Fórum témák
» Több friss téma |
SSR + akármilyen kis kapcsoló.
Pontosabban: három, vagy egy db. három fázisú SSR, a működtetéséhez szükséges egyenáram, valamint egy akármilyen kis kapcsoló.
Azért hogy tisztán lássunk... 16-os RÉZ MKH a szondától a kismegszakító szekrényig Hivatalos kötőelemmel nem alumax meg kókány). Itt össze is kell kötni a bejövő nullával. Nulla illetve fázis vezetők 10-es MKH. Gázvezeték bekötés 16-os MKH. Cirkó víz stb-10-es MKH. Ez ÉMÁSZ terület. Az AVK-t se felejtsük el.
Idézet: „Azért hogy tisztán lássunk” Bővebben: Link A rajz és a leírás a pontosítás kedvéért. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
Még jobban megbonyolítaná a helyzetet.
A képen látható doboz felett van a plombált óra szekrény ,/érdekes/ onnan 6mm2 vezetékek jönnek,a sorkapcsok helyén egy 3fázisú firelé volt, és az ELŐTT volt a nullázás.A firelét pedig áthelyeztem az épületen belül lévő autómata házba.A látható 10mm2 vezetékek pedig mennek tovább a házba.Szerintem így már érthetőbb,és jó.?
Ha megnézed a Bővebben: Link feltett rajzomat, arra hasonlít .
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Elkészült a javított ,szabványos nullázó vezeték.
De itt minden fényes... 1986 óta a PEN-nek a PE síre kell érkeznie, és onnan átmenni az N sínre. Azelőtt hívhatták ezt az összekötést nullázó vezetéknek. Szerintem ezzel az elnevezéssel jól megzavartad a népeket.
Igaz, hogy a jelenleg érvényes szabvány szerint van olyan variáció is, hogy egy PEN sín van, ahová csatlakozik a PEN, majd a nulla sínre és a védő sínre elmegy a csatlakozás, és ez a sorkapocs végül is felfogható lenne annak, de akkor erre a PEN sínre kéne csatlakoznia a földelőszonda vezetékének - már, ha ez egy családi ház volna, amiről nem írtál semmit.
Igen,ez egy családi ház.Sajnos a többi dobozba nincs "engedélyem" benézni.A firelé áthelyezése után mindent ugyan úgy építettem vissza,max a fázis sorrend változott.A doboz oldalán lévő dugaljak ki vannak iktatva,sosem használtam.Az egész átalakítás kényelmi okból történt,ha néha lecsapja a relét nem kell az uccára rohanni esőben,hóban.Gyakorlatilag minden működik.Köszi.
Sziasztok!
Könnyűszerkezetes házban az MBCU-t be kell húzni védőcsőbe?
Én abba tettem, a fekete színű DX 32-es lépésállóba . Ebbe már sokkal könnyebb volt behúzni is. Egy másik ilyen védőcsőbe került a koax és internet kábel is.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Igen, most már kiderült, ez egy utcai, telekhatárra készült mérőhely, innen megy földkábellel a házig. A földkábel 5 x 10 mm2 réz ?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Igen 5×10mm2 de,sodrott és falba süllyesztve védőcsőben.A ház mellett van kb 3m.Akkor így minden szabályos ?Hat éve épült.
Persze, lehet nem kötelező, de neki is mond el :Bővebben: Link
A riport végén hangzik el, hogy a vezetéket elrághatták a rágcsálók. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
A földelőszonda és a PEN kapocs között legalább 16 mm2 MKH vezetéknek kell lennie.
Azért rosszat nem csinál vele, hogyha belehúzza.
A 2 db piros és 2 db fehér érvéghüvely 10 mm2 vezetékre utal. De a fekete érvéghüvely, ami a zöld-sárga vezetéken van, az csak 6 mm2-es.
Legjobb lenne beszerelni egy zöld-sárga fővezetéki sorkapcsot, mint az a kék és abba bekötni az összes zöld-sárga vezetéket hosszú érvéghüvellyel, a 2 csavaros rögzítés miatt.
Ok,azt még mecsinálom.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
A kérdés az volt, kell e? Nem írja elő szabvány.
Nem kell, de ha hőszigetelés is van (gondolom van), erősen ajánlott a későbbi esetleges munkálatok miatt.
Igen, ez volt a kérdés, nem írtam, hogy kell.
Csak azt, hogy sokkal könnyebb is vele dolgozni és plusz egy védelem is. Elég egy apró gipszkartoncsavar, ha véletlenül belemegy a vezetékbe. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Szakik !
A mellékelt vázlaton látható "förmedvényt" a klímaszerelő követte el . Nekem nagyon bántja a szemem a lógó toldott kábel (lila+piros) . Hogyan lehetne "szépen-szakszerűen" elrendezni ? -Ragasztok a falra 10*10 csatornát és belefűzöm ? --milyen nyomvonalon ? Függőlegesen a gép alól - bután néz ki ... A sarokban - szabályos ? - szerelek a gép mellé egy konnektort ( farkincáját visszavágom eredeti méretre), de merre viszem oda a delejt ... vésést el kéne kerülni, nem rég lett felújítva a szoba, csak a klíma előkészítés kimaradt ...
Szia. Én a helyedben a síncsatorna melett maradnék vízszintesen a sarokig és ott le függőlegesen.
Szerintem a toldást szétszedném, az eredeti rövid kábelra tennék egy dugvillát, és mellé szerelnék, falon kívüli szereléssel egy konnektort. Azt meg kábelcsatornában elvinném bekötni a legközelebbi kötődobozig. Az meg lehet, hogy csak 1/2 méterre van a klímától. Ha meg úgy van, akkor a doboz alá, mellé, szerelném a dugaljat, és a klíma tápját vinném addig csatornában.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Sziasztok!
Mekkora névleges áramú négypólusú FI-relét válasszak, ha a lakásba 3 fázis érkezik be? A villanyóra alatt 3db 25A-es kismegszakító van. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |