Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Idézet: „Úgyhogy ezt alaposan kibeszéltük.” Én is így gondolom, ezért is volt az iménti, moderátori hozzászólás!
Ugyan nem én csináltam, de a fent említett dolgokhoz laza megoldás.
Kínai változat a harmada árban - igaz az sem saját készítés, de 3 éve használom folyamatosan.
Megépítve meg úgy kb. a tizede, lásd a topikjában.
Mért nekem írtad? Én már nem használok ilyet. A mikor használtam e félét, nem volt vele akadály. Az viszont igaz, hogy mindent értelem szerűen szerencsés használni.
Kedves Gee Lee!
Ezt a dolgot nem vetélkedőnek gondoltam, hanem munkaeszköznek, amit a munkáltató áfa visszaigényléssel vásárolhat meg. Meg azt sem gondoltam, hogy pont ezt. Csak megoldást kínáltam az Urak problémáira.
Aktc 600/900 ,,N'' chenel kicsit újra gondolva
Üdv.! Sikerült elérnem végre a segítségeddel a processzorral egy hangzást, ami már tisztábban szólt . Viszont: Megérkezett a Behringer UM300 torzító pedál, azzal készültek a felvételek, már egy másik régebbi TV hangszórós dobozommal , amit bemutattam itt egyszer. Szóval a multieffekt kiesett a rendszerből, az EQ még inkább . A felvétel a szokásos fényképezőgép videó , feltölt , letölt , mp3 kiszed módszerrel készült ,de közelebb kerültem a megoldáshoz. A BEAG mag 102 végfok amit én építettem meg külön egységbe egy pioneer 2x24 Volt AC 270 Watt körüli lemeztrafóval előfok nélkül az viszont maradt. Ezeket is mutattam már, most az elért hangzás a lényeg.
A "keztetektől" építéseim idősorrendbe!
Jó nagy munka lehetett az auto GND-s rajzolás.
Jók lettek! Ment a mancs. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
Lassan , de biztosan .Alakul ez.
krauszkrisztián14 ez benne van a programban egy gombnyomásra minden alkatrészkörül ilyen lesz
Sziasztok!
Szeretném bemutatni Nektek a legújabb alkotásom, egy 2x24V-os 160VA-es trafót. Magam tekercseltem, ez az első önállóan tekercselt trafóm. Kálmán barátom vigyázó távfelügyelete mellett készült el. Ő számolta ki, és kaptam Tőle nagyon sok hasznos instrukciót, hogy sikerre vigyem ezt a tekerést. Ezúton is köszönöm Kálmán a sok segítséget! A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Az apparátus és az alapanyagok egy része kísértetiesen ismerősnek tűnik, de örülök hogy használatban van
Mérési eredmények? Mekkora lett a szekunder feszültség üresjáratban, és mekkora a nyugalmi áramfelvétel? Ha meg tudod terhelni, akkor egy terhelt mérés is hasznos lehet (főleg neked).
Ha jó a méretezés, akkor a vasmag méreteit és a tekercselési adatokat is megadhatod, mert hasonló trafónál segíthet a többieknek. A fotó alapján nem töltötted ki teljesen az ablakot. Ez nem baj, de esetleg vastagabb huzal is befért folva.
Óvatos tanácsadó, számít a kezdők "bénázására" és úgy számolja ki a vasat, menetszámot, huzalvastagságot, hogy biztosan beleférjen az "amatőr," meglegyen a sikerélménye (valamint neki minél kevesebbet kelljen részt vennie a műveletben). Én már ismerem a mérési eredményeket.)
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Na, ez egészen jól néz ki, mintha csak én terveztem volna. Persze a kivitelezőé az érdem!
Nem kritikának szántam, csak mint megfigyelés hoztam szóba. Határozottan jobb ez a helyzet, mintha nem férne bele a csévébe a huzal.
Gafly: Így van, nagyon jó ez a kis gép, jól lehet vele dolgozni. Nem ismered véletlenül, a készítőjét? Köszi szépen, hogy kölcsönadtad a munkához! Az alapanyagokat meg nem hagyjuk kárba veszni.
Alkotó: Az üresjárási feszültség 2x25V lett, 9.1Ohmmal megterhelve az egyik szekunder tekercset, 24.06V lett a terhelt feszültség. (Egyszerre a kettőt nem tudtam megterhelni, mert csak egy ellenállásom volt ekkora teljesítményben.) A nyugalmi áramfelvétel méréséhez elő kellett ásnom a Metex multiméterem, nem vagyok benne egészen biztos, hogy helyes volt amit mért, mert 2A-es állásban 186mA-t mértem, 200mA-es állásban 173mA-t mutatott. Viszont aminek nagyon örülök, hogy a trafó rettentően csendes lett, még terhelés alatt sem zúg semennyire sem. Biztos az alacsonyabb gerjesztés miatt, ahogy Kálmán méretezte. 0.8-0.9T-ra volt méretezve. A trafó adatai: EI106-os vas, a Primer 814 menet 0.6mm-es drótból, a Szekunder 94menet 2x0.9mm-es drótból tekercsenként, vagyis 4x tekertem fel a 0.9-est, mert két-két szálat párhuzamosan kellett kapcsolni a kellő terhelhetőséghez. Az ablak így is majdnem teljesen ki van töltve, mert csak 1mm maradt a cséve szélétől. Kálmán: Köszi szépen a dicséretet, és a sok segítséget! Nagyon jól megtervezted ezt a trafót is. Mint mindegyiket! A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
De az eánézéareránézésre kézzel van rajzolva.
Vagy csak ennyire rossz volt a nyomtató? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2018
Moderátor által szerkesztve
A nyomtató az tökéletes az autó gnd-osra gondolsz? eEbből ebből equalizer meg az stk4050V készült vasalásos módszerrel.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2018
Itt a "vezetők" felöőli oldal. Első 1. próbálkozásomra természetesen miért is sikerülhetett volna.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2018
Azért mobil eszközről is lehet ám helyesen írni!
Hát komám, a helyesírásodnál csak a forrasztásaid szebbek. De működik.
Gyári panelen is láttam már rosszabbat, emiatt ne bántsd!
Nem állom meg már szó nélkül! Ennek a fórumnak HOBBIELEKTRONIKA a neve nem? Miért várunk el mindenkitől profi munkát, profi hozzászólást és profi nyelvtant, Én örülök ha valaki hobbiból idáig jut, hogy nyákot tervez és forraszt! Legyünk már kissé toleránsabbak - ez a moderátorokra is vonatkozik!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |