Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   775 / 1156
(#) belfi2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Én a tűzfallal kezdeném .
(#) xxxyyy válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Ha még nem találtál volna megoldást:
Speciális/Tulajdonos fül >> átveszed a tulajdonjogot, majd beállítod utána a jogosultságot.
(#) jani1987 válasza xxxyyy hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Bármilyen meglepő próbáltam de akkor se engedi.
(#) xxxyyy válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Ha az örökölhető engedélyeket is jól állítottad be, akkor én ilyen problémával akkor találkoztam, ha egy objektumot fogott valamilyen program vagy sérült volt.
Hogyan helyezted oda? TC rendszergazdaként indítva másolási kísérletre mit produkál?
(#) jani1987 válasza xxxyyy hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Maga a mappa nem állítható át így minden fájl átírása 14 klikk. Egyesével kell mindent átírjak. Így valamiért engedi.
(#) KTobi válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Nem instaláltad újra a windowst ugyanazzal a felhasználóval és jelszóval? Mellette csak az adott felhasználónak elérhető fájlokról beszélünk, nemde?
(#) jani1987 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Amióta a billentyűzet nem enged bizonyos karaktereket így más nevet kapott. Tesztelésre 7-ről átváltottam 10-re majd vissza hétre.
(#) KTobi válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Nekem azonosnál volt ez a gondom, eltartott mire mindenhez újra jogot szereztem.
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /

Próbáld parancssorból!

Rendszergazdaként indíts egy cmd ablakot (jobb klikk -> futtatás rendszergazdaként!), majd oda mehet az ICACLS parancs megfelelően felparaméterezve.
Esetedben ez így fog kinézni:
ICACLS "mappa teljes elérési útvonala" /grant Mindenki:F /T /C /Q
(#) blasz hozzászólása Jún 1, 2018 /

Sziasztok,ma reggel úgy indult a napom hogy a számítógépemen eltűnt az egér és a billentyűzet.Normál PS2 portos volt mind a kettő.Előveszek másikat Usb portos mind kettő de semmi életjel,sőt még ami máshova volt csatlakoztatva az Usb-re ott sincs életjel.Semmin.Kinyomom a gépet és nagy sokára kiírja hogy a második Bios chipről másolja a mentett régi biost.Betölti újra indul,de már egér van de billentyű még mindig semmi.Nagy nehezen képernyő billentyűzettel megkerestem a legújabb biost az alaplapomhoz,ami nem egy mai darab,Gigabyte GA MA 790x UD3p AM2+,letöltöm a bios iró programot hozzá,és megcsinálom amit kell,és láss csodát a következő újrainditás után minden helyre jött.
Mitől lehetett szerintetek?Persze az elemet azonnal cseréltem.
Mióta win 10 van rajta halmozodnak a gondok mindig,nem tudom van e köze a bioshoz de Win 7 alatt sose volt ennyi bajom a géppel.Sőt semmi bajom sem volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) Epu2 hozzászólása Jún 1, 2018 /

Szerintem nézd meg, hogy meg van-e az 5 V az USB-n. Lehetőleg zárlat nélkül. Persze ad némi támpontot,hogy világítanak-e a LED-ek.
(#) blasz válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Szia megnéztem a telefonomat tölti
(#) Chipmunk1960 válasza blasz hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Ha visszateszed, lehet nem is lesz! Tudja valaki, hogy a Win10 legújabb frissítéét kijavították már??? Előzöleg egy újraindításnál, már telepítette, nem is láttam belőle semmit! Nagy nehezen leszedtem, de most megint bekerült valahogyan a letöltési listába, s folyton kötekedik, hogy telepíteni akarja.
(#) blasz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Szia megoldódott a problémám lefagyott a gép és soha többet nem indult be.Még 2x újra irta a biost a mentésből,és utána teljesen összeomlott,tönkre ment.
Venni kell másikat.
(#) FAZ1 válasza blasz hozzászólására (») Jún 2, 2018 / 1

A Windows 10 az valahogyan nem lett igazán menő, hiába erőlteti a Microfos.
Az XP óta nem igazán tudtak annyira újat alkotni, de talán még a W7 elmegy ...
(#) FAZ1 válasza blasz hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Olyan nincs hogy BIOS-hiány vagy valami szoftver probléma után a számítógép tönkremenne.
Én régebben a játékvezérlő porton összekötöttem véletlenül ezt-azt, le is füstölt szépen a vezeték az alaplapon a nyákról, de a gépnek további semmi baja nem volt, hasított mint a szél, és egyedül csak az az egyetlen funkciója halt meg. Láttam más USB-nél is hasonlókat, de a gépnek semmi baja.
(#) blasz válasza FAZ1 hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Szia hidd el van olyan,mindent magától csinált én nem tudtam közbe avatkozni semmibe csak a
kikapcsoló gombra reagált,eleinte aztán már arra sem,csak pörögtek ezerrel a ventillátorok és már kikapcsolni sem tudtam a kapcsolójával.indig visszatöltötte a régi biost azzal meg s egér se billentyüzet.Aztán már azt sem,kimúlt szerencsétlen végleg.
(#) didyman válasza blasz hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Tipikus déli híd kontakthiba, amit írsz. A BIOS-nak ehhez semmi köze nem volt.
(#) didyman válasza FAZ1 hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Azért ez nem életbiztosítás, általában egy ilyen port felől érkező eseménynél nem lehet biztosra mondani, hogy nem okoz gondot másban is.
(#) blasz válasza didyman hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Szia lehet igazad van én csak azt láttam hogy folyamatosan tölti be a mentett biost.
(#) krauszkrisztian hozzászólása Jún 2, 2018 /

Üdv!
Van egy laptopom, a zsanérjával lett valami. Nagyon laza, de ha egy kicsit bemozgatom, néha úgy rászorul, hogy alig lehet kinyitni. Javítható zsanércsere nélkül?
(#) Thomas10100 hozzászólása Jún 4, 2018 /

Sziasztok!
Ma került hozzám egy alaplap, amin a 12V-os csatlakozóban 2 csatlakozó megvan barnulva(a processzor melletti 4-es csati). Mi lehet az oka, így most nem érintkezik rendesen, de beindul az alaplap a benne lévő processzorral. Lehet hogy kontakt hibás a csatlakozó azért barnult meg?

A kiforrasztására mi a jó technika? Van másik csatlakozóm, de az alaplapból nem mindig sikerülnek a kiforrasztások, hogy ép maradjon a panel és minden átvezetés megmaradjon.
Köszönöm!
(#) Kovidivi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jún 4, 2018 / 1

Csak meg kellene takarítani a csatlakozót, és megoldani, hogy megfelelő legyen a kontaktus ezután (összébb szorítani ha olyan fajta, vagy picit elgörbíteni oldalra, hogy feszüljön). Nem kell cserélni szerintem.
(#) Thomas10100 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

De ugye körbe műanyag van, nem tudom úgy megpucolni, meg ha menet közben még se érintkezik akkor megint csak melegedni fog.
(#) Epu2 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jún 4, 2018 / 1

A műanyagon belül csak ügyesség kérdése. Pl. polir papírt összesodorsz cső formára, és azzal, mint egy negatív tűreszelővel megcsiszolgatod. A másik felét vékony csavarhúzóval megnyomkodod. Lehet látni, hol van a hasadék. Azt két oldali nyomással kell lecsökkenteni. Az érintkező cseréje kétséges.
(#) gernerakos hozzászólása Jún 4, 2018 /

Üdv!
A van egy Dell Inspiron 3542 laptopom, rajta windows 10. Itthon két wifink van, (2 router, 2 külön hálózati névvel, de ugyanazzal a jelszóval). A gépem nem hajlandó, csak a távolabbi, emiatt lassabb wifire kapcsolódni. Ha a másik hálózathoz írom be a jelszót, akkor elkezd kapcsolódni, majd egy nagyon részletes "Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz" hibaüzenettel abba is hagyja. Próbáltam elfelejtetni vele a hálózatokat, próbáltam a beépített hálózati hibakeresőt, azzal sem jutottam semmire. A jelszó biztosan jó, nem írtam el, mert ugyanaz a 2 hálózathoz, és csak erre, a közelebbire nem megy fel. Meg már sokszor próbáltam, és sosem sikerült. Mit tudnék csinálni?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Thomas10100 válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Kicseréltem a csatlakozót újra. Teljesen el volt feketedve. És valószínű azért mert össze volt nyomva mind a 4, vagyis nem volt jó az érintkezése, azért melegedett.
(#) FAZ1 válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 5, 2018 /

Érdekes, mert nekem viszont van otthon fizetett kábeles wifi hálózatom, de közbeiktatva még van hozzá egy WIFI (USB) jel-erősítő, amitől aztán lett a másik hálózatom (wifi_plus néven. Nekem elsőre simán felmegy a hálózatra, majd egyből automatikusan átvált az annál jóval nagyobb térerővel nyomuló, de wifi_plus-os rendszerre.
És akkortól ott már sose kér jelszót, bár valójában mind a kettő ugyanazon néven van.

Ha leviszem az anyósomhoz ezt a Wifi-routert (USB-s), és viszem vele az erősítőmet is (ami 5 V-tal megy 220-ról egy mobiltelefonos adapterrel), a ház előtt az utcán futó helyi kábeles Free-Wifi rendszerre simán, s egy az egyben jelszó-mentesen tudok csatlakozni. Van ott az egyik villanyoszlopon valami elosztó-szerűség (vagy maga a kábel-rendszer erősítő), így aztán lehetséges, hogy az sugároz szét némi-nemű szabadon fogható internetes jelet. (mivel maga a vastag ipari koax kábel /75 ohm/ kifelé bizony elég jól árnyékol)
Attól így aztán nekem az egész házban a mobiltelókon, de még a ház mögött az asztali nagygépen is jó térerővel megy a net.
Igaz és tény, az így csatolt cucc azért néha "eldobja az agyát", majd újra rugózik egy hosszú sort az ismételt fellépéssel. Ámde nekem még így is jobb, mint a külön kártyás fizetős mobil net. (ami az okos telefonomban van, de egy T-Comos hordozható stick-kel valójában a nagy gépbe is egyből bedugható (USB-vel). Ha már annyira ingyenes az a kábeles másik, miért költenék én rá bármit?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
(#) Massawa hozzászólása Jún 5, 2018 /

Sikerült megjavitanom az ösrégi WXP desktopot. Valoban a tápegység ment tönkre.
A vicc az volt, hogy az ismerösöm PC javitot üzemeltet és kölcsönadott egy PC tápvizsgálo szerkentyüt, amit rá kell dugni valamelyi tápcsatlakozora és megmér (minösit!) minden kimenetet. Mutatja a feszültségeket, hullámosságot, megterheli 1-1A-l a kimeneteket stb.Nos ez a ketyere hibátlannak minösitette a tápegységet, tartalék nem volt igy elkezdtem vizsgálgatni a motherboardot. Semmi rendellenesség nem látszott a táp nem indult el. Ekkor kértem töle egy másik tápot csak kiprobálni, és nicsak a PC elindult. Az ismerösöm szerint ilyet még ö sem tapasztalt, eddig a ketyeréje kimutatott minden táphibát.

Halvány fogalmam sincs mi van a régi táppal. Kivéve is megy, de a PC-t nem viszi. Jo lesz furogéphez.

(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Jún 5, 2018 / 1

1-1 A terhelés kevés. Vannak tápok, ahol 5 V-on 30 A, 3,3 V-on 25 A, 12 V-on 20-28 A a terhelhetőség. Egy meggyengült kondi még vígan viszi az 1 A-t, de 5-nél már kifekszik.
Van csupán ellenállásokból és néhány LED-ből felépített tápterhelésem. A feszültségeket műszerrel mérem, azaz nem olyan komfortos, de ATX csatlakozón 90 W-tal terhel, +floppi csatlakozót összedugva 120-127 W-tal. Még egyik táp se tudta becsapni.
Következő: »»   775 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem