Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Kicsi a teljesítménye, nem tud papírt égetni.
Pipa, sejtettem, köszönöm
Akkor keresek egy írót
Az író az oké, de nem mindegy milyen. A DVD író lézer nem tud papírt égetni, hacsak nem fekete színű (mármint a papír). BD (Blu-ray) lézerrel viszont már lehet.
Tisztelettel kérdezem: Sharp LTO21MDO Typ. lézerdióda adatlapját Valaki nem tudná „elővarázsolni”, mert hiába keresem!
Üdvözlettel.
Sziasztok!
Ricoh Aficio 1045 ből kübányászott lézeófejben 2 db dióda van. Adstlapot nem találtam. Mekkora lehet a teljesítményük? Azt sejtem, hogy esetleg infra lézerek. Saját áramköri paneljának ha áramot adnék, akkor azzal lehet e hajtani őket. Bér igencsak ott más vezérlő részek is lehetnek, amik visszajelzése nélkűl nem biztos hogy maga a dióda áramot fog kapni. Gondolok itt arra, hogy a panelja össze van kötve a servo motoros tükörrel is. Ami a fényét a hengerre vetitette. Igy azzal gondolom szinkronba ment. Remélem van itt nálal okosabb. Aki segiteni is tud.
Üdv Mindenkinek!
Autós használatra szánt lézert vettem (eredetileg az a célja, hogy ködlámpaként egy előtétlencse segítségével egy vízszintes piros csíkot vetítsen a kocsi mögé), de én nem kocsiban használnám. A meglepetés, hogy amikor egy 12V 1A körüli tápra tettem, alig volt fénye, pedig papír szerinti teljesítménye 200mW - rámérve pedig 300mW - és mégis csak egy 10A-es számítógép tápra kötve világított rendesen. Meg tudja mondani valaki, hogy miért?
A 200mW a a fényeljesítménye , nem az elektromos . Az áramfelvétel nagyobb mint ami a 200mw ból és a 12v ból számítható .
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Igen, ebben igazad van, mert az áramfelvétele 40 mA körül van, de ez nem indokolja, hogy ekkora táp kelljen neki, hogy fénye is legyen. Igazából semmit se tudok a lézerdiódák lelkivilágáról. Fő gondom, hogy a lézert kapcsolgatni kellene, és így végképp nem tudom, mekkora tranzisztort kapjon? Tegyek egy 10 amperest, biztos, ami biztos?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Ha egyenáramról hajtod szerintem a fet jobb választás , sokkal kisebb a nyitó irányú ellenállása ezért kevésbé melegszik .
Megköszönöm, ha leskicceled, hogy gondolod, én nagyon amatőr vagyok, annyira telik tőlem, hogy megépítem, ami le van rajzolva
Szóval egy 12v-os feszültséget kell kapcsolgatni erre az elég nagy áramot igénylő lézer LED-re. A vezérlés egy 555-ről jön, kb 10 Hz-es jel. Köszi!
Sziasztok!
Jómagam sajnos teljesen tudatlan vagyok a lézerek terén, ezért szeretnék érdeklődni pár dolog felől. Olyan ötletem támadt, hogy éjszakai horgászathoz lézerrel jelölném a túlparton a meghorgászni kívánt helyet, hogy tudjam a dobás irányát anélkül, hogy be kellene világítanom az etetett helyre. Ehhez szeretnék összerakni valami megoldást, de nem tudom, mik a lehetőségeim. Ami lényeges lenne, hogy kb 80-100 méterre pontszerű fényt kapjak pl egy nádfalon, vagy fatörzsön. Milyen fajta lézermodullal lenne érdemes próbálkoznom? A vaterán meg itt-ott kapható kínai százforintos piros lézer(modul?) megfelelhet a célnak? Az áramforrás valamilyen tölthető akkumulátor lenne, de nem tudom, milyen paraméterekkel kellene neki rendelkeznie. Lehetséges-e, hogy folyamatos üzemben működjön a lézer napnyugtától napkeltéig? A hajnali párásodás, esetleg eső miatt lényeges lenne a vízállóság, illetve a hőingadozás tűrése is. Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Üdv mindenkinek, kis segítséget kérek! Vettem egy 500 mW-os 808 nm-es lézerdiódát meghajtóval együtt (ebay). A panelen van egy TTL jelzésű csatlakozóhely is, üresen. De nem tudom, mi az? Bekapcsoltam, a minimálisnál is kisebb így a fénye. Kérdésem, mi az a TTL, illetve mit kell csinálni, hogy rendes fénye legyen?
Tudtommal (így 30 év tapasztalattal) a TTL az logikai (transistor-transistor-logic) szint segítségével ki-bekapcsolható bemenetet jelent. Tehát egy TTL logikai áramkör segítségével be-kikapcsolást. (kb 3.5V a be, 0.8V a ki szint).
Az, hogy a kimeneti fényteljesítményed nem tetszik, az nem ettől függ. Adj +5V-ot a bejáratra (néha invertált, tehát GND az aktív szint, a tervező észjárásától függően), és nézzük meg, mi lesz belőle. Ja, az alap dolog, hogy " TTL bemenet szabadon hagyva (lebeg) olyan, mint ha logikai 1 szintre kötöttük volna.
Manapság nem túl egyértelmű, mit is jelent a TTL. Eredetileg az, amit írtál (transotor-transistor-logic), de ma már sokkal inkább az 5 V-os jelszintekre vonatkozik. Ennek fényében a "TTL bemenet szabadon hagyva (lebeg) olyan, mint ha logikai 1 szintre kötöttük volna" már messze nem igaz.
Régen sem volt teljesen igaz. Egy szabadon hagyott láb nagyon zavarérzékeny volt. Ki lehet próbálni egy 7474 -et szabadon hagyott PRESET és/vagy CLEAR bemenetekkel.
TTL logikai szintek
Szia!
Mit jelent, hogy kisebb a fénye? Csak mert a 808nm hullámhossz az szabad szemmel nem látható tartomány.
Valsz. nem a megadott hullámhosszon működik, mert ráírva is látható fény figyelmeztetés van, és az valóban vörös. Elé tettem a kezemet, és semmit sem éreztem, pedig fél wattnál már csak kellett volna meleget éreznem.
Kaphatok valami gyakorlati (és "eccerű") tanácsot, mit tegyek, hogy teljesítménye is legyen? +5 V a TTL bemenet valamelyik lábára? Úgy látom, az aljazatoknál, ha felfelé van a bevágás, balra a -, jobbra a + van
Konkrétan mi van ráírva? Infravörös, mint amilyen a tiéd is, fényforrásokra gyakran ráírják, hogy a sugárzott spektrum tartalmaz látható összetevőt is.
Visible Laser radiation ClassIIIb. 500mW-nál talán meg is gyújthatna agy papírzsepit, de ez halvány és meleget sem ad. Próbáltam egy 200-250mW-osat, az azért melegíti az ember bőrét.
Itt valami nem kerek, mert a 808 nm már az infravörös tartomány.
Idézet: „Kaphatok valami gyakorlati (és "eccerű") tanácsot, mit tegyek,” NE NÉZZ BELE
Egy másik hasonló cucc leírásában azt olvasom, hogy "TTL modulation 0V off, 5V on". Hogy csináljam ezt egyszerűen? Nekem nem kell változtatható teljesítmény, csak a max. Ha +5V-ot adok rá, az jó? A TTL csatlakozó egyik tüskéje sem test, úgyhogy nem tudom, hová minusz, hová plusz?
Fényképezd le minden irányból, hátha valakinek ismerős.
Idézet: „"TTL modulation 0V off, 5V on"” Majdnem azt mondtam, hogy PWM erősség állítási lehetősséget sugall... Esetleg próbáld meg +5 V-al világításra kényszeríteni. DE NE NÉZZ BELE
Köszi, próbáltam, de nem ment át. Most lekicsinyítem, újra küldöm. A banelem balra lent az a TTL helye. Sajnos jelölés nélkül
Helló.
Van egy ehez hasonló lézer. Hány voltról működnek ezek a lézerek? Meg lehet próbáli csak egy sima labortápról, hogy működnek-e?
Kellemes estét!
Ezeken a lézereken általába rajta van a meghajtó áramkör is, az enyém 2500mW kék, 12V igényel. Maga a lézerdioda az kicsit érdekesebb mert több féle van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |