Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
köszönöm!
Amik kommentelve voltak azokal is 0 volt nem számolt... érdekes!
Üdv!
Találtam a neten shift regiszteres futófényes programot. Utánanéztem, hogyan lehetne kapcsolgatnom a kivezetéseit saját igényeim szerint, de nem találtam semmi számomra érthető dolgot az IC vezérlésével kapcsolatban. El rudná nelem magyarázni, hogy hogyan működnek a parancsok pl a shiftOut()? Előre is köszönöm!
Valaki csinált már vonalas telefonal kommunikáciot arduinoval milyen protokol ez ?
2 irányú megoldás érdekelne ! A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2018
Keres rá itt a forumon: Telefonszám szűrés
A témába vág, és találsz pár linket.
Én már csináltam ilyet, igez csak kísérleti jelleggel. DTMF-nek hívják a dolgot, és pár olcsó alkatrész kell csak hozzá. Az a dolog lényege, hogy egy kéttónusú hangot állít elő minden billentyűre, amit a vevő oldalon sávszűrővel bont ketté. Így egy mátrix elemei (a nyomógombok) pontosan meghatározhatók. A te oldaladról csak egy dtmf adó/vevő kell, aminek "nyomogatod a gombjait" a mikorvezérlővel. A másik oldalon meg fogadod a jelzéseket.
Vannak kész modulok is amik már ledekkel is mutatják a dolgokat, de a lényeg az ic, meg a kavics hozzá. Azt tudni kell, hogy ennek eléggé lassú az átviteli sebessége, filmeket ne ezzel akarj a telefondrótba tömködni ![]()
Riasztonak kellene másodlagos biztositásra ha a gsm kiesne!
Akkor ez MT8870 DTMF vezetékes vonal és arduinon kivül kell még valami más illesztés ?
Esetleg egy példaprogramot kaphatok arról, hogy mondjuk felkapcsoljuk a 2, 5, 8-as pinjét a shiftregiszternek, majd várunk 1 mp-et, aztán a 3, 6, 1-es pint, és a kettő váltakozik?
Előre is köszönöm!
Egy példa az illesztésre. Innen származik.
A Google egyébként elég ügyesen bánik a kérdéssel, sokan csináltak már hasonlót: "dtmf phone dialer circuit" Nekem anno elég volt hogy működik, nem kötöttem telefonra, ezért linkeltem a fentieket.
Milyen shift regisztert használsz? Milyen kapcsolással próbálkozol?
köszi!
![]()
A típusa: SN74HC595. A kapcsolás a képen
Szerintem fölösleges ilyen 250x200 px felbontású képeket feltenned ide, mert semmi se látszik rajta.
Akkor ez:
Sziasztok. Találtam a neten egy ilyen programot,ami már majdnem azt csinálja amit én szeretnék.
De mégsem. Mert ha jól értelmezem a programot itt csak akkor kapcsolja fel a ledet,ha a gombnyomás száma 1.Ellenkezőleg nem tesz semmit. Szóval számolja a kapcsolások számát. De nekem az kellene,hogy a kapcsolások számát számolja,és annak az értéke legyen a led világítási ideje. Ebben valaki előrébb lendítene? Köszönöm előre is.
Egy lehetséges megoldás:
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Szia.Köszönöm ,ez nagy segítség
![]()
Ja! A végéről még kimaradt a kiugrás figyelése:
Ha a "Készenvagy" kifelyezésnél jobb szerinted a "nyugtázom" ?
Legyen igazad! ![]()
Bocsánat,arra a szóra nem figyeltem
![]() ![]() ![]() ![]()
Valamit elrontottam.mert nem csinál semmit.
Szerintem a nyomógombokat nem jól kötötted be. Hány lábúak? Négy?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Ilyenkor a legnagyobb gondot a gombok pergése okozza!
Ezért kötelezőek a 100n-es kerámia kondenzátorok minden gomb két pólusa közé! Ezeket nem látom a képen? Más. Ha túl hosszan nyomod az ENTER gombot? akkor túlfut a program a LED villogáson. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Perll miatt tettem ellenállást és kötöttem össze a gndvel.
De most tettem kondit is.
Akkor tegyél bele még 3 LEDet:
És látod, hogy hol jár a programod. Nagyobbra vettem a várakozásokat ís! A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Na most az történik,hogy a gombnyomkodásra a ledek sorban felvillannak,majd ha a kész gombot megnyomom nem történik semmi
![]()
Szia. Igen 4 lába van kimértem multiméterrel hogy melyik láb nincs kontaktban nyomás nélkül.szóval itt nincs hiba.
Akkor javítsd az OR feltételeket AND ra:
Köszönöm,most valóban látom mi történik azaz,hogy történik-e gombnyomás
![]() És ha jól látom a program működését,akkor ameddig nyomom a BUTTON-t olyan időközzel villog a led? |
Bejelentkezés
Hirdetés |