Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 84
(#) Lucifer válasza edgaar hozzászólására (») Feb 6, 2008 /

Keress benne márkajelzéssel ellátott alkatrészeket, keress hozzájuk adatlapot, és abból ki tudod találni hol mit kell mérni. Esetleg ha valahol írva vagyon feszültségéreték a panelon azt érdemes nézegetni.
(#) titi válasza edgaar hozzászólására (») Feb 6, 2008 /

Hali!

Szerintem várd meg a távirányítót!
Egy ismerősömnek volt hasonló gondja.
A gyerekek nyomkodtak el valamit, de arra már nem emlékszem, hogy melyik gomb volt az.
Szóval szerintem próbálgasd végig.
(#) edgaar válasza titi hozzászólására (») Feb 6, 2008 /

Huha !
Ott is van egy 3.5 éves kissrác, lehet ő volt a ludas

Van valami ilyen output letiltás vagy valami ilyesmi ? Még annó a régi Grundig videómon volt gyerekzár, de akkor az semmit sem csinált ha be volt lőve. De mondom ,ez beolvas bármit és léptetni tud. De igazad van, megvárom a távszabit.

Majd írok akkor.

Edga'r

Nem letiltás, vagy ilyesmi, hanem azthiszem, valami más kimeneti szabvány.
De ezzel nem vagyok nagyon tisztában, hülyeséget meg nem akarok írni...
Az biztos, ugyanez volt a helyzet, beolvas, léptet, minden, csak a kép nem jött, se alap bejelentkező kép.
Csak már régen volt, azért nem tudom konkrétabban leírni.
(Persze az is előfordulhat, hogy ez esetben nem ez a hiba.)
De kísértetiesen hasonlít!
Üdv!

Értem.
Hát, ha meg tudnád kérdezni esetleg az ismerősödet, hogy mégis mi volt pontosabban nagyon megköszönném

Ok, megkérdem, holnap pont találkozok is vele.
(megyünk vacsizni (Torkos Csütörtök))

Köszönöm előre is !
Nagyon kíváncsi vagyok mi lehet, még ha nem is ez a hibája ennek a készüléknek, nem árt tudni ilyenről.
Jóétvágyat
(#) scooby_ hozzászólása Feb 28, 2008 /

Sziasztok!

Nekem van egy Trion Vision TR-6109R DVD-lejátszóm,tönkrement:'(((((

Hang van,kép nincs,3 TV-n próbáltam ki idáig csak 1 TV-n adott hangot meg a hi-fi-n,de képet semelyiken!

Mit csináljak,mi lehet a baja,mi ment ki benne?

A tápon 1 kondi lett cserélve de attol ha az lenne rossz az egész gép nem működne!
(#) zozo_18 hozzászólása Márc 12, 2008 /

Halika! Szüleimnek 2-3 éve van meg egy Yamada típusú DVD lejátszójuk. Most akartak filmet nézni, de ha betesznek egy filmet olvassa vagy 1percig és kíirja no disc! És betettünk már vagy 10 filmet és azokat se! Pedig a lemezek nem karcosak se porosak! Szerintem az olvasó a poros szerintetek? köszi hali!
(#) AMD hozzászólása Ápr 30, 2008 /

Van egy LG HL-DT-ST DVD RAM GSA4163B tipusú dvd íróm és probléma van vele. Akármilyen lemezt beteszek próbálja beolvasni és leáll. A sajátgépben meg csak annyit ír hogy helyezzen lemezt a meghajtóba. A legújabb A105 ös firmware-t tettem rá de ugyan az a probléma. Mi lehet a baja? Érdemes még javítani vagy kuka?

A feszt megkapja, az ide kábellal semmi baj (másik meghajtóval próbáltam). A vinyóval van egy ide portra kötve, a vinyó a master a dvd a slave. Szétszedtem és nem láttam hogy koszos lenne a fej, a lézer is jó. Kontakthiba vagy mi lett vele hogy egyik napról a másikra elromlik? Kb. 2-2,5 éves meghajtó.

:help:
(#) PCB válasza AMD hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Szia !

Ilyen "nem" olvas meghajtóm van nekem is, próbálj bele egy CD lemezt, ha azt még olvassa akkor a lézer gyenge.

Idézet:
„nem láttam hogy koszos lenne a fej, a lézer is jó.”

Honnan tudod, hogy a lézer jó ?

Üdv!
(#) AMD válasza PCB hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Azért gondolom hogy jó a lézer mert világít. Beraktam egy cd és megy. Hogy lehet állítani az erősségén? Fontos lenne mert tele van a vinyó és nem birom kiírni dvd re a letöltött filmeket.

Szia!

A lézer jó, csak kevés.

Szedd szét, a fej alatt találsz 1 vagy 2db smd trimmert
ha 1 trimmer van akkor egyértelmű, azon állíts egy talán tized millimétert az óra járásával fordítottan.

Ha 2 trimmer van, akkor a jobb oldalin ugyanúgy ahogy az előbb írtam.

Ha kevés lenn az állítás akkor ismételd.

Ha sikerül nyersz vele 1 nap vagy 1 hónap....stb időt, aztán vegyél egy másikat.

Üdv!

2 timmer van csak nem tudom hogy melyiken állítsak. Azon ami a lemezpörgető motor felé van vagy a másikon. Ja és hogy hozzáférjek az egész meghajtót szét kell szedni.

:help:

Van róla kép is.

Szia !

004. kép jobb oldali.

Üdv!

OK. Majd holnap kipróbálom.
(#) AMD válasza PCB hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Biztos hogy ellentétesen kell? Mert már kétszer álítottam rajta és még nem jó.
(#) AMD hozzászólása Máj 1, 2008 /

Álítottam rajta és gyengébbnek, halványabbnak látom a lézert.
(#) kobold válasza AMD hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Akkor talán állíts a másik irányba... De még ha sikerül is, akkor is fel lehetsz készülve a vásárlásra, szerintem haldoklik a dióda.
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Akarok másikat venni de hátha még egy pár hónapig jó lenne.
(#) AMD hozzászólása Máj 1, 2008 /

Egy dvd olvasó firmware frissítés után nem tudna dvd-t írni?
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szerintem meg meg is halt mert akármerre tekerem sehogy se olvas.
(#) kobold válasza AMD hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

PCB mondta, hogy csak hajszálnyit tekerj rajta... Most lett pár beépíthető motorod, és néhány smd alkatrészed
Az olvasó szerintem nem fog írni, akármilyen firmware-t teszel bele, nagyon nem értek hozzá, de a lézer nemigen egyforma a kettőben.
(#) zsoltee0001 válasza AMD hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Hi
tekergetés előtt bejelölted, a potik pozícióját? ha nem akkor cumi,... bár szerintem ez már így is úgyis cumi, valszeg márrég túlterhelted a lézerdiódát, az áramgenerátor nem véletlen van belőve gyárilag. Nekem még ez a potméter csavargatás sose jött be.
Vannak olyan (főleg a régebbi) lézer egységek amelyek szétszedhetők.
Volt, már jártam úgy, hogy szétszedtem és az egyik 45fokban elhelyezett tükröt megpucoltam, és jó lett, bár az CD-lejátszó volt, de ezzel vigyázni kell mert van 2 csavar amivel a lézer geometriáját lehet álligatni, ez is gyárilag van belőve. eléggé el lehet cseszni ezt is.
Szóval úgy összességébe nem érdemes vele szórakozni, még drágább asztali DVD játékosok esetében se. Ezekhez is egy lézeregység tizen egykétezer forint. Egy olcsóbbnál meg komplett csere ajánlott.
üdv
(#) PCB válasza AMD hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Szia !

Akkor a bal oldalin is tekerj picit.
Jobbra is balra is próbáld meg.

Amíg a CD-t olvassa addig van esély a DVD olvasásra is, ha sikerül beállítani.

Üdv!
(#) DjSzotyi hozzászólása Máj 5, 2008 /

Sziasztok!!

Kéne egy kis segítség. Van egy Tokai Dvx-4115At nevű házimozim, és abban a DVD lejátszó az elromlott. Semmire nem reagál. Ha bedugom a 220V-ba akkor a kijelzőjén megjelenik egy piros pöty. Ezután egy fél perc múlva eltünik, és a kijelzőn megjelenik egy "HELLO" felirat. Ha a lejátszón bármelyik gombot megnyomom, akkor sem reagál semmire. Ha a távszabályzón nyomok meg bármit, akkor is ugyanez a helyzet. Egyik ismerősömet megkérdeztem hogy mi van ezzel, és ő azt mondta hogy valószínüleg a processzor megadta magát. Az lenne a kérdésem, hogy igaz ez? És ha igen akkor lehet cserélni a processzort, vagy az áramkört? Mennyibe kerülne kb egy átlagos szerelőnél?

Válaszaitokat előre is köszi!!!!
Következő: »»   8 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem