Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Arra azért mondanátok példát, hogy milyen esetekben lehet szükség fázis tologatásra? El nem tudom képzelni (mondjuk péntek van)
![]()
Stúdiólámpánál el tudom képzelni hogy kell ilyen, ne villogjon a kép, viszont szabályozható is legyen a fényerő.
Mondjuk ha szeretnél előállítani 3 fázist?
![]() Alacsony frekin, ahogy mateatek is írta, egyre pontosabb!
Akkor Neked PWM-el előállított szinuszos jel fázistolása kell?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Imádom ezt az oldalakat olvasni, itt csak tanulni lehet
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Ha 3 fázist szeretnél előállítani 140 kHz-en és ide mind a 3 timert be szeretnéd vonni, akkor az arduinós dolgokat, mint például a millis() és a delay(), el kel felejteni. Annyi megszakításod lesz, hogy az mcu mást sem fog csinálni, mint megszakadni.
Szerk: Uno, vagy Nano esetében. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Nekem csak 2 pwm kell, csak írtam hogy mire jó még, az hogy épp megszakad, ezen kívül sok mindent nem kell csinálnia, és 140kHz a plafon, legalább is egyenlőre biztos, ha több kell aszem kénytelen leszek st32-őt kitanulni...
Fémdetektor még nem jutott eszembe, de elgondolkoztatott, majd a következőkben talán az is , érdekes téma lenne ![]()
Egész jó ez a kód, amit már linkeltem, de most kicsit próbálkoztam is vele. Ha a TCR1 értékét változtatom változik a frekvencia, akár több MHz ig is, de ahogy többen írtátok a felbontás bizony csökken, a lényeg TCR1 értéke egyben az adott frekire vonatkozó max felbontás is, pontosabban a maximum lépések száma amivel 0-100% ban lehet eltolni, persze ez sem így igaz mert csak 180°-ot de ez már tökéletesen elég az adott feladathoz.
A 3F inverterhez egy kis ízelítő
![]()
Lenne egy kérdésem, ami nem csak Arduino, hanem Linux is.
Ha egy a Arduino-ra töltök fel programot, akkor minden tökéletesen működik. Akármilyen klón, vagy eredeti, csak rádugom a gépre, föltöltés, és megy. De ha bootloadert akarok égetni Arduino ISP-vel, akkor már más a helyzet. Az eredeti, ami /dev/ttyACMx eszközfájlként jelenik meg, azzal működik a dolog. A CH340-es klónok /dev/ttyUSBx eszközfájlként jelennek meg. Ha ilyenre töltöm rá az Arduino ISP-t, akkor azzal nem tudok bootloadert égetni, mert panaszkodás van, hogy az eszköz nem elérhető, vagy nincsen csatlakoztatva. Hol keressem a problémát?
Ha a /dev/ttyUSBx-re csinálsz egy /dev/ttyACMx symlinket az nem segít?
Nem segít. Főként az is hiba, hogy ha csatlakoztatok egy eredetit, ami /dev/ttyACMx eszközfájlként jelentkezik be, akkor annak akadozik az ugyanolyan nevű szimlink.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy kis programozásban arduino nano a program már kész működik , csak egy bemenet kellene még, de azt nem tudom, hogy kell megoldani. Magánban lenne a legjobb, nem akarok is össze vissza irkálni.
Pedig jó lenne ha inkább ide írnád a kérdésed, hátha mas is okul belőle. Mi a probléma?
Nem tud valaki egy olyan helyet, ahonnan lehet RTC-t rendelni, és holnapra megjön?
Kéne az egyik sulis prezentációmhoz holnap utánra, az enyém meg elromlott. Esetleg valakinek elfekvőben otthon? Köszönöm!
Milyenre gondolsz?
Direkt nem írtam típust, hogy ne szűkítsem le a kört.
Igazából bármilyen jó lenne. Például egy ilyenre: A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Van rtc-m de holnapra az nem ér oda.
Szombathelyen van.
Holnap utánra se?
Délután lenne az előadás.
Én az nem tudom. Inkán PM-t írj, mert ez off.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Szia!
Hol laksz? Írd meg privátban.
Nem tudom, hogy ezek, amiket felsoroltál, azok mennyire vannak támogatva Linux alatt. Nincsen Win-em
max232 csak egy szint konverter, mérj rá ha tudsz szkóppal milyen a pc-d sorosportja, már ha asztali géped van, ha nincs is kivezetve, az alaplapokon még a mostaniakon is szokott lenni..
A másik meg a cp2102 ha a közelemben lennél andék szivesen.. és igen, linuxnak megy mind a kettő... ttySxxx ként kell rá hivatkozni már mint a sima sorosportra, a másik usb konverter A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Szevasztok!
Kérdésem kicsit általános, példát mondok hozzá: SD kártya írásnál (ami egy bővítő modul), ez lenne a jelenlegi project bővítése (a példa szerint) a komunikációs portok mellett az SD-nek a D4 adatlábat jelöli ki. Ugyanezt a portot használom jelenleg LCD kiírásra. Használható ez a port ebben a kettős funkcióban, nem zárják-e ki ezt a lehetőséget? Egyidejűség nincs, hiszen vagy az SD-vel "foglalkozik" vagy az LCD-t látja el adattal? Tudom, semmi problémát nem okozna más pint kijelölni, de kezdenek fogyni a felhasználható adatlábak és lehet, hogy kevésnek bizonyul a rendelkezésre álló (Arduino Nano) ahhoz, hogy "tisztán" tudjam azokat használni. Válaszokat köszönöm, üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
I2C-s LCD meghajtót is használhatnál.
Akkor elég lenne 2 pin az LCD-re. Feltéve ha a uC I2C portja nem ugyan oda esik ami az SD-t is hajtaná. ![]() De akár átdefiniálhatod az I2C lábak portjait is valamelyik másikra. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Üdv!
Van valakinek tapasztalata nagyon klón Arduino-val? Konkrétabban Wemos XI-vel? LGT8f328D?
A második féléves Arduino-s dolgaink:
Szakköri munka
Gratulálok nektek!
Szép munka! Mióta csinálod a szakkört? Minden évben indítasz ilyet? A gyerekek programoznak, építenek? Nekünk annak idején csak lombfűrész jutott... ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |