Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Baloldalra a váz felső sarkába talán azért nem lenne annyira jó mert akkor a bowden egyenesen előrefelé (a plexi felé) nyúlna ami zavaró lenne, útban lenne csomószor hogy ott hadonászik a fejem előtt. Ha úgy lenne felszerelve mint ahogyan neked is van, akkor viszont a bowden nem közvetlen előre nyúlna hanem ferdén balra. A te képeden is látszik is hogy a bowden szépen lekanyarodik azonnal, nem hadonászik előrefelé. Ennél viszont az lehetne a probléma hogy mint a képeken látszik, a gép és a felette lévő polc közt talán egy centi rés ha van maximum.
Egyenlőre a te megoldásod a szimpatikusabb. Ha meglesz a fej és az extruder akkor majd kipróbálom hogy hol lenne jobb helye.
Felrakhatod a falra is. Kb a hajlakkos flakon mögé, hogyha ez a nyomtató kijelölt helye lesz
Ez nekem is megfordult a fejemben de két okból nem jó megoldás: Az egyik hogy jobban örülnék neki hogyha a nyomtató egy darabban lenne. A másik dolog pedig az, hogy a képeken amiket feltöltöttem nem látszik, de a nyomtató és mellette a vezérlő nem egy polcon, hanem tulajdonképpen egy fiókon van. Az a vízszintes bútorlap amin a gép van, teljes egészében kihúzható, hogy a gép hátuljához könnyebben hozzá lehessen férni ha szükséges. Ezért van a vezérlő fölött az energialánc is, az viszi át a 230V-ot a gépnek meg a 12V-ot a LED szalagoknak. Nos ha az extrudert a szekrényhez, a hajlakk helyére tenném akkor a bowden beleakadna a gépbe amikor kihúzom a fiókot.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
Akkor rakd a filament vezető helyére, nyomtass hozzá egy köz darabot, ha nem gond hogy a nyomtatón lévő felirat végét eltakarja az extruder.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
Van pár kérdésem:
- Milyen anyagból nyomtattad a fejtartó konzolt? Ahol a fejet fogja ott már gondolom teljesen hideg a fej, ugye? - A képeiden nem látom jól, neked ilyen, vagy ilyen a géped? Azért kérdem mert gondolom más fejtartó konzol kell a két verzióhoz. Nekem az utóbbi (V2.1) van. - Az extruderhez a konzolt te tervezted van fent van valahol a neten? - Gondolom az átalakítás után mivel nem cibálja magával az X tengelyen a nehéz extrudert, és elmondásaid alapján az E3D V6 fej gyorsabban tudja megolvasztani az anyagot, a nyomtatás sebességét magasabbra lehet állítani. Te milyen sebességgel nyomtatsz így? - Ezzel a bowdenes konstrukcióval mennyire macerás a szálcsere?
Ha nagyon magas dolgot nyomtatnék, akkor így lehet hogy útban lenne az extruder a fejnek. Vagy még ha útban nem is lenne, a bowdent nagyon megtörné ha a Z magasan van.
Nem nekem írtad de egy két dologra én is tudok választ adni a V6 tartóját nyugottan nyomtathatod PLA-bol nekem is abbol van, én magamnak építettem nyomtatót és 70%-os sebességel nyomtatok de megy gyorsabban is , a filamentet szerintem könyű cserélni, és innen tudsz letölteni cuccokat a géphez.Bővebben: Link
Még valami a fej tartót 100% kitöltéssel nyomtasd!!
Jól gondoltam! Másnak is eszébe jutott már hogy oda teszi az extrudert: Bővebben: Thingiverse
És írja is hogy így csak 160mm magasat tud vele nyomtatni, szóval ez a megoldás felejtős sajnos.
mekora a max nyomtatható magaság evel a Wanhao-val?
Ez esetben úgy kellene, hogy a váz felső részére, a wanahoo feliratra kéne felfogatni, de úgy hogy horizontálisan fogatod fel, mondjuk a 'W' irányából megy be a filament és az 'O' nál távozna. Akkor a Zmax-nál is optimálisan hajlana a bowden.
Legfeljebb Xmax esetén. De Xmin-nél?
Xmin-nél, sem lenne gond, mert kirugózna előre fele a bowden, ahogy megfeszül.
A fejtartó konzolt PET-G -ből van nyomtatva. Ez picit jobban bírja, mint a PLA. A másik gépemen ABS -ből van, de azt nagyon macerás kinyomtatni. A második fajta gépem van, műanyag csapágyházas. 40-50 mm/s -el lehet nyomtatni tökéletesen, csak a gyorsítást le kell venni X, Y tengelyen 1000 alá. 500 és 1000 között jó. Nem rángatja a gépet ezután. A szálcsere csak annyira macerás, hogy az extrudernél bele kell találni a teflon csőbe. De nem vészes. Én nyomtattam vele színes dolgot is, 3 szín, menet közbeni szálcserével.
V6 konzol
Én kb egy éve nyomtattam PLA-ból a nyomtatóm alkatrészeit és semmi gond velük, sőt a most készülő nyomtatóm alkatrészei is PLA-ból vanak.
Én a fej környékét azért csináltam PET-G -ből, illetve a nagy gépemnél ABS -ből, mert a PLA 60 fokon már enged, és deformálódik. Nem a fej hőjétől tartottam, mert az valóban nem okoz gondot, hanem a tárgyasztaltól. Ha pl. PET-G -t nyomtatok, akkor 70 - 80 fokos az asztal, ABS -nél meg 90 - 100 fok is lehet. A felszálló hő, egy hosszabb nyomtatásnál elképzelhető, hogy gondot okozhat. A PET-G 70 - 80 fokig tart és nem nehezebb nyomtatni mint a PLA -t, persze fölötte elkezd ez is engedni, az ABS még a 100 fokot is bírja. De a többi alkatrészt én is PLA -ból szoktam nyomtatni.
A verbatim biztos hogy jó, a másikat mem ismerem, de SUNLU is jó minőségü és olcsó.
Bővebben: Link
Megvan a Devil Design-os szürke PLA. Nyomtattam ezzel is már egy tárgyat, de a sík vízszintes felületek fedése ezzel sem az igazi. Viszont próbaképp kinyomtattam a géphez kapott SD-kártyán lévő "Wanhao OK" nevű fájlt és ott tökéletesen sima a vízszintes felület. (A kész tárgyon nincs ilyen rész, de a nyomtatás elején a tárgy talpánál láttam.) Szóval a kérdésem az, hogy a gcode-ból ki lehet valahogyan hámozni azt hogy milyen flow-rate-el, milyen sebességgel, milyen rétegvastagsággal és milyen "extrusion width"-el nyomtat?
Illetve, van valamilyen jó módszer a hőmérséklet, sebesség, flow rate, extrudálási szélesség kikísérletezésére? Van erre valami tematika hogy egy kis teszt-tárgyat kinyomtatunk három-négy különböző hőfokon, aztán fix hőfokon de 2-3 különböző sebességen, aztán fix hőfokon és fix sebességen de 3-4 különböző flow rate-el stb.?
Általában a gcode elején felvan sorolva a beállítás, onnan kilehet nézni.
Szövegszerkeztővel megtudod nyitni a gcode-ot. Nekem pl. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2018
Én a hőfokhoz egy 'TEMP TOWER"-t nyomtattam.
Thingiverse-n van egy csomó ezen a néven. Simplify3d-vel az adott magasságonként beállítom a hőfokot és amelyiknék szép a nyomat, az az anyag azzal a hőfokkal lesz nyomtatható. A 40 az 240 és így tovább...
Nem tudom ide feltölteni mert csak 2MB-ot enged a fórummotor, de így kezdődik:
Idézet: „M92 E95.000000 M190 S40.000000 M109 S195.000000 ;Sliced at: Thu 18-06-2015 16:49:25 ;Basic settings: Layer height: 0.1 Walls: 0.8 Fill: 20 ;Print time: 1 hour 34 minutes ;Filament used: 1.883m 5.0g ;Filament cost: None ;M190 S40 ;Uncomment to add your own bed temperature line ;M109 S195 ;Uncomment to add your own temperature line G21 ;metric values G90 ;absolute positioning M82 ;set extruder to absolute mode M107 ;start with the fan off G28 X0 Y0 ;move X/Y to min endstops G28 Z0 ;move Z to min endstops G1 Z15.0 F4800 ;move the platform down 15mm G92 E0 ;zero the extruded length G1 F200 E3 ;extrude 3mm of feed stock G92 E0 ;zero the extruded length again G1 F4800 ;Put printing message on LCD screen M117 Printing...”
Küld át emailben, ha gonolod megnézem.
atiotezer kukac gmail pont com
Sajnos ebbe nem sokminden van ami használható beállítás, mert amivel készült nem írta bele a gcode-ba.
Basic settings: Layer height: 0.1 Walls: 0.8 Fill: 20% A végén még benne van, hogy CURA-val készült. |
Bejelentkezés
Hirdetés |