Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   76 / 82
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Gyakorlatilag szinte minden mai DAB rádio FM-t is tud ( igaz nem olcso).
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Idézet:
„igaz nem olcso”
Hát ez az..! Majd ha már 5+ millió darabot eladtak belőle MO-on akkor visszatérhetünk a kérdésre.
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1
 
Egyelöre jegelve van az egész DAB világ az árak meg a konfliktusok miatt. ( Meg igény sincs tul nagyon rá. A rádiot jelentös hányadban háttérforrásnak használják, ott meg az igényeket teljes mértékben kielégiti az FM.).
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
(#) pucuka válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
A Fresnel nevű "csóka" csak arról írt, hogy ha a sugárzók egy paraboloid gyújtópontjaiban vannak, akkor annak a palástján, és belsejében nem lehetnek reflektáló felületek, mert ha vannak, akkor a többutas terjedés, és az eltérő úthosszak miatt jelcsökkenés, szélső esetben kioltás lehet. Ezért ezt a számítást összeköttetés tervezés esetén el kell végezni. Az antenna nyereségnek ehhez nincs köze, csak a hullámhossznak.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a maximális antennajel, nem biztos, hogy az árboc tetején van.
Ez a jelenség jól érzékelhető, pl térmérésnél a mérőantenna magasságának változtatásánál. Mondjuk, ez egy pneumatikus árboc esetén nem nagy kunszt.
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 28, 2018 /
 
ok
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Azért arra azoknak a nemzetközi szabványoknak a betartására kíváncsi lennék...mondjuk, ha csinálnának errefelé ellenőrző méréseket. De nincsenek fenntartásaim affelől, hogy mi lenne az eredmény. Itt a helyi multi parkolót is átvették úgy, hogy az eredeti tervekhez képest 1,5-szer annyi autónak festettek fel helyet...nem is lehet normálisan beállni...ezt is el lehet intézni.
Addig húzzák, hallasztják a DAB-ot, hogy az internet miatt talán már nem is fog befutni egyáltalán. A kábelTV-nél is vetekedik már az IPTV elég régóta a DVB-C-vel.
(#) Inhouse válasza palj hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Írtam neked régebben pár privátot, nem kaptam választ.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Idézet:
„A kábelTV-nél is vetekedik már az IPTV elég régóta a DVB-C-vel.”


Ez csak szinte kizárolag kishazánkra vonatkozik, (nem tudni miért.....? ) sehol máshol eddig még fel sem merült ez a technologia (bizonyára több oka van... ).
A DAB-ra a jelenlegi formájában nincs semilyen pénzre fordithato igény, ezért nem terjed.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Ne mondod, hogy az IPTV-t egyenesen csak nekünk fejlesztették?
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Pedig pontosan azt történt. A német tulaj itt probálta ki a technologiát (IPTV egy koax hálozatban), ami rengeteg gonddal és bajjal járt és jár még ma is. A cisco tornázott ott évekig, amig valamennyire elfogadhatová vált a müködés, s a mai napig nem igen van követöje, mig a DVB-C berendezésekkel Dunát lehet rekeszteni.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Dehát elvileg a fő lényege a stream fogadása és megjelenítése lenne, mivel küzdenek? Maga a kábel sávszél és hogy fut még rajta analóg adás+DVB-C , meg internet is, ezzel van a baj?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
A baj a kábelben, hogy ott az elöfizetök egy "droton" lognak, mig az IPTV individuális elérhetöséget igényel. A telefonhálozatban minden elöfizetönek "dedikált-saját" vonala van a központhoz. Ezt kell a koax hálozatban megoldani, ami messze nem olyan egyszerü feladat, ha mint szolgáltatást kivánnak nyujtani (A DVB-C-ben a broadcast abban merül ki, hogy kisugárzol egy jelet, ami akihez eljut, az foghatja is ( legfeljebb ha a tartalom van levédve, akkor bizonyos feltételek mellett, de ez általában az elöfizetö gondja).
Ugyanezt az IPTV-ben a központbol individuálisan kell kezelni, azaz elvben minden nézönek individuálisan kell biztositani a jel eljutását - ami nem olyan egyszerü dolog. Ehhez minden pillanatban jol müködö visszirány kell, amit a központban kezelni is kell ( ki mit akar, mit néz, mekkora kapacitás áll a rendelkezésre stb.). Ez mind olyan dolog, ami a DVB-C-ben nem létezik, igy gond sincs vele ( ott csak egy modulátor van - ráadásul ma már egyszerre akár 10 programra egy streamen belül is csak egy kell - ami összehasonlithatatlanul olcsobb, mint egy IPTV központ). Ha ma veszel egy modernebb TV-t, amiben benne a DVB-C tuner, ha abba bedugod a KTV stekkert az egyböl fogja a szabadon foghato müsorokat, semmi feladata nincs a szolgáltatonak. A szolgáltatonak aránylag egyszerü technikai eszközökkel "sugároznia" kell a müsorokat, amit mérni is tud - azaz garantálni tudja a minöséget. Ez szintén meglehetösen kétséges és szinte mérhetetlen az IPTV formátumban.
Az internet abban más, hogy ott a szolgáltatonak csak a kapcsolatot kell garantálnia ( azt is csak ugy ahogy), de nem a tartalmat, meg azzal sem kell törödnie, hogy az interneten ki mit csinál ( pl mit néz).
(#) Doky586 hozzászólása Márc 1, 2018 /
 
De legalább az internet-rádióhoz nem kell az otthoni hálózaton IGMP kompatibilis eszközökkel bűvészkedni mint IPTV esetében. Szerencsére a Youtube is az egyszerűbb módszert választotta, pedig ők nagyobb mennyiségben sugároznak mint egy magyar szolgáltató.
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Igy van és gyakorlatban igy ölik meg a saját szolgáltatásaikat. Az emberek rászoknak a szabad rádiohallgatásra meg TV nézésre ( YT, Vimeo stb) eszükbe sem fog jutni a szolgáltatoval vitatkozni mikor mit és hogyan szolgáltasson.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Nekem a DIGI kábeles megoldása tetszik, bár lehet, hogy nem mindenhol így csinálja... Optika a lépcsőházig, onnan egy UTP az előfizetőnek. Bent egy spec router, ami adja az internetet LAN és WLAN, adja az analóg telefont és van rajta egy F csatlakozó, amin DVB-C jelet sugároz. Az ingyenesekhez mehet simán a lapos TV-be, kódoltakhoz kell a TV-be a kártya. Ha több TV-re kell, akkor elvileg osztás és esetleg erősítő. Ezt semelyik másik szolgáltatónál nem láttam. Olcsó, komfortos, gyors és még működik is...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Ez a GPON egyik hajtása - FTTH. Amennyiben valoban UTP megy a lakásba akkor ez csak a xDSL egyik meglehetösen elavult változata.
Sok helyen az optikábol koax megy a lakásba (PHY) az valamivel olcsobb és egyböl mehet a TV-be illetve a modembe, ha kell. Ez ma az egyik legelterjedtebb modernebb (olcsobb) technologia és ráadásul kézben is tarthato - azaz mérhetö az elöfizetö zavarása nélkül, és nem kell drága cuccokat a lakásba telepiteni - mert azok általában a szolgáltato tulajdonai igy azokrol neki kell gondoskodni az elöfizetö lakásában ( nagyon drága és körülményes dolog).
A baj, ha ez a jel UTP-én kerül a lakásba az ugyanaz mintha IPTV-lenne, mert az UTP-n csak internetes paketek mennek, azaz azokat kell összeszedni, és egy szélessávu modulátorba juttani onnan meg koaxon a TV-be.
Szoval meg lehet a bal láb hüvelykujjával a jobb fület is vakarni, de nem mindenki tudja.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Anélkül, hogy tudnám milyen jel megy be az UTP-n, kétlem az xDSL-t azért. Inkább valamilyen 1 Gigabit feletti TCP/IP (15Gb?), mert a net maga 1 Gigabit, amit ad.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Az attol függ mi van az optikai szál végén de a technologia nagyon hasonlo, csak itt nem megy le a 2 szálas telefondrotra, hanem UTP-re. De abbol viszont meglehetösen bonyolult egy koax modulált DVB-C jelet nyerni, ha azt még a TV- kapcsolgatni is lehet. Ha nem, akkor a beltérin kell müvészkedni ami viszont csak egy TV használatát teszi lehetövé, mert csak egy adást esetleg streamet lehet egyszerre kiküldeni a koaxra a TV-be.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Nincs beltéri, ebből az egyetlen eszközből DVB-C jel jön, több MUX, 100 csatorna. Ezért felhasználóbarát, viszont igen kivételes.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Biztos hogy az UTP kábelen jön? Mert akkor abban a vacakban egy sereg DVB-C modulátornak kell lennie, ami nem olcso mulatság és nem hiszem hogy van ilyen kis méretben. A DVB-C csatornak 8 MHz-ként vannak és mindegyiknek más a frekije. Ezt nem tudom, hogyan lehetne egy UTP kábelböl kicsalni. Ugy tudom hogy a Digi két kábelt szokott a lakásokba huzni - egy koaxot a TV-re, meg egy UTP-t az internetre meg a telefonra.
Olyan van hogy RFOG, ahol az optikai szálban nem digitális jel van ( ki be kapcsolva a fény) hanem a koax kábel tartalma van fényre rakva, azaz ott a fénynek nemcsak két szintje van ( high power laser).
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Lemaradtak a képek.

Ilyen jeleket képes felismerni a TV:
Az elsö képen egy jol kitömött KTV hálozat van rengeteg DVB-C csatornával. A másodikon egy kicsit kinagyitottam, minden egyes QAM vivö akár 8-10 programot is tartalmazhat. Nos ilyen jelet kellene annak a doboznak varázsolni az UTP jelböl, amit nagyon kétlek, mert ez sok tiz oszcillátort meg modulatort jelentene minden dobozban.
Ezt hatékonyan csak RFOG (radio frequency over glas) technologiával lehet megoldani, de az nem megy UTP-n.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Nem! A kollégámnál kötötték nemrég és láttam a "dobozt", meg a bekötéseket...de ezt nem:
Digi turpisság az alján. Persze, hogy optikai. Természetesen igazad volt...megvezettek.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Már éppen kozmikus sebességre kapcsolt az agyam, hogy megint milyen szuper technologiát tálaltak ki a Diginél... mert volt már pár nagy "rugásuk"..
(#) pimpoka hozzászólása Ápr 28, 2018 /
 
Én kérdeznék, hogy B.füredre tetőantennát ír vételre a mindig tv. Probálkozzak esetleg erősítős beltérivel mert sajnos három hétig ott kellene lennem. Ha ez nem jó akkor van valami megoldás. Sok profit olvasok ezen a topikon.
(#) Cinema válasza pimpoka hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /
 
Ez attól függ mire, merre van rálátásod, Siófok irányába, vagy inkább Kabhegy felé?
Ha van rálátásod valamelyik irányra, arra kell az antennát beállítani. Mindenképpen jobb a magas tetőantenna.
Erősítős beltéri antenna csak pár kilométeren belül használható jó eredménnyel és ennek is rá kell látnia az adóra!

Üdv!
(#) Doky586 válasza pimpoka hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /
 
Felejtsd el..

Valami olcsó lepke antennát tegyél az ablak elé: erkélyre, fára felakasztva a megfelelő irányba, ablakon árvezetésre is van 20centis lapos coax átvezető..

Persze ez csak ideiglenes tartózkodáshoz. Ha évekre kell akkor tetőre rendes pózna, fúró, kábelezés...
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2018
(#) pucuka válasza pimpoka hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /
 
Ha jól értem, valami kórház sejlik. Kabhegy felől bizony eléggé árnyékban van. Semmilyen beltéri antennával nem fogsz tudni boldogulni.
Nem tudom milyen szolgáltatód otthon, de szinte mindegyiknek a műsora elérhető interneten is, azt könnyebb az ágy mellé varázsolni. (mobilinternet)
Nekem pl. UPC_ TV előfizetés van, és az UPC fiók jelszavammal belépve a Horizon Go internetes szolgáltatásba, jönnek a TV csatornák a laptopon.
(#) Doky586 válasza pimpoka hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /
 
Ahogy nézem a lefedetséget: a lepke kevés lesz. Vedd a legnagyobb Yagit ami csak elérhető. Vagy van még a MindiGo, de arra meg nagyon combos mobilnettel készülj. Ha egyáltalán működik (és nem tiltja a szolgáltató).
(#) pimpoka válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Nem vagyok nagy hozzáértő de akkor kell egy mobil előfizetés a UPC-nél mert ottvagyok kábelen és azt használni úgy ahogy leírtad?
(#) pucuka válasza pimpoka hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Ha UPC előfizető vagy, kell lennie UPC fiókodnak is. Ha nincs, akkor kell csinálni egyet, az UPC honlapján megtalálod. Az, hogy melyik szolgáltatótól veszed a mobil internet előfizetést, az mindegy, attól kell ami a legolcsóbb, és legnagyobb kapacitású. Az UPC mobil is jó, nem ismerem.
Ha ez megvan, az okos telefonodon is nézheted, a Horizon Go alkalmazással, de ha az okos telefonon megosztod az internetet, akkor laptopon is nézheted.
A rehab intézményekben szokott lenni WIFI internet hozzáférés, fizetős, vagy ingyenes, azt is érdemes felderíteni. Azon keresztül is lehet a UPC fiókod belépési adataival TV -t nézni akár mobilon, akár laptopon.
Én itthon is laptopon nézem a tV -t, ha épp olyanom van.
Következő: »»   76 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem