Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Sziasztok!
Ez volt az első alkalom amikor "élőben" is találkozhattam HE-s fórumtársakkal és mondhatom élmény volt számomra. Öröm volt beszélgetni az építőkkel, megismerni a lelkesedésüket amivel a bemutatott remekműveket megépítették. Hálás köszönet ezekért mind a szervezőknek és résztvevőknek. A következő találkozóra már előre bevállalom a pörköltfőzést ! ![]()
Szóval: sokat dumálok?
![]() ![]()
Nem azt mondtam hogy sokat dumálsz csak azt hogy néhány pillanatig nem jött ki hang a szádból. Nem találtad a szavakat.
![]()
Na, azért!
![]() ![]() Tkp. a helyén van mű, de nem a véglegesen (de be van állítva, jól jár); Nyúl lecsapott rá, mikor helytelen kérdésére azt válaszoltam, hogy viszem Györökre. Ez nagy dolog, mert nem könnyen van békében a dolgaimmal. Ez most talált! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2018
Egy nagyon jól szervezett, színvonalas találkozón vehettünk részt. Ezért köszönet Mohingernek és kedves feleségének. Én is megszámoltam a tömeget szerintem 24 voltunk csúcsidőben.
Teljesen jó volt, hogy nem főztünk, inkább az éttermet választottuk. Egyszer a pesti találkozón én főztem Grampa, Gáfly és néhány hölgy segített és tulajdonképpen nem láttam semmit a találkozóból. Készítettem pár képet itt közzé teszem.
Van még:
Még nincs vége
Igen. Kétszer 40W-ot tud, ultralineár push-pull. De vitttem még egy másik ultralineár pp-t is, az kétszer 1-1,5W-ot tud. Azt is lehet látni a képeken. Pici csövekkel építettem 6P30B a vége, az eleje pedig 6N16B. Valamint a harmadik végfok az szinte kidobásra szánt vagy hetven éves szemét csöves rádiókból lett csinálva. Rá is írtam hogy EBL21 vintage SE. Abban belül vannak a csövek. Ha kíváncsi vagy rá, esetleg mást is érdekel felteszem majd a rajzát a csöves témába. Madzagos, Gery78, granpa és Gafly biztatgattak, február óta építgettem mindhármat. Sajnos tegnap reggel mikor megöleltem a kocsibapakoláskor, eltörtem az EM 83-at ami szteeó kivezérlést jelzi ki. Így sajnos a látványa elmaradt.
A seregben volt dolgom a GU50-nel. R104 és R105 végfoka volt.
Hát én addig míg granpa nem beszélt rá hogy ezzel építkezzek és nem mutatott a börzén télen egyet, addig sosem láttam. A kimenőket is magam tekergettem. Amúgy azért vittem el, hogy lássák és hallják a biztatásuk eredményét.
Sajnos nem tudtam ott lenni. Még az eredeti program is elmaradt.
Igen, nagyon jó volt hallani a munkáidat, nekem a GU50PP Ultralineár erősítőd nagyon tetszett hangilag, nem tudtam rajta fogást találni. Kellemes, hosszan hallgatható, életteli hangzást produkált. Ahogy annak lennie kell. Volt benne kellő erőtartalék is, a hangerővel nem volt probléma. Mellette az enyém, a Mahagóni fából készült dobozos erősítő halkabb volt, az csak 17W-ot tud a méréseim szerint. Úgyhogy én megemelem előtted is a kalapom, gratulálok ehhez az első csöves erősítő építésedhez. Gondolom már imádod a csöves hangzást, és most már érted, hogy mi miért imádjuk akik csövest építünk.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2018
Köszi. Inkább kezdem imádni. De ha nem szorongatom meg reggel akkor gyönyörű lett volna a különleges ritka kijelzőcsővel. Így járás tipikus esete. Jól lehetett hallani a különbségeket is a végfokok között.
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_742500.html#742500
10 éve készült ... A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2018
Üdvözletem. Ezt a végfokot ismertem már, Kálmán(granpa) és Gery78 mondta hogy keressem meg a képek között. Sőt legutóbb mikor fent voltunk haverommal a Puskás nagybörzén, Kálmán össze is akart minket hozni, ketesett is, csak nem voltál ott. A trafókat ezen képek alapján tekertem, de granpával vittünk bele vagy két nagy csavart. Nameg majdhogynem nulla tudással csináltam meg. Én amikor tanúltam a szakmámat, már nem tanították a csöveket. Csak a rajzjeleik felismerését és kifújt.
Jó reggelt Mindenkinek!
Szeretném én is megköszönni a szombati napot, nagy megtiszteltetés volt veletek lenni, látni és hallani(na meg a melegét érezni ![]() ![]() Nagyon jó volt a hangulat, és főképp az, hogy a nick-ek mellé valós személyeket tudok már kötni. És külön köszönöm adamo32-nek is, hogy felhívott telefonon hogy lesz találkozó! T.
Én is jól éreztem magam, köszönöm mindenkinek! A képeket én is fel fogom tolni rövidesen, kis türelmet kérek. Külön köszönöm Granpa-nak a feteket, hogy végül mégis előkerültek, valamint Mohingernek a szervezést. Remélem lesz még alkalmam ilyenre máskor is.
![]()
A továbbiak...
Köszönjük a képeket! Látszik, hogy jó volt a hangulat..
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2018
Ámulok és bámulok!
![]() Apropó ámulok... Olyan hobbielektronikás pólót hol lehet kapni? ![]() ![]() ![]()
Hestore-n lehet venni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |