Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Két fajta van belőle, az egyik nagyobb keresztmetszetre való. Erre figyelj, mert az neked nem jó. Az ára rendben van. Ekörül vettem én is anno.
Jok a tapasztalataim, sokat hasznaltam regen. Az a szerszam a mai napig tokeletes, pedig, ha nem tevedek meg Pakson is hasznalta apam, amikor az eromuvet epitettek.
Idézet: Ha erre a késtípusúra gondoltál, akkor a sima Stripax lesz a nyerő. A teljes gyártói palettából a Stripax és a Stripax Zert összehasonlítva teljesen ugyanaz, csak a szerszám tömegében látok különbséget.„Két fajta van belőle, az egyik nagyobb keresztmetszetre való.” A teljesség kedvéért a gyártó oldalán az alábbi típusok találhatók: 6mm2-ig: Stripax Ultimate (V alakú késes). 10mm2-ig: Stripax, Stripax Ultimate XL (ennek is más a kése), Stripax Zert 16mm2-ig: Stripax 16, Stripax 16 Zert (ezek nem jók, 6mm2 a legkisebb vezetékkeresztmetszet) Köszönöm mindkettőtöknek, megrendelem a Stripax-ot.
Ónszippantóban szeretnék tanácsot kérni. A régi tönkrement, eltört a szívófej menete, kiesik belőle. Helyette vettem egy másikat, ami nem tetszik. Teljesen merev a végződése, akkorát ránt a rugó, hogy hátraugrik a kezemben. ESD védettet szeretnék. Láttam puha, rugalmas végűt is. Van ebből bevált típusotok, ha igen melyik az?
Nekem ez a jó, idézlek: "akkorát ránt a rugó, hogy hátraugrik a kezemben". Ha lassan szív, ott marad valamennyi ón. Le kell szorítani a szippantót, ne ugorjon el. Ez a mozdulat begyakorolható, melegítés után azonnal odatenni, mereven ott tartva, vagy rányomva azonnal elsütni. Tehát ez a pár mozdulat kb. 1-2 tized másodperc.
Ebben igazad lesz. Egynek jó lesz, de szeretnék egy jobb minőségűt is. Megpróbálok egy ilyet. Külföldi fórumok alapján nem a legergonómikusabb, de nagy kézméretűeknek megfelelő. A szilikon véget mindenki nagyon dícséri.
Valoban a legkevésbé ergonomikus a kinálatban és ezért meg sem venném.
Szilikoncsövet bármelyik szippantora huzhatsz, azért még nem kell egy ilyen drága selejtet megvenni. Nekem legjobban a vastagabb szippantok váltak be (több mint 20 mm átmérö) és azok amik müanyagbol vannak (a fém hajlamos azonnal lehüteni a beszippantot ónt, ami ott megfagy és eldugul a csö belülröl.). A másik dolog amiért ezt nem venném meg az a hiányzo védelem a kiugro nyomogombra. Az ember gyakran dolgozik szük helyen és ha nincs ez a védelem hajlamos vagy a szippantot bárhogyan odanyomni a NYÁKra a kiugro gomb még kárt okozhat vagy az arcodon vagy a berendezésben. Szoval szerintem az egész egy felejtös dolog. Ettöl sokkal jobbat és olcsobbat lehet kapni. (Ugyanott az oldalon is van néhány).
Ehhez kapcsolódóan kérdezném: rendeltetek már az amazon de-ről? Itt nincs vám meg hasonlók?
Én annak idején ilyen mezei egyszerű fajtát vettem. Eddig semmi gondom nem volt vele, csak néha szét kell tekerni és kitakarítani. Ha pedig már nagyon kezd rakoncátlankodni, akkor kap egy kis szilikonos kezelést (eddig a hét év alatt erre egyszer került sor!) és utána, mintha új lenne.
Az Amazon globális áruház. Amit vásároltál, azt bárhol feladhatták, kivéve, ha konkrétan leírták az áru származását. Az, hogy német domain alatt is elérhető, nem jelent semmit.
Idézet: Sokat rendeltem onnan (is). EU-n belül nincs ÁFA vagy vám. USA-ból (amazon.com) értéktől függően lehet, azt már a megrendeléskor előre kifizeted (látod mielőtt véglegesíted a rendelést és visszaléphetsz). „Ehhez kapcsolódóan kérdezném: rendeltetek már az amazon de-ről? Itt nincs vám meg hasonlók?” Idézet: Amazon.de-ről biztos, hogy minden onnan jön. Az amazon.co.uk és amazon.com két független oldal. „Az Amazon globális áruház. Amit vásároltál, azt bárhol feladhatták, kivéve, ha konkrétan leírták az áru származását. Az, hogy német domain alatt is elérhető, nem jelent semmit.”
Ez abszolut nem igaz! És ez a legnagyobb gond az amazonnal. Valoban csak az utolso pillanatban tudod meg honnan jön az áru annak minden következményével. Azaz telejsen mindegy hogy melyik amazonrol rendelsz (de, co.uk, com stb) csak aprolékos tanulmányozással lehet kideriteni honnan is jön az áru. Már volt olyan esetem, hogy a kamera Angliábol jött az elemek hozzá Kinából a sztativ meg Németországbol. ( a megrendeléskor minden egy helyen volt, a .de-n rendeltem).
Az ergonómiára a kisebb kézmérettel rendelkezők panaszkodtak főleg, a nagyobb kézmérettel rendelkezőknek megfelelt (nem felelhet meg mindenkinek egyformán). Bármelyik szippantóra valószínűleg nem illeszkedik jól a szilikoncső, mert nem arra készült. Én pedig most kimondottan ilyet szeretnék. Jogos, hogy nincs védelem a kiugró gombra (oda kell figyelni a használatkor). Nem írnak rosszakat, akik több éve használják. Ha nem lenne tisztítható, már kibukott volna. Nem gondolnám, hogy selejt, ez is csak egy típus. A hagyományosról azt olvastam, hogy másoknak is ugyanott törik el, a fej meneténél. Nem tudom megér-e ennyit, szerintem megpróbálom. Tegnap pont egy vastag, műanyagból készültet sikerült vennem.
És fizettél utólagos költségeket, ami a megrendeléskor nem látszott? Most nekem is bevillant egy eset, az amazon.co.uk-n rendeltem és a távolkeletről jött. Nem fizettem emiatt semmilyen plusz költséget. Ezt leszámítva, az esetek nagy részében (szinte mindig) az Európából rendelt termékeket Európából adták fel, az amazon.com-ról rendelt termékeket az USA-ból.
Szerintem a kutya ott lehet elásva, hogy az Amazon-tól közvetlenül rendelsz vagy eladótól. Én szinte mindig csak közvetlenül rendelek, mert eladókkal már megyűlött a bajom. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
Pont egy ilyesmi (kínai) tört el a fej meneténél, alig használtan. A többi része masszívnak néz ki. Nem érdemes bele másik fejet venni, macerás hozzájutni. Bár ennyiért belefér, hogy 1-2 évente újat vegyek, tartósabb megoldást szeretnék. Megpróbálom a linkelt típust és megírom a tapasztalataim, ha valakit érdekel.
Az ergonomia nem azért rossz, mert hosszabb vagy rövidebb a dugattyu szára, hanem azért, mert igy bárhogyan forgathatod a kezedben és utánna meg keresgéled a gombot.
Szilikoncsöböl bármilyen átméröt kapsz, söt ha higitoba mártod a többség felduzzad majd összehuzodik - ( a zsugorcsö korábbi változata). Nekem is volt több ilyen cuccom, de amiota van a nyeles verzio, ilyet már nem is vennék a kezembe. Azt már amikor a kezedbe veszed automatikusan oda fordul az ujjaid között ahova kell. Nem tudom melyik hegy törik el, még egyetlen egyet sem sikerült a hosszu karrierem alatt eltörni, igy erösen kétlem az ilyen állitásokat. A hegy vajon mitöl törhet el? A jobbak amugy is meglehetösen rugalmas anyagbol vannak. Amugy ez a konstrukcio jo 40 éves és még mindig nem értette meg a gýarto miért rossz. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
Azt szerencsére nem kellett, de erre a döntésre a vámhivatal ho 3 hetet vételezett...
Egy ilyesmi műanyagot én is törtem már el, ami nem is csoda, 5-6 év után elfáradt a műanyag, a rugó meg erős benne. Ez a fém viszont még mindig jól bírja
![]() Idézet: Pontosan ezt olvastam más fórumon is, de én nem gondoltam akkora problémának a gyakorlatban az alapján, amit írtak róla. Kisebb kézméretűeknek rossz helyre esett a kioldó gomb, ez sokkal inkább zavarta őket (engem nem érint).„Az ergonomia nem azért rossz, mert hosszabb vagy rövidebb a dugattyu szára, hanem azért, mert igy bárhogyan forgathatod a kezedben és utánna meg keresgéled a gombot.” Idézet: A higítós trükköt nem ismerem. Az eddigi tapasztalataim alapján kúpra nem a legjobb csövet húzni. Ezt sokkal nagyobb problémának látom, mint az ergonómiát.„Szilikoncsöböl bármilyen átméröt kapsz, söt ha higitoba mártod a többség felduzzad majd összehuzodik - ( a zsugorcsö korábbi változata).” Idézet: Itt megtekinthető. Évek óta nem használtam. Ki akartam tekerni a végét, hogy megnézzem nincs-e benne ón és simán kijött. Többen leírták, hogy a menetnél törnek el. Ebből arra következtettem, hogy nem egyedi probléma. Puha, nejlon anyag. „Nem tudom melyik hegy törik el, még egyetlen egyet sem sikerült a hosszu karrierem alatt eltörni, igy erösen kétlem az ilyen állitásokat.” Idézet: Még az jutott eszembe, hogy a megrendelés véglegesítése közben a megadott szállítási határidőkből kiderül a turpisság. Tudom, hogy Németországból vagy adott helyről mennyi idő alatt érkezik meg (hozzám 2-3 nap). Az is gyanús, ha több dolgot rendelsz és különböző szállítási határidőket ad meg. Ha sokkal hosszabb szállítási határidőt ad meg, akkor meg sem rendelem általában. Tehát igaz, akárhonnan küldhetik, csak én szándékosan elkerültem az ilyen helyzeteket. Mindent csak közvetlenül az Amazon-tól rendelek, még kicsit drágábban is. Miután seller-el már ráfáztam (és az Amazon sem tudott segíteni), seller-től csak akkor rendelek ha muszáj és csak olyan értékben, hogy fel tudom vállalni, ha teljesen használhatatlan állapotban érkezik. „Azt szerencsére nem kellett, de erre a döntésre a vámhivatal ho 3 hetet vételezett...” A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
Nem akarlak meggyözni, te tudod mit veszel, én ezt semmiképpen nem venném meg.
Az ergonomia számomra azt jelenti, hogy ha egy szerszámot a kezembe veszek az jol üljön a kézben és minden komplikácio nélkül azonnal használhato legyen. Ez erre a szerszámra nem érvényes, azaz itt szo sincs ergonomiárol, csak egy primitiv rugos dugattyurol. A kioldo gomb ezen a szerszámon garantáltan mindig rossz helyen lesz, ehhez nem kell semilyen látnoki képesség meg regényeket olvasni. A másik, nevezzük füles, szerszámnál ez elö sem fordul. Az a kup nem olyan meredek, hogy lecsusszon rola egy szoros csövecske. Egy idö után (ha a szerszám sokat van használva) mindegyikkel elöfordulnak gondok. Ilyen töréssel még nem volt gondom, de volt már olyan, hogy az a fehér teflon rész ment tönkre. Az eddigi legjobb szippantom (sajnos már nem gyártják) azért került sok év után a kukába, mert az a teflon csö csak be volt préselve a szippanto testébe és egy idö után meglazult és a dugattyu kinyomta a NYÁKra. Egy ilyen fémszippantora valamikor vettem tartalékba néhány ilyen alkatrészt - egyetlen egyre sem volt soha szükségem, meg talán ma is henteregnek valamelyik dobozban. Amiota megjelentek a müanyag szippantok mást nem is vennék, olcsok, akár 6-8-t is kapsz azért a pénzért. Ezeknek van ergonomiájuk és azt teszik amit kell. Különösen a zöld kivitel nagyon jol áll a kézben. Mind a 3 tipust használom (az egyik kék a fiamé), semmi gond nincs velük, és az egész fillérekbe kerül, ezért inkább kettöt szoktam egyszerre venni, (amit azután gyakran elajándékozok fiatal gyerekeknek). Ha megnézed a zöld csucsát az messze finomabb, mint a fém szippanton, igy mindenhova odafér, alig kupos, azon bármilyen szilikoncsö megmarad. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
Nicsak milyen a memoriám.
![]()
Nicsak,nicsak,ezek pont olyan fejek,amik az enyémbe valók! Egyébként én csak az O gyűrűt szoktam cserélni a dugattyúnál,30 éve szolgál!
Nálam is sokáig szolgált, amig egyszer a kiugro dugattyuvég szembe nem vágott. Igy egy monoklival jártam pár napig.
![]() Akkor lecseréltem olyanra aminek van védöfüle ( az elsök fémböl voltak, sajnos más menettel mint ezek a csucsok), késöbb meg átálltam csakis müanyag szerkezetekre. Igy megmaradtak a csucsok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |