Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lehet ez a megoldás, és akkor nem akadna onnantól össze az usb-vel a tápellátás...
Akkor látni kellene a programodat!
Mit értesz kiakadás alatt? Amit linkeltél demót. Az beállítja az RTC megszakítást 18:30-ra Utána elküldi az AVR-t aludni. Tehát nem csinál semmit 18h 30-ig. Utána elkezdi villogtatni a LED-et. Ez nem következik be?
Ez egy mérleg, naponta egyszer mér, vagy ha megnyomod rajta a gombot.
Az inaktív időben alszik az arduino, a sim modul, az lcd és az rtc vcc le van kapcsolva. Amikor az aktív ciklus lemegy, újra kell indítanom az rtc interruptot, lekapcsolni az rtc és lcd vcc-t, elaltatni mindenkit. Ez így néz ki:
A hibajelenség az volt,hogy az lcd feléled, háttért világítás megy, felső sorban kockák (1602 lcd). És fagyi. Nagyon nagyon ritka hiba, lehet csak kis kontakt volt, de azt szeretném, hogy ez ellen is védve legyen a rendszer.
Írhattál volna pár sor magyarázatot a program sorok közé!
Nem ismerem a HW-t ezért csak találgatok! A rutin elején újraéleszted a rendszert? lcd.init(); //Ez után clear(); //Hasznos lehet egy törlés A végén mindent kikapcsolsz? De nem látom az AVR altatását? Ilyesmi utasítás kellene: LowPower.powerDown(SLEEP_FOREVER, ADC_OFF, BOD_OFF); //arduino enters sleep mode here Hogy leálljon a program futása, és csak az RTC-től érkező megszakításra induljon újra.
Bocs, hogy nem kommenteltem.
Úgy van ahogy gondolod, amikor lemegy a mérési ciklus bekapcsolom a vcc-ket, újra inicializálom az I2C eszközöket, újraindítom az rtc interruptot, altatom a sim modult. Ha ez megvan lekapcsolom, a vcc-t. Az AVR-t nem itt altatom, hanem a loop-ban, de azzal a paranccsal amit írtál.
Hy All
Ezzel találkozott valaki? Nano v3 feltöltésénél ezt írta ki egyszercsak " avrdude: verifying ... avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0002 0xe5 != 0xe2 avrdude: verification error; content mismatch avrdude done. Thank you. kiválasztott port nem elérhető vagy az alappanel nincs csatlakoztatva "
Sziasztok!
Tapasztaltatok olyat, hogy az ESP32 modul a tápfeszültség rákapcsolása után nem mindig indul el, csak ha a reset gombot megnyomom?
Tápellátási probléma. Nagy áramot vesz fel egy rövid időre. ESP-01-es modulnál tapasztalom hogy az AT+CWLAP utasítás kiadásakor elmegy egy pillanatra a PC-n az USB kapcsolat. Szerintem nálad is ezzel lesz a probléma.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2018
Estét!
Egy kis megerősítést (vagy cáfolatot) szeretnék kérni. Pár hete mintha láttam volna olyan projektet, amiben egy Attiny85 mintha hardwerserialt használt volna. Tehát a forráskódban mintha nem lett volna beincludolva a "SoftwareSerial.h" fájl. Na már most nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban így volt -e, vagy csak emlékeim koptak meg, és valóban csak software seriallal ment az is. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2018
Szia!
Az Attiny85-ben nincs UART, így biztosan szoftveres soros port volt.
Igen azt tudom, helyette van benne ez az úgynevezett USI (Universal Serial Interface).
Szóval akkor azt mondod azzal sehogyan sem lehet összehozni a hardveres soros kommunikációt?
Ahogy olvasom sajnos nem. Nem mélyedtem nagyon bele, de ahogy nézelődtem az USI inkább I2C szerűség. Itt TX-re tudják használni az egyik lábat, de RX nincs.
Nem kötekedni akarok, de a hardveres soros porttól ez is nagyon messze áll. Annyi előnye van talán a softSerialhoz képest, hogy 8 bitet egyszerre kezel.
Akkor úgy néz ki, valóban rosszul emlékszem. Azért olyan elképzelhető, hogy az adott projektben mondjuk mégsem a SoftwareSerial.h került beillesztésre, hanem mondjuk valamilyen saját megírt *.h fájl? Talán azért nem rémlik a SoftwareSerial.h inklúdolása...
Bármit el tudok képzelni, túl nagy mélységig nem ismerem az Arduino-k lelki világát. Az is lehet hogy a bootloaderben van valami ilyesmi funkció implementálva.
Igen, ez egy kis segítség a tisztán szoftveres megoldáshoz képest.
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem van egy vezeték nélküli kapásjelzőm arduinoval szeretném befogni a jelét de sajnos nem sikerült semmilyen úton módon szerintem szoftver probléma lesz mert a hangkártya segítségével sikerül a jelet elcsípnem, de nekem kell az arduino ugyan is az dolgozná fel hogy melyik jelzőről érkezett a jel. Lent található egy videó eddig ezt tudtam elérni. Minden ötletet szívesen fogadok! Előre is köszönöm! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2018
Kicsit bővebb leírásra lenne szükség, mert erre így nehéz bármit mondani.
Milyen módon, frekin küldi a kapásjelező a jeleket? Az arduino látja a kapásjelző jelét?
Elvileg 433,92Mhz-en küldi a jelet. A képen látható transmitter modul található benne. Pont ez a problémám hogy az arduino-val sehogy nem látom amit küld jelet.
És amikor "kapunyitót" nyomod azt meg látja, gondolom az mutatod a videón.
Milyen vevőd van?
Igen, azt meg látja, ugyan úgy küldöm azt is képen. Ez van benne magába a kapásjelzőnek a vevőjébe.
Érthető egyébként hogy mit akarok csinálni?
Érthető.
Milyen program fut az arduinon, nem lehet valami feldolgozási hiba? Baud vagy egyéb probléma?
Ez fut rajta. Én is arra gyanakszom csak ebben nem vagyok jártas hogy mire kell figyelni.
Ez a teljes program?
Igen, ezzel lehet látni a kapunyitót mit küld.
Hy All
Ezzel találkozott valaki? Nano v3 feltöltésénél ezt írta ki egyszercsak " avrdude: verifying ... avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0002 0xe5 != 0xe2 avrdude: verification error; content mismatch avrdude done. Thank you. kiválasztott port nem elérhető vagy az alappanel nincs csatlakoztatva "
Megfelelő driver fel van-e telepítve, megfelelő port és panel ki van-e választva, OS restart volt-e, másik kábellel próbáltad-e?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |