Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tehetsz, de legalább kettőt vagy hármat párhuzamosan, különben nagyon csökkenni fog a vízhozam. Ha a nyomó oldalra teszed, egy is elég, cserébe a szivattyú is kapja a homokot. A szívóoldali akadályokat sokkal nehezebben győzik le a szivattyúk, mint a nyomóóldalit.
Tudom, de itt csak másfél méterről szív... Hát, akkor kipróbálom, lesz, ami lesz...
Nem a magasság a lényeg. Illetve az is, de a keresztmetszet, amin át kell szívnia a vizet, sokkal inkább.
cCentrifugálszivattyúnak szerintem nem árt némi homokszemcse.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2018
Moderátor által szerkesztve
Annak a szivattyúnak, amelyikben van mozgó alkatrész és az érintkezik a vízzel/homokkal, árt. Nem?
Nem a szimeringről van szó, hanem a lapátokról.
Idézet: Ha van, árt. Nyílván van benne, ezért született a kérdés. „annyi szerintem nincs egy használatban lévő kútban”
Sziasztok!
2 kérdésem lenne . Hobbi célokra a ParkSide /Li**/ termékeket használja valaki? Van közte, egy két pofás cucc! Illetve a másik hogy van köztünk olyan forumtárs aki Németbe (esetleg dél németbe) lakik? Kellene egy kis segítség! Nem munka, meg nem kijutás (én svájcba élek) csak a DHL-el van egy kis bajom, és nem jutok dűlőre!
Sziasztok volt szerencsém egyszer egy régi talán 50-.60 évekbeli ipari malom vezérlőjében körbenézni.Mint az orion ürhajó belseje...
Innetől pár hozzászóláson keresztül kifejtettük a tapasztalatainkat. Összefoglalva jók!
Ez nem a kelenföldi hőerőmű?
Gyönyörű! Igazi robosztus berendezés. De szerintem ez nem malom, hanem erőmű. Ennyire összetett vezérlőszoba nem szokott lenni egy malomban. Főleg nem ennyi trafó.
U.i.: Ahogy Ákos írja, ez a Kelenföldi Hőerőmű.
Akkor én nem tudtam jól hol voltam bocsi érte,de a látvány magáért beszél.Filmet forgattak ott nem rég és részt vettem benne,és muszáj voltam lefotózni.
Köszönöm!
A helyén válaszoltam és folytatom is akkor ott tovább!
Írna valaki zosza18-nak egy privátot hogy nézze meg a beállításait? Szerintem véletlenül rákattinthatott a tiltó fülre mert nem tudok a privátjára válaszolni.
Köszike.
Hát nem jó helyen voltál?
Köszi a képeket, és a témát.
Helló!
Van aki rendelt már kínábol Casio FX-991ES PLUS vagy hasonló kaliberű számológèpet? (A gyanúsan olcsóra gondolok.) Ez eredetiek? Megèri megvenni? A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2018
Sziasztok. Tud nekem valaki tanácsot adni? Van egy vezeték nélküli egerem (WIFI) az USB része fel adta a szolgálatot. Van másik USB-s részem de nem egy frekvencián kommunikálnak. Van lehetőség rá hogy a frekvenciát valamilyen módon átírjam? (Nagyon jól szolgált az egér, és fájna a szívem ilyen egyszerűen túl adni rajta.)
Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2018
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Hajdú-Biharban vagy esetleg Szabolcsban hol lehet még méhtelepről vásárolni?
Hivatalosan sehol. Nem hivatalosan bárhol.
Én eddig egyik verzióval se tudtam. Egyébként elvileg lehetne eladni, a törvény nem tiltja, csak valami megállapodást kötött a kormány a nagy méhtelepesekkel. Így inkább viszik németbe és nem adnak el. Nekem azt mondogatták a telepeken, hogy drága lenne kiváltani a papírt rá, nem éri meg így inkább hagyják, de azért reménykedtem hátha valamelyiken mégis lehetne venni.
Kapcsolat kell, hogy megbízzon a MÉH-es benned (hogy nem ellenőr vagy, vagy vamzer) aztán már tudsz vásárolni.
Kisújszállás messzi van neked? Pár hete bementem, hogy vegyek vascsövet kéménynek, aztán hazaértem egy kisbiciklivel.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2018
Valahogy nem akaródzik nekik ezt megérteni, hogy nekem csak egy kis vasanyag kellene. Vagy csak simán nem rizikóznak rajta azért a pár ezer Ft-ért. Általában az az indok, hogy jó, de ha miközben szedem össze a vasat és jön egy ellenőr, akkor őket kegyetlenül megbüntetik, így inkább elküldenek sajnos.
BarnaPili Debrecen-Hajdúböszörmény 30km-es körzetén belül lenne jó valamit telepet találni. Ha esetleg egyszer arra felé járnék lehet benéznék oda, de inkább valami rendszeres anyagellátáshoz kellene egy normális méhtelep a közelben. Ha gyalog mentél és biciklivel jöttél az tényleg jó. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2018
Idézet: Azt nem feltűnő, ha valaki biciklivel jön ki, arra nem emlékeznek, nem figyelik, hogy gyalog ment be. Autóval már jobb lenne ugyanez. „Ha gyalog mentél és biciklivel jöttél az tényleg jó.”
Sziasztok!
Szeretném Nektek bemutatni a mai ebédem, csináltam egy kis Bolognai spagettit. Nagyon finom lett. Úgy szoktuk csinálni, hogy a tányérba így kitesszük, és reszelünk rá jó sok sajtot, majd betoljuk a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt. Még megdobtam egy kis snidlinggel is. Olyan szép lett a sütés után, hogy muszáj volt lefotóznom. Szerintem egy szakácskönyvben simán megállná a helyét ez a kép.
És nem trollkodták szét a kajafotódat: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |