Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! megépítettem ezt a kapcsolást.:
http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=174 a tranzisztorok helyére ledet raktam próba képpen. az frankón villog is ahogy kell. a problémám a következő: hogyan lehetne ehhez illeszteni eggy tranzisztort ami kapcsolgatja nekem a két darab égőt ez elé raktam eggy 7805-őt és most szépen villog 24 voltrol de az égők 24 voltosak és 5 wattosak. előre is köszia segítséget.
Idézet: „a tranzisztorok helyére ledet raktam próba képpen. az frankón villog is ahogy kell.” Mármint úgy érted, hogy az izzók helyére tettél LED-eket, ugye? Egy-egy 5V-os relét, meg egy-egy védődiódát tegyél az izzók helyére, és azzal már olyan izzót kapcsolgathatsz, amilyet szeretnél. (Meg amilyeneket a relé elbír.)
hali! köszi az ötleteket meg mindent már megcsináltam eggy mosfetel kapcsolgatom az égőket relé helyett az volt itthon. 1 darab ledet tettem rá eggy 220 ohmos ellenálással és úgy probáltam ki az 555-nek a kimenetén
előbb kapcsoltam ki 3 óra müködés után és semmi nem volt meleg benne ugyhogy nagyon jó lett.
Örömmel hallom, hogy tudtunk segíteni, és sikerült megalkotnod a tervbe vett készüléket!
(Ha esetleg egy fotót is tudnál róla küldeni, hálásak lennénk! )
szia figyel az index relé egy lámpával önmagában nem müködik mivel nincs meg a megfelelö terhelés
a reléden hány láb van ha 3 lábas a relá akkor a következő képpen kösd van egy 15 jelzés van egy 30 as jelzés az indexed vezetékét ugy kösd hogy egyiket a 15 höz a másikat a 30 as hoz a harmadikat pedig középre kösd az hiszem egy t betünek kell lenni most nincs előttem de igy emlékszem kérlek irj ha sikerült szalkagyuri
Ne írj olyat amiben nem vagy biztos.
Hali! holnap csinálok hozzá nyákot és összerakom ugy aztán küldök képet. most csak ugy probapanelon raktam össze és nem valami szép!
OK, várjuk!
Hali itt vannak a képek amit igértem és mégegyszer köszi a segítséget.!
Nagyszerű, köszönjük!
Ha megengedsz néhány apró, "kritikai" észrevételt: - Az alkatrészek lábát ne vágd le előre, mert tuti, hogy rövid lesz (ellenállások) - Igyekezz a panel szélével párhuzamosan beépíteni az alkatrészeket. Ez nemcsak átláthatóvá teszi a kész áramkört, hanem "rendezettebb" látszatot is kelt. - Figyeld a hűtést igénylő alkatrészek melegedését, és ha kell, tegyél rájuk hűtőbordát. (Alá meg hővezető szilkont, hogy jó legyen a hőátadás). Egyébként nem rossz! A következő már egészen profi külsejű lesz! Csak így tovább! Örülök, hogy segíthettünk!
simson motorba szeretnék elektromos indexrelét csinálnmi, kéne hozzá kapcsolás
sorry a téma nevéért, véletlen kitöröltem
Nekem is kéne egy csomó minden, de még kocsmában sem kérek ezzel a stílussal...
A téma legelső oldalán volt ez a link, ott a kapcsolás.
Egy traktort épitetem . Az indexen nem tudok tul juttni.
segitséget szeretnék kérni . hogy kőssem össze a, lámpát, relé, kapcsolo 12v. A relé 1golf-é , meg a kapcsolo is.
Ez az alapbekötés elakadásjelző nélkül, nem tudom, a kapcsok számozása stimmel-e.
égő, adj neki -12V ot és a + pedig kösd a megszakitő egyik oldalára kőzépre a + add és ha bezárod az ármakrt kéne villognia
hello én egy nulla vagyok az egész elektronikához. nekem valahogy az elejétől kellene magyarázni, mit hová és hogyan csináljam. nem gond ha elakadás jelző is működne. én egy traktort épitetem
Az oké, hogy traktort építettél, ugyanúgy van benne az index, mint a személyautókban. Vagy legalábbis ugyanúgy kellene lennie.
Nézd meg pl. ezt az oldalt, komplett kapcsolás van rajta, ezt már nem "alkotom át" ide. A bimetálos ütemadó helyére képzeld oda azt, amid van, és kész. Amit feltettem rajzot, abban mit kell még jobban elmagyarázni? Gyújtás és kapcsoló közé a jeladó, kapcsoló a test-ágat zárja az égőkön keresztül, L a bal oldal, R a jobb, azaz háromállású a kapcsoló (meg is van, azt mondtad). Ki kellene mérni a kapcsolón, hol vannak a kapcsolódási pontjai, azaz egy közöset zár össze egy-egy ággal attól függően, melyik irányba váltasz, de egyik felé sem zár, ha középen van. Az elakadásjelző egy újabb kapcsoló lesz. Az ütemadó lábainál van számozás?
ilyen relém van nem jutok tovább
Hi
ha jól emlékszem a fényszóró relé számozása. ez egy sima 1 áramkörös relé Mit szeretnél vele kezdeni? indexelésre nem lesz jó üdv
Hello, Nekem indexhez kellene rellé akkor milyet keresek?
indexrelét keress..... szerintem ez baromi egyszerű
hello találtam még egy ilyet is .Ez megfelelö? Ha igen, tudnál segiteni mit hová kelene kőtnöm?
hidd ell haverommal ketten nem nagyon értünk a relékhez. össze raktunk egy traktort csak az indexet nem tudjuk ki épiteni rajta.
Helló
Szerintem ez nem indexrelé. Inkább ablaktörlő vezérlő. Egy 3 lábú relét keress, amin ilyen számozás van: 15, 54, K.
Na, mire megírom, áthelyezik.
Szóval bármelyik autóban van ilyen relé, menj el bontóba, és valami európai típushoz kérj egyet (a japánoknál olykor összevissza feliratozás van rajta). Ha megvan a relé, meglesz a bekötése is.
Szia
ez nem tudom micsoda, de szerintem inkább vegyél egyet boltban, jobban jársz, mert így csak az idődet szúrod el egy filléres alkatrész miatt |
Bejelentkezés
Hirdetés |