Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy 24/230V inverter került hozzám miben egy kis stabilizátor megadta magát ,szó szerint felrobbant de a darabja nincs meg bent valószínű kieshetett.. Nem tudom milyen feszültségű lehet ennek az inverternek a vezérlés feszültsége ..5 vagy 3,3V netán több?? Nem találok rajzot hozzá..Valaki esetleg tudna valami okosságot megköszönném!
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
Szia!
Első lépcsőben nézd meg, hány voltos elkók vannak a ki-és bemenetén. Utána nézz körül, mitől mehetett tönkre: valami zárlat a kimenetén pl. A pontos típusa se ártana az inverternek. Hol volt a stabilizátor? A bemenő részben, vagy a szekunderben valahol.. Milyen áramkör ment róla? IC, stb... A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
Szia! Ez a stabilizátor a vezérlőt táplálja a 24V bemenetről! Megnéztem labortáppal a vezérlő 3,3 V-on is sípol már de a led csak 5V-nál világít rendesen.. Viszont 12V ventillátor van bent és az is erről megy minek meg keveslem az 5 V feszültséget.. más minden jónak tűnik a főáramkörben ,lemértem.. Valamiért ez elrobbant..Valószínű túlmelegedett..Típos az van mi a képen semmi nincs róla más..Elkók 25V..
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
saiaodi201228 Q82-D EZ van a vezérlőpanelen mi külön egység..
Akkor elképzelhető, hogy 7812 volt. IC mi ment róla?
Tl494C van kettő meg egy 324..Nincs bent mikrokontroller ezek szerint..
Annak kell a 12 volt biztos...
Labortáp > 50...100 mA áramkorlát és nézd, hány voltnál mi melegszik, amikor határol.
Nem melegedett.. Beteszek egy MC7812C-t az bírja remélem..
Esetleg fordított táp rákötés nem volt?
Nem azt mondta a haver felpörgött a venti bent.. Elég rossz helyen van ez bent most öszzerakom frankón felpasztázva a feteket is.. Amúgy elindult de nem terheltem csak egy pár másodpercet mert nincs összerakva még! Köszi!!
Sziasztok!
Hozzám került egy autós inverter ami állítólag 24V kapott 12V helyett. Égés nyomokat találtam pár FET-nél amiket cseréltem. Kondik, diódák, ellenállások rendben vannak. Van benne még egy mikroprocesszor is. Sajnos így sem működik. Elindulás után 2 másodperccel világítani kezd a hiba led. A kimeneten nincs is feszültség. Merre induljak el? Üdv! A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2018
Fetmeghajtó áramköröket leellenőrizted? Gyakran meghalnak a fetekkel együtt. Illetve minden áramkör, ami dirketben rajta van a 12V-os ponton, esélyes, hogy tönkrement.
Meglesem!
Köszi!
Meglestem a kérdéses alkatrészeket. Sajnos 6 db tranyó elszállt, ami nem lenne baj de nem találok olyat sehol sem. Gazdaságilag nem éri meg a javítás. Köszönöm!
Nézd meg az ebay-en. Egyébként mi a típusa?
Vissza adtam a gazdájának. Ipari hulladék lett belőle. Volt nekem működő inverterem inkább oda adtam azt, ne kelljen időt töltenem vele.
Sziasztok szaki!!
Érdeklődni szeretnék, hogy ki foglalkozok inverter javítással?? Autóbusz 24 v 2500 W is invertert kellene megjavítani. Felmelegszik és után a használhatatlan. Budapestiek előnyben!! Segítséget és javaslatokat előre is köszönöm. Üdv mindenkinek. Ha lehet mobilon hívjatok és visszahívás. Tarján Zsolt **** Mod: Telefonszámot ne írj ki fórumra. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
Moderátor által szerkesztve
Hello! Kis segítségre lenne szükségem.Van egy 12V-220V-os inverterem. Amikor ráteszem az akksit,és rákapcsolom a 220V-os hálózatra,akkor a visszatöltést jelző led villog,és egy relé ki-be kapcsolgat benne. Mi lehet a baj? Az akksi jó. Olyan mintha letiltaná valami az akksi vissza töltését.Különben a 12Vról 220V-ra működik rendesen. Csak igy áramszünet esetén lemerül gyorsan az akksi,ha nem tölti vissza ha pl. megjön az áram.Előre is köszönöm.
Mérjél akku feszültséget inverter nélkül és vele is (amikor kattog a relé).
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2018
Bővebben: Link
pozdrav iz srbije dajte šemu od ovog invertera
zdravo elektroničari i poštovani prijatelji elektronike potrebna mije hitno šema ovog invertera sa slike 12/230v info@elektronikanikolic.com
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2018
zdravo prijatelji elektronike treba nam šema za izradu uređaja za omamljivanje ili šokiranje riba na pajanje na 12v ana izlazu da daje nekih 500v hvala unapred.Bővebben: Link, E-mail: info@elektronikanikolic.com
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2018
Sziasztok ellőre is elnézést kérek ha hülyeséget kérek de kellene ezen alkatrészek amit itt hon nem lehet kapni. C945P, A733P, SLF13N50C. Mert nekem a régi katallogom van és abban ezek nem szerepelnek köszönöm a jó szándékot.
Sziasztok!
Hoztak javításra két 12vdc to 230vac power invertert, az egyik bekapcsol, (zöld led világít) de a piros is, és a ventilátor sem pörög (nincs meg a 12v). Szétszedtem és van benne 4db IRF840-es N FET, amit kiforrasztás nélkül próbáltam vizsgálni, és ebből kettőnek mind a három lába kicsipog. Lehet ezekkel a baj, vagy forrasszam ki és úgy próbáljam? Köszönöm előre is!
Megtörtént, így is azt prdukálja, ugyhogy csere lessz.
Köszönöm.
Bocs, most néztem, hogy az IRFZ48 csak 55V-os
|
Bejelentkezés
Hirdetés |