Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szakállas, ismerem! Nem használom, elhúzza a telefonom elől az emaileket, és legtöbbjükre ott is szükség van.
Ákos, aztán az állapotsávban észrevettem, hogy egy egyszerű mailto-ról van szó, így írtam egy emailt arra a címre, írt is vissza Béka, hogy feltett a listára. Köszönöm a segítségeket!
Azért a köznyelvben, köztudatban honosodott szavakat (mégha tévesek is) nem kellene idekeverni: márcsak úgy kötözködés képpen.
A "hangfal" is ilyen, bár többnyire téves megnevezés (vagy pl. a "CD lemez" is).
Amúgy meg, ide való vagy sem, lehet, hogy akkor is megnéztem volna Zsombi alkotását. A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
A hangfallal mi a baj amúgy? A köznyelvben elterjedt, a google 1 millió fölötti találatot ad rá.
Én is szívesen megnézném, szerintem ide nyugodtan feltehetné, vagy belinkelhetné.
Igazad van, csak a tervezése, kivitelezése más-más, ezért itt fontos(abb) a pontos leírás, meghatározás.
Kicsit ON kérdés az OFF témában. Nem tudja valaki véletlenül hogy van-e az EL wire-nak külön topicja? Ilyen névszó alatt nem találtam ezért is kérdezem, ha nincs neki max indítok egyet.
Hacsak ez nem. Bár inkább lapos, mint hosszú
Jó ez is bár nekem vezeték van szinte ugyan az, de nagyon dekoratív.
Nagy gondba vagyok!
Valaki rágcsálja a paradicsomomat! És nem a családom... nomeg nem a termést eszi hanem a leveleket. 4 Nap alatt nagyon elharapózott a dolog! Mi lehet ez... mit tudok ellene kezdeni?
Nekünk meg a dinnyét akarták ellopni a kertből és azt is tudjuk ki volt de ez csak később derült ki.
Mutasd meg a levél alját.
Bl58 neki
Nézegettem... de nem láttam semmit!
Azokon a leveleken se ami totál le van rágva és azon se amin csak egy pici luk van
Holnap jön a nagyitózás
meg valami ellenszerkeresés! Sajnálnám ha kivégezné!
Csiga esetleg?
Áztass be néhány csikket (tövenként 1-et), 2 nap elég (törd össze). Utána permetezhetsz vele. A paradicsomnak nem árt.
Inkább hernyó. A csiga a levelet a szélétől kezdi el enni, de a hernyó bárhonnan.
Krumplibogár? Ha krumpli nincs kínjában a paradicsomot is rágja.
Mivelhogy rokonok (mármint a két növény).
Igazad lesz, ha jobban belegondolok, a csiga szájszerve nem tudja a levelet középen megkezdeni, csak a széléről.
Régebben volt olyan hibrid, hogy alul krumpli, felülül paradicsom. Burgicsom volt a neve.
Nem paragonya? Amúgy emlékszem ilyen hibrid kísérletekre.
Nem tudom mi lehet?!
Balkonládába van! A teraszon van még egy tő bazsalikom és egy tő paprika A Bazsalikomnak ugyanugy nekiment de a paprikának nem! Az a bajom hogy nem látni semmit a levélen.. se tetű se moly se csiga! Holnap alaposabban átnézem...de nagyon rohamosan terjed..
A 2. és 3. képen mintha az amerikai lepkekabóca nyomait látnám. A rágásnyomok hasonlítanak.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
Sziasztok!
Fel tudna valaki homályosítani két aggasztó kérdésben? Az egyik, hogy vettem egy GAO típusú, "köztes dugalj" konstrukciójú túlfeszültség védőt (~levezetőt?) 1500,-Ft-ért. (Előzményként találtam hasonlót, Phoenix Contact gyártmányban - cca. 10x áron.) Akár fel is áldoznám a szerelvényt, de amennyiben van rá lehetőség, érthető okokból, ki szeretném deríteni a védelmi képességeit. Nulla szakadást szimulálva két fázist simán rá tudnék kötni, de az már nagyon durva eset, ugye: valahogyan ki lehetne tesztelni, hogy milyen feszültségtől kezd el védeni? Másik, inkább csak kérdésem, hogy lehetne-e egy 2000W-os, egy fűtőszálas teppanyaki grillt tirisztorral teljesítmény szabályozni? Segítségeteket előre is köszönöm.
A túlfeszültség védődben nagy eséllyel varisztorok vannak (ú.n. D védelmet vettél) nem, hiszem, hogy a 400V aktiválná a védelmet. Az enyém (ami szintén ilyen köztes konnektor de eredeti LEGRAND) 1kV-nál aktivizálódik és 4kV-ig véd. Arra jó, hogy ha jön egy rövid idejű feszültségtüske (amit létrehozhat távoli villámcsapás a KÖF hálózatba, de sok minden más is) azt megfogja. Közeli villámcsapás esetén egyszerűen felrobban és nagy eséllyel az is ami utána van. Mi ellen szeretnéd a védelmet?
A másik kérdésedhez: Igen, lehet tirisztorral teljesítményt szabályozni, de sokkal könnyebb lesz triakos fázishasításos teljesítményszabályozót használni.
Most komolyan... egy varisztort akarsz tesztelni? Ez olyan mintha a doboz gyufából kipróbálnád mindet, hogy jó, jó, jó jó , jó... Van neki adatlapja. El kell olvasni. Benne van a túlfeszültség határ, kilo vagy Mega Joule , amit képes magán átengedni és ennyi. Jön a túlfeszültség, elpukkan és levezeti a keletkező áramot. Ennyit tud. Ha mindenáron jó árban akarsz ilyenhez jutni, de kell a gyártói biztonság - keress meg, vagy böngészd át ezt például . A szerelvényt nem kell feláldozni mert a régi "D" most "3. típusú" levezető, beépíthető a dugalj mögé utólag is. Meg hát nem árt tudni, hogy a másik (régi "A" "B" "C" ) 2 fokozat nélkül sokat nem ér az egész egy nagy áramú túlfeszültségnél, mert a megadott MegaJoul értéknek megfelelően idejekorán fog felrobbanni a finomvédelmed.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |