Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszönöm a gyors segitségedet!
Vagy:
Sziasztok, valaki eltudná nekem magyarázni,hogy miért dobja ki ezt a sort hibával?
A hiba szövege meg ez : 'debounce' cannot be used as a function
Nem mutattad meg a teljes kódot, de valószínűleg a debounce az egy változó és nem egy függvény, így nem is lehet függvényként használni.
Szia. Eredeti programban valóban nem volt deklarálva, gondoltam adok neki értéket mert a netem láttam úgy is fent. de úgy sem jó
![]()
Mert az eredeti programban ez egy függvény volt, ami megoldja a gomb pergésmentesítését. Te meg létrehoztál egy változót, ami egy érték tárolására szolgál.
Igen közben megtaláltam a függvény részét,de még így is hibával áll ki. Most soronként végignézem az eredetivel,és javítom,amit esetleg elírtam
![]() Idézet: „javítom,amit esetleg elírtam” Márpedig az előfordul ... ![]()
Igen elő mert a youtube videóról másolom
![]()
Csak sikerült ,köszönöm az építő jellegű segítséget
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2018
Szerintem innen könnyebb lett volna kimásolni:
Arduino 4 digits 7 segments LED countdown timer with buzzer Bővebben: Link Mint a youtberol. Igaz úgy többet tanultál. ![]()
Hmm na igen,de ezt pont nem találtam meg
![]() Már csak arra kell rájönnöm,hogy hogyan tudom megtenni hogy ne a soros monitoron jelenjen meg minden szöveg. Lehet kiváltom lcd-re.
Pedig van választék böven:
Bővebben: Link
Úgy könnyű ha tudod mit keresel
![]() ![]()
Use Arduino millis() with buttons to delay events:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2018
Kis helyre befér...
Bővebben: Link
Szia.Köszönöm
![]()
Nagyon tetszik a program amit kimásoltam,de nem az igazi. Én azt szeretném valahogy megoldani,hogy 7szegmenses kijelzőn lássam amit beállítok értéket ,ezt jegyezze meg és folyamatos legyen a loop. Az lenne a lényege a dolognak,hogy bármikor átríhassam az értékeket pc nélkül. Nem tudom érthető vagyok-e?
![]()
Szia!
Ha nem akarsz nagy matekot akkor program stratégiához használj multi void vagy case megoldást minta példákat igy füzöm össze nem kell ujra kezdeni elöröl fö részeket sem hatékony megoldás még kezdöknek is mind én! multi void case ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Köszönöm tanulmányozom.
Ezért linkeltem neked fentebb a millis() használatára példát.
Ha nem használsz delajt, hanem az eltelt időt figyeled, és a szerint végzed az időzítéseket. Akkor eléred a célod.
Itt érthetőbben elmagyarázza a delay és millis használata közti különbséget:
Bővebben: Link Idézet: ?„7szegmenses kijelzőn lássam amit beállítok értéket” Ez nem túl jó választás! A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Írtam már itt a fórumban valakinek egy egyszerű, millisre épülő cooperative példát, megismétlem:
https://gist.github.com/vargham/95e9e6e37f926d2fa68ac58c0144257a
Ez az oldalra milyen kiegészitő kell még szimulácio futatható lehesen?
ha nyomok egy szimuláciot semmi nem történik a schematikon semmi nem aktiv nyomogomb/ledek sem! Bővebben: Link chrome , firefox alat szintén ugyanaz a helyzet szimuláció alatt!
Nálam működik, csak lassan. Ha megynomod a gombot, akkor egy ideig világít a kék LED.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
De a circuits.io megszűnik. Ide mozgatták át a projekteket:
https://www.tinkercad.com/things/5F3fn0hwJI4-auto-off-lamp#/
köszi!
tinkercad electrical van offline verzioja? Nem igazán találok ilyesmit rola! A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
Neopixel ledet szeretnék villogtatni millis idözitésel mert ez külön is futatható de nem villog a csatolt kód !
Millis nem teljesül?
Majdnem jó.
Ebben a formában az idő nagy részében be van kapcsolva a LED (a "hamis" ágban minden ciklusban bekapcsolod), majd mikor letelt a 2000ms, egyetlen ciklus erejéig kikapcsolod az "igaz" ágban. Mikor letelt az idő, állapotot kell váltani a LEDeken. pl.:
Szia!
Jó lett! Még annyit kérdeznék hogy eltérö idö lehetséges e be állitani ki/be kapcsolás közöt? Most 50%... 2 millis változó pl 10% be kapcsolás... Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |