyors kérdésem lenne mert megzavarodtam Ez így feltételnek megfelelő felírás ha akkor akarom végrehajtani amikor az adott regiszter 0x0008 bitje magas?
Vagy ez így átírja a configuration_bits_1 értékét? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
Ez így törli az összes bitet, ami a maszkban 0 értékű.
Hagyd el az = jelet.
Szervusztok !
Érdeklődöm az Atmel Studió 6.0 használatához kell-e a jungó telepítése is,vagy elegendő a benne lévő SuggerUSB Driver?
Sziasztok. Mostantól nem lehet letölteni a AVR Studiot? Vagy csak én nem találom?
Szia! Itt van az új archívum az összes Studio-val és egyéb Atmel-es dologgal.
Szívesen. A Microchip oldalán nem kerestem, lehet nem is hivatkoznak rá, vagy csak jól elrejtették. Én itt találtam a linket.
Mi volt az utolsó 'használható' verzió? Leszedtem a legfrissebbet, de nekem kicsit verébre ágyúval, ahhoz hogy egy Atmega8-at felprogramozzon az ember.
A használható alatt például a program méretét érted? Én először Studio4-et használtam, annak a telepítési mappája 160MB, majd telepítettem a Studio7-et is, ez 2.5GB. Jól használható a 4 is, de a 7-ben van kódkiegészítés és sok egyéb. Ha ezekre nincs szükséged, elég a 4 is.
Igen a program méretére gondoltam, kicsit meghízott. Mondjuk mostanában ez a tendencia sajnos.
Opcionális telepítés van a Studio7-nél. ASF-et és AVR32-t nem kell kérni, lényegesen kisebb lesz a helyfoglalás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |