Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Arra azért mondanátok példát, hogy milyen esetekben lehet szükség fázis tologatásra? El nem tudom képzelni (mondjuk péntek van)
Stúdiólámpánál el tudom képzelni hogy kell ilyen, ne villogjon a kép, viszont szabályozható is legyen a fényerő.
Mondjuk ha szeretnél előállítani 3 fázist?
Alacsony frekin, ahogy mateatek is írta, egyre pontosabb!
Akkor Neked PWM-el előállított szinuszos jel fázistolása kell?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Imádom ezt az oldalakat olvasni, itt csak tanulni lehet Ui: Egy Arduino kontár...
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Ha 3 fázist szeretnél előállítani 140 kHz-en és ide mind a 3 timert be szeretnéd vonni, akkor az arduinós dolgokat, mint például a millis() és a delay(), el kel felejteni. Annyi megszakításod lesz, hogy az mcu mást sem fog csinálni, mint megszakadni.
Szerk: Uno, vagy Nano esetében. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
Nekem csak 2 pwm kell, csak írtam hogy mire jó még, az hogy épp megszakad, ezen kívül sok mindent nem kell csinálnia, és 140kHz a plafon, legalább is egyenlőre biztos, ha több kell aszem kénytelen leszek st32-őt kitanulni...
Fémdetektor még nem jutott eszembe, de elgondolkoztatott, majd a következőkben talán az is , érdekes téma lenne
Egész jó ez a kód, amit már linkeltem, de most kicsit próbálkoztam is vele. Ha a TCR1 értékét változtatom változik a frekvencia, akár több MHz ig is, de ahogy többen írtátok a felbontás bizony csökken, a lényeg TCR1 értéke egyben az adott frekire vonatkozó max felbontás is, pontosabban a maximum lépések száma amivel 0-100% ban lehet eltolni, persze ez sem így igaz mert csak 180°-ot de ez már tökéletesen elég az adott feladathoz.
A 3F inverterhez egy kis ízelítő 3f frekiváltó
Lenne egy kérdésem, ami nem csak Arduino, hanem Linux is.
Ha egy a Arduino-ra töltök fel programot, akkor minden tökéletesen működik. Akármilyen klón, vagy eredeti, csak rádugom a gépre, föltöltés, és megy. De ha bootloadert akarok égetni Arduino ISP-vel, akkor már más a helyzet. Az eredeti, ami /dev/ttyACMx eszközfájlként jelenik meg, azzal működik a dolog. A CH340-es klónok /dev/ttyUSBx eszközfájlként jelennek meg. Ha ilyenre töltöm rá az Arduino ISP-t, akkor azzal nem tudok bootloadert égetni, mert panaszkodás van, hogy az eszköz nem elérhető, vagy nincsen csatlakoztatva. Hol keressem a problémát?
Ha a /dev/ttyUSBx-re csinálsz egy /dev/ttyACMx symlinket az nem segít?
Nem segít. Főként az is hiba, hogy ha csatlakoztatok egy eredetit, ami /dev/ttyACMx eszközfájlként jelentkezik be, akkor annak akadozik az ugyanolyan nevű szimlink.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy kis programozásban arduino nano a program már kész működik , csak egy bemenet kellene még, de azt nem tudom, hogy kell megoldani. Magánban lenne a legjobb, nem akarok is össze vissza irkálni.
Pedig jó lenne ha inkább ide írnád a kérdésed, hátha mas is okul belőle. Mi a probléma?
Nem tud valaki egy olyan helyet, ahonnan lehet RTC-t rendelni, és holnapra megjön?
Kéne az egyik sulis prezentációmhoz holnap utánra, az enyém meg elromlott. Esetleg valakinek elfekvőben otthon? Köszönöm!
Milyenre gondolsz?
Direkt nem írtam típust, hogy ne szűkítsem le a kört.
Igazából bármilyen jó lenne. Például egy ilyenre: A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Van rtc-m de holnapra az nem ér oda.
Szombathelyen van.
Holnap utánra se?
Délután lenne az előadás.
Én az nem tudom. Inkán PM-t írj, mert ez off.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Szia!
Hol laksz? Írd meg privátban.
Nem tudom, hogy ezek, amiket felsoroltál, azok mennyire vannak támogatva Linux alatt. Nincsen Win-em
max232 csak egy szint konverter, mérj rá ha tudsz szkóppal milyen a pc-d sorosportja, már ha asztali géped van, ha nincs is kivezetve, az alaplapokon még a mostaniakon is szokott lenni..
A másik meg a cp2102 ha a közelemben lennél andék szivesen.. és igen, linuxnak megy mind a kettő... ttySxxx ként kell rá hivatkozni már mint a sima sorosportra, a másik usb konverter A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
Szevasztok!
Kérdésem kicsit általános, példát mondok hozzá: SD kártya írásnál (ami egy bővítő modul), ez lenne a jelenlegi project bővítése (a példa szerint) a komunikációs portok mellett az SD-nek a D4 adatlábat jelöli ki. Ugyanezt a portot használom jelenleg LCD kiírásra. Használható ez a port ebben a kettős funkcióban, nem zárják-e ki ezt a lehetőséget? Egyidejűség nincs, hiszen vagy az SD-vel "foglalkozik" vagy az LCD-t látja el adattal? Tudom, semmi problémát nem okozna más pint kijelölni, de kezdenek fogyni a felhasználható adatlábak és lehet, hogy kevésnek bizonyul a rendelkezésre álló (Arduino Nano) ahhoz, hogy "tisztán" tudjam azokat használni. Válaszokat köszönöm, üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
I2C-s LCD meghajtót is használhatnál.
Akkor elég lenne 2 pin az LCD-re. Feltéve ha a uC I2C portja nem ugyan oda esik ami az SD-t is hajtaná. De akár átdefiniálhatod az I2C lábak portjait is valamelyik másikra. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Üdv!
Van valakinek tapasztalata nagyon klón Arduino-val? Konkrétabban Wemos XI-vel? LGT8f328D?
A második féléves Arduino-s dolgaink:
Szakköri munka
Gratulálok nektek!
Szép munka! Mióta csinálod a szakkört? Minden évben indítasz ilyet? A gyerekek programoznak, építenek? Nekünk annak idején csak lombfűrész jutott... A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |