Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2914 / 3599
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 18, 2018 /

Szakállas, ismerem! Nem használom, elhúzza a telefonom elől az emaileket, és legtöbbjükre ott is szükség van.
Ákos, aztán az állapotsávban észrevettem, hogy egy egyszerű mailto-ról van szó, így írtam egy emailt arra a címre, írt is vissza Béka, hogy feltett a listára.
Köszönöm a segítségeket!
(#) granpa válasza Secret hozzászólására (») Júl 18, 2018 1 /

Azért a köznyelvben, köztudatban honosodott szavakat (mégha tévesek is) nem kellene idekeverni: márcsak úgy kötözködés képpen.
(#) Skori válasza granpa hozzászólására (») Júl 20, 2018 / 1

A "hangfal" is ilyen, bár többnyire téves megnevezés (vagy pl. a "CD lemez" is).
Amúgy meg, ide való vagy sem, lehet, hogy akkor is megnéztem volna Zsombi alkotását.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) tbarath válasza Skori hozzászólására (») Júl 20, 2018 / 1

A hangfallal mi a baj amúgy? A köznyelvben elterjedt, a google 1 millió fölötti találatot ad rá.
(#) Szárnyas válasza Skori hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Én is szívesen megnézném, szerintem ide nyugodtan feltehetné, vagy belinkelhetné.
(#) granpa válasza Skori hozzászólására (») Júl 20, 2018 1 /

Igazad van, csak a tervezése, kivitelezése más-más, ezért itt fontos(abb) a pontos leírás, meghatározás.
(#) szikorapéter hozzászólása Júl 20, 2018 /

Kicsit ON kérdés az OFF témában. Nem tudja valaki véletlenül hogy van-e az EL wire-nak külön topicja? Ilyen névszó alatt nem találtam ezért is kérdezem, ha nincs neki max indítok egyet.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Hacsak ez nem. Bár inkább lapos, mint hosszú
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Jó ez is bár nekem vezeték van szinte ugyan az, de nagyon dekoratív.
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 20, 2018 /

Nagy gondba vagyok!
Valaki rágcsálja a paradicsomomat! És nem a családom... nomeg nem a termést eszi hanem a leveleket.

4 Nap alatt nagyon elharapózott a dolog!

Mi lehet ez... mit tudok ellene kezdeni?
(#) jani1987 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Nekünk meg a dinnyét akarták ellopni a kertből és azt is tudjuk ki volt de ez csak később derült ki.
(#) nedudgi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Mutasd meg a levél alját.
(#) Sam Seed válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Bl58 neki
(#) Firefighter1 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Nézegettem... de nem láttam semmit!
Azokon a leveleken se ami totál le van rágva és azon se amin csak egy pici luk van
(#) Firefighter1 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Holnap jön a nagyitózás
meg valami ellenszerkeresés!
Sajnálnám ha kivégezné!
(#) nagym6 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Csiga esetleg?
(#) granpa válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Áztass be néhány csikket (tövenként 1-et), 2 nap elég (törd össze). Utána permetezhetsz vele. A paradicsomnak nem árt.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Inkább hernyó. A csiga a levelet a szélétől kezdi el enni, de a hernyó bárhonnan.
(#) zolika60 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 / 1

Krumplibogár? Ha krumpli nincs kínjában a paradicsomot is rágja.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Mivelhogy rokonok (mármint a két növény).
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Igazad lesz, ha jobban belegondolok, a csiga szájszerve nem tudja a levelet középen megkezdeni, csak a széléről.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Régebben volt olyan hibrid, hogy alul krumpli, felülül paradicsom. Burgicsom volt a neve.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Nem paragonya? Amúgy emlékszem ilyen hibrid kísérletekre.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

Olyan néven is ment.
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 20, 2018 /

Nem tudom mi lehet?!

Balkonládába van!
A teraszon van még egy tő bazsalikom és egy tő paprika A Bazsalikomnak ugyanugy nekiment de a paprikának nem!

Az a bajom hogy nem látni semmit a levélen.. se tetű se moly se csiga!

Holnap alaposabban átnézem...de nagyon rohamosan terjed..
(#) nedudgi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /

A 2. és 3. képen mintha az amerikai lepkekabóca nyomait látnám. A rágásnyomok hasonlítanak.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) Roni72 hozzászólása Júl 23, 2018 /

Sziasztok!

Fel tudna valaki homályosítani két aggasztó kérdésben?

Az egyik, hogy vettem egy GAO típusú, "köztes dugalj" konstrukciójú túlfeszültség védőt (~levezetőt?) 1500,-Ft-ért. (Előzményként találtam hasonlót, Phoenix Contact gyártmányban - cca. 10x áron.) Akár fel is áldoznám a szerelvényt, de amennyiben van rá lehetőség, érthető okokból, ki szeretném deríteni a védelmi képességeit. Nulla szakadást szimulálva két fázist simán rá tudnék kötni, de az már nagyon durva eset, ugye: valahogyan ki lehetne tesztelni, hogy milyen feszültségtől kezd el védeni?

Másik, inkább csak kérdésem, hogy lehetne-e egy 2000W-os, egy fűtőszálas teppanyaki grillt tirisztorral teljesítmény szabályozni?

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Roni72 hozzászólása Júl 23, 2018 /

(2. problémánál helyesen: "inkább csak elvi kérdésem")
(#) elektroncso válasza Roni72 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /

A túlfeszültség védődben nagy eséllyel varisztorok vannak (ú.n. D védelmet vettél) nem, hiszem, hogy a 400V aktiválná a védelmet. Az enyém (ami szintén ilyen köztes konnektor de eredeti LEGRAND) 1kV-nál aktivizálódik és 4kV-ig véd. Arra jó, hogy ha jön egy rövid idejű feszültségtüske (amit létrehozhat távoli villámcsapás a KÖF hálózatba, de sok minden más is) azt megfogja. Közeli villámcsapás esetén egyszerűen felrobban és nagy eséllyel az is ami utána van. Mi ellen szeretnéd a védelmet?

A másik kérdésedhez: Igen, lehet tirisztorral teljesítményt szabályozni, de sokkal könnyebb lesz triakos fázishasításos teljesítményszabályozót használni.
(#) kameleon2 válasza Roni72 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /

Most komolyan... egy varisztort akarsz tesztelni? Ez olyan mintha a doboz gyufából kipróbálnád mindet, hogy jó, jó, jó jó , jó... Van neki adatlapja. El kell olvasni. Benne van a túlfeszültség határ, kilo vagy Mega Joule , amit képes magán átengedni és ennyi. Jön a túlfeszültség, elpukkan és levezeti a keletkező áramot. Ennyit tud. Ha mindenáron jó árban akarsz ilyenhez jutni, de kell a gyártói biztonság - keress meg, vagy böngészd át ezt például . A szerelvényt nem kell feláldozni mert a régi "D" most "3. típusú" levezető, beépíthető a dugalj mögé utólag is. Meg hát nem árt tudni, hogy a másik (régi "A" "B" "C" ) 2 fokozat nélkül sokat nem ér az egész egy nagy áramú túlfeszültségnél, mert a megadott MegaJoul értéknek megfelelően idejekorán fog felrobbanni a finomvédelmed.
Következő: »»   2914 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem