Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Folyt. Az egész hét a mechanikus munkákkal ment el, lemezvágás, hajlítás, fúrás, anyák forrasztása, stb. Közben elkészültek a forrlécek, le lett tapétázva a doboz, meg a fedlap, meg készült hozzá plexi védőlemez is. Nagyjából összeállítottam az egészet, csak a trafók burkolata lesz még letapétázva. Persze nem marad így, még szét kell szedni, csak a fotók kedvéért raktam össze, meg hogy lássam, mit kell még változtatni rajta. A többi a képeken.
Még képek:
Szokás szerint szép lett gratulálok hozzá. Pedig új építés, nem restaurálás.
Ez csodaszép lesz!
Mestermü!!
Sziasztok!
Valaki esetleg be tudná azonosítani ennek a stereo rádiónak a típusát? Ha esetleg sikerülne, akkor rajzot is kérhetnék? ELL80-as végfok cső van benne. 4ohm os hangszoroval próbáltam, de csak zizeg a kimenőtrafó, ha a hangerőt feljebb tekerem. Köszönöm
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy URH-nagyon halkan szól egy KAPSCH MONDIAL rádióm. Valaki nem tudna rá valamilyen gyógyírt? Én cső hibára tippelek. Köszönöm
És mi alapján "tippeled"?
Az ECC85-öt cserélve is halk? Milyen mérések történtek?
Nem történtek mérések, gondoltam kapok valami jó tippet ☺
Nagy öreg szaki mondta, kicserélem, köszönöm. Tanulom még a csöves technikát, egyenlőre csak kitisztítottam, potikat befújtam, mechanikát életre keltettem, skálazsinórokat pótoltam.
Ez lesz, igen!
Nagyon köszönöm! Rajzot esetleg letölteni hozzá szerinted hol lehetne?
Üdv!
Ott vannak a rajzok is, rá kell kattintani egyesével, aztán a kinagyított részletre kattintani, és emailben le lehet kérni. Naponta csak hármat, úgyhogy a negyediket, a skálahúrozást ma nem fogod megszerezni. (vagy ha nagyon kell, meg lehet oldani)
Bele kéne dugni az UKW vagy dipólantenna bemenetre egy normális antennát, és egy nagy térerejű állomást keresni...
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de keleti vagy nyugati URH sávos? Mert ha előbbi akkor egyáltalán nem készülékhiba.
Akkor sem veszett fejsze a dolog ha keleti URH-s, mert pl. nálunk (Győrben) 1 KF-fel a névleges hullámhossz alatt (alsó felharmónikus) szépen foghatóak a nagy térerővel sugárzott adók:
Kossuth 87,6-10,7MHz Petőfi 93,1-10,7MHz Ráadásul a skálának az előbbi matekkal kiszámolt helyén. K
Ha nem tévedek akkor ez a tükörfrekvenciás vétel miatt van. De ha a rádióban jó szűrő van, akkor ez bizony okozhatja, hogy halk a jel URH-n, mivel a szűrő csillapítása miatt csak nagyon gyengén jut át a tükörfrekvenciás jel.
Olyanról, hogy alsó felharmonikus még nem hallottam soha.
Alsó felharmonikusról nem hallottam még, inkább alsó keverés lesz az. A kevés hangolt kör, illetve ezeknek a széles sávú hangolása okozza, hogy egyátalán vehető. Korrekt rádiónál nem, vagy csak jelentéktelen mértékben észlelhető.
Sziasztok,
Egy régi csöves rádió javításán dolgozom és a hangerőszabályozó poti menthetetlenül viseltesnek tűnik. Hosszú éveket töltött a készülék egy pincében és minden része oxidos, kontakthibás. A hangerő potit próbáltam tisztítani, Kontakt spray-el kezelni de semmi hatás. Össze-vissza szabályoz, kihagy, hol az egyik hangszóró szól, hol a másik (sztereó poti). Nincs valakinél elfekvőben egy hosszú tengelyes, 470k-s sztereó poti, kb. 6-os átmérőjű szárral? Illetve a rádióban az összes audio csatoló kondenzátor szét van nyílva, ki van purcanva, átvezetnek stb. Mire érdemes cserélni? Úgy olvastam, hogy a poliészter kondikat érdemes elfelejteni, helyettük a polisztirén vagy inkább polipropilén kondikat kellene alkalmazni. Ez mennyire helytálló? Köszi előre is
A régi potenciométerek elég korrektül voltak építve, a lehajtott lemezfülek elviselnek néhány ki- behajlítást. Érdemes szétszedni, alkohollal kimosni, a csúszka rugóját kicsit megfeszíteni ha szükséges, és a csapágyakra egy leheletnyi kemény zsírt kenni.
Ha nem az ellenállásréteg kopása okozza a kontakthibát, fél órás politechnikával szinte csodát lehet vele tenni. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2018
Ezen sajnos nincsenek fülek, ez valami összepattintós féleség, de majd megpróbálom szétszedni. Fülest már szedtem szét és tisztítottam ki, azzal nem is volt gond
Ha jó lehet 2x1M, azt tudok vadi újat (PREH).
Üdv! Egy kis nyalánsággal volt dolgom. Minden eredeti, csak biztosíték foglalatok fáradtak el. Az URH nagyon kellemes és meglepően érzékeny.
Csodaszép!
A zöld kondik azok WIMA polipropilén audio típusok? Én is éppen egy push-pull kapcsolású 17 csöves szörnyet élesztgetek (RET Estonia Stereo), 1+2x6N2P előfokkal, 4x6P14P végfokkal. A hangja nem az igazi, sajnos én csak sima piros Wima kondikat tudtam beszerezni. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
Az a ball. ha balance-ot jelöl nem egy L-el kellene rövidíteni? A bass pedig nem rövidítés, nem kell utána a pont
Nagyon szép,átgoldolt munka,gratulálok!
Zöld kondi csak egy van, a sárgákból van több, de fogalmam sincs micsodák. Elolvastam rajta a szükséges értékeket, beraktam, oszt jónapot.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
Szeretnénk egy videót is az erősitőről valami szép klasszikus zenével.
Nem értem a kérést, hisz ott a videó is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |