Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Egy idő után néha kikapcsol. A távval be tudom kapcsolni,vajon mitől lehet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Auto Standby funkció.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
A xx 4_ xx menüben a bal oldalon levő szám 0 -ra állításával.
Ebbe a 2.57--es verzióba kicsit több menü van mint amit a cikk leközöl.
Van egy pár ami nem tiszta számomra. Tudsz segíteni ebben?
Köszi akkor mát eggyel többet tudok!
A jobb oldali mit jelent? Meg a 2-es menüben a bal oldali 1 vagy 9?? A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Idézet: „A jobb oldali mit jelent?” Auto standby idő: A kijelzés lekapcsol, ha az utolsó gombnyomástól vagy parancstól eltelt ennyi perc. Idézet: „Meg a 2-es menüben a bal oldali 1 vagy 9??” Idő állítás iránya: 1 előre, 9 hátra.
Már nem is merem megkérdezni a többit!
1.3.5.6.7.9. De amúgy egyre jobban tetszik ez az óra!! A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Idézet a cikkből:
Idézet: „Hangjelzés: ss.1_.ee hangjelzés kezdő és vége - órában megadva. A hangjelzés engedélyezett időtartama egyben a nappali fényerő időtartama is. Hang engedélyezése:__.2_._e hang engedélyezése 0, 2 - nem engedélyezett, 1 - egy csipogás egész órakor 3 - a 12 órás órának megfelelő számú csipogás Fényerő: nf.3_.éf nappali és éjszakai fényerő értéke (0 .. 7)” A többi:
Programhiba miatt nem működik rendesen az RC5 menü. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Bővebben: Link szebben le van írva:
Még nincs kész teljesen!
Köszönöm a segítséget!
Megérkeztek a drágaságaim.
Szép darabok, gratulálok! Kedvenc típusom 4db-al már bőven lehet mit kezdeni.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2018
Mi van az ezzel készült óráddal? Befejezted?
Sajnos mindig van, ami fontosabb, így ha nagyon lassan is, de halad. Voltak-vannak hibái, amiket próbálunk megoldani. Ugye Hp41C kolléga csinálja a programját, én meg tesztelem. Most elektronikát kellett bővíteni hozzá, az anódvezérlést kiegészítendő. Ez már elkészült, de még nincs összeépítve. Talán a következő 1-2 héten belül tudom végre tesztelni, aztán folyt köv. Ha kész lesz, biztosan felkerül ide
Én is évek óta halasztom, nekem is ott van az a 6 uborka, egyenlőre várják a sorukat..Néztem azt a kapcsolást, de számomra az nem kicsit bonyolult...
Annyira nem vészes egyébként, csak itt kijönnek a nagy csövek meghajtásának buktatói. (Sokkal nagyobb áramigény, nagyobb feszültség, csőderengés az utóbbi és a 74141 együttese miatt kioltott csövekben, korábban a pwm miatt zenélt stb.) Meg ugye ez prototípus darab, annak összes gyermekbetegségével. Így az akkor megtervezett panelban természetesen vannak hibák, áttervezendő részek, kiegészítendők. Ha most kezdenék neki, teljesen máshogy csinálnám. Most marad a toldozás-foltozás. Új paneleket max. akkor tervezek, ha ez rendesen üzemképes és esetleg többet is akarnék belőle csinálni.
Én EBBEN a hozzászólásban lévő kapcslolást néztem ki, egyszerű, de mégis nem alap óra progi fut benne. Vagy ebből fejlődött ki a tiéd? Na majd ha erre jár Hp41C kolléga, majd kijavít
Csak az a baj, hogy már nem is emlákszem pontosan.
Amit linkeltél, az volt a kezdeti ötlet és abból jutottunk el ahhoz amit végül építek. A jelenlegi kapcsolási rajzát felteszem most ide. A lényeg nálam ezzel kb. megegyezik, csak a tápok vannak máshogy, de az részletkérdés most.
Egy egyszerű számlálós óra lesz belőle.
Sziasztok! Mi lehet a jelenség oka?? Negyedik digit, bekapcsolásnál vibrál, utána jó nem vibrál!?!
A csöveket tudod egymással cserélgetni? Azaz ugyanazon a helyen más csővel is ugyanez van, vagy a csővel "költözik" a hiba? Nekem van hasonló jelenségem, egy hőmérőnél: ott bekapcsolásnál az utolsó csőben (IN-19A) ahogy fut végig a digit tesztelő rutin, van néhány katód, ami alig, vagy összevissza vibrálva világít, de pár perc "bemelegedés" után már jó. Szóval nem ilyen gyorsan jön helyre, mint nálad. Én csőhibára gyanakszom magamnál is és nálad is, de biztosra nem mondom. Csőcserélgetéssel ki lehet deríteni. A magam részéről nem törődök vele, mivel helyrejön (valamint ez a cső fixre van forrasztva, nem tudok egyszerűen másikat a helyére tenni).
Köszi a választ!
Majd kipróbálom másik csővel is.
A véleményetekre volnék kíváncsi:
Megépítem a hagyományos, jól bevált tápot a nixie csövekhez, az (555-ös, FET, 100uH, stb) felhasználásával. Már építettem jónéhányat belőle, jól üzemel. Kérdés, hogy ezt ha egy szűk, zárt dobozba teszem, mennyire "veszélyes" ez a hő, illetve a melegedés szempontjából? (Egy szűk papírcsőbe szeretném belerakni, olyan, mint az alufólia tekercs papírcsöve. Konkrétan abba). Köszönöm.
Szerintem konkrétan semennyire. Nekem is egy plexi csőben volt benne és sosem melegedett kézmelegnél jobban fel.
A melegedési problémák gyökere a lassú dióda volt. Az 1N400x hálózati egyenirányításra készült, lassan áll le az árama, ha a feszültség záróirányúra vált. Oly annyira nagy az idő (Reverse Recovery Time: Trr), hogy az adatlapján nem is tüntetik fel. Ide Ultra Fast Dióda kell pl.: UF4007 (Trr = 75ns), SF18G (Trr = 35ns). Ha ilyen van a kapcsolásban szinte nem is melegszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |