Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Az öntvényházas bolgár mélynyomóval szerelt ORION HS 500-as is vígan kiadja.
Igaz, arra a hangfalra sem hazudtak több ezer wattos teljesítményt. Viszont ki merték rá tenni a karakterisztika ábráját.
Amiről, ha láttál vagy mértél már hangszóró átvitelt jól látszik hogy nem más mint dísz.
Ezzel csak az a baj, hogy a PMPO-t nem valamilyen szabvány szerint határozzák meg, hanem teljesen önkényesen és meg nem fogható definíciók szerint használja mindenki. Ha a "Peak Music Power Output" jellemzőt szó szerinti jelentésében és szigorúan méréssel határoznád meg, akkor még hasznos adat is lehetne, és közel sem akkora számok jönnének ki, mint amit a gyártók a készülékre írnak.
Adott egy gyári sztereó erősítő, 2*50V táppal (üresjárat: 2*55V), ami gyári adat szerint 2*90W-ot képes leadni, 8 Ohm terhelésre. A végtranzisztorok rövidzárvédelme igen magasan van, még 4 Ohm terhelésnél sem nagyon "szólal meg", sokkal inkább a külön áramkörként jelen lévő, nem azonnal beavatkozó túlterhelés védelem. Itt a "normálisan értelmezett" PMPO 2*190W körül van, míg a tartósan leadható rms teljesítmény valahol 2*60W körül lehet, mivel ennyit bír a táp (kb. 200W), vagy egyszer 90W, mert ennyit enged a túlterhelés védelem egy csatornán. (Ebből is látható, hogy az erősítő "valódi zenére" és nem nem műterhelés folyamatos meghajtására készült. A zenéhez szükséges átlagteljesítményt kényelmesen, nagy tartalékokkal kiszolgálja a táp, a csúcsokra meg ott vannak a puffer elkók. A gyártó is korrektül adta meg a teljesítményeket.)
Ha előre behuzalozod a kefnit és levakoltad a födémet, hogyan fúrsz fel egy lámpadobozt? Szétroncsolnád a vezetéket. Olyan technológiát kell alkalmazni, ami megfelel minden szempontból. Statikailag, villamos szabványoknak stb. Én megcsináltam és menet közben kellett alakítanom, hogy minden jó legyen. Dobozból indul, dobozba érkezik és folytonos a cső is. Utólag is áthúzható. Kefninél ez nem biztos, hogy sikerülne.
Fura a leírás. A gyereknek van ilyen, de a Quadom valahogy hangosabb a maga 2x100W-jával. Pedig 80-ra le is lett korlátozva.
Idézet: „A gyereknek van ilyen” Megyünk "üzemlátogatásra"
Beletrafáltál - most tényleg üzemként működök. Előlapok a cnc-n egy 3D nyomtató folyton zörög, a másik épül.
Azt hiszem, most értettem meg a PMPO igazi lényegét! Ez gyakorlatilag egy "pimp", csak az egy szleng kifejezés, ezért kicsit tudományosabbá kellett tenni (ami egyébként szintén a pimpelés része...).
Ha valaki nem tudná, a "pimpelés" olyan "tuningolás", ami nem feltétlenül a jobb teljesítményért, hanem sokkal inkább a látványért készül. Itt pontosan erről van szó. Nem lehet belőle nagyobb teljesítményt kihozni, vagy hangosabban hallgatni a zenét, de jól mutat ráírva, hogy a 2 db. ceruzaelemmel működő hangdoboz képes leadni 1.21 GW teljesítményt. Idézet: Ha jól tudom a fizikát, tulajdonképpen lehetséges 2 ceruzaelem energiájával 1.21GW teljesítményt elérni, arányosan rövidebb idő alatt. Tehát pld.: x energia az elemből 1 óra alatt y teljesítményszintet jelent, ugyanez 1s alatt kiadva 3600y teljesítmény, továbbá 1ns alatt még sokkal több. Persze valóságban elem nem adja le ennyi idő alatt, és a s vagy ns működési idő sem lenne hasznűlható. „jól mutat ráírva, hogy a 2 db. ceruzaelemmel működő hangdoboz képes leadni 1.21 GW teljesítményt.”
Van "igazi lényege" is a PMPO-nak, csak a gyártók nem úgy használják. Ha szabványosítva lenne a mérése (amihez a mai fizika által ismert mennyiségeket használják), akkor persze nem tudnának ilyen mesés számokat írni a készülékekre.
Néhány hozzászólással ezelőtt írtam egy példát, hogyan jön ki a névleg 90W-os erősítőből kb. 190W. Nagyjából azt lehetne PMPO-ként, azaz kivehető csúcsteljesítményként feltüntetni. A "vállalhatóbb" gyári HiFi cuccoknál előfordulnak ilyen "kis" tartalékok és érdekes módon nem írja rá a gyártó tenyérnyi számokkal az erősítőre. (Sőt, adatlapon se szerepel, csak mérésekkel deríthető ki.)
1.21 Gigawatt.
Az a teljesítmény amit csak egy dmc delorean tulajdonosaként tudsz igazán értékelni.
Sziasztok,
erről jut eszembe... Orion retro plakát ajándékba nektek... (Saját scan, jó minőség) (Van még egy videoton is Bíró Ica...)
Ezt bizony lerontotta a rendszer...
Én 1.7Mb-os file-t raktam fel...
Szóltak, hogy a céges vízhűtő/melegítő kínai csoda nem jó. A hűtéssel nincs gond, de az már nem kell, most a fűtés lenne jó. Bekapcsolva fűt, majd fűt és fűt és nem kapcsol ki, rotyog benne a víz, majd lekapcsol, és nincs tovább. Leszedve a hátulját egy egyszerű szerkezet, a bejövő egyik ága az üzemi, a másik a védelmi hőkioldón megy át, meg van még sorban egy kapcsoló. A túlmelegedés elleni kioldott, de visszanyomható. Zárt a kör, ránézésre minden jó, de miért nem old ki az üzemi hőkioldó? Amikor elkezd rotyogni a víz, kikapcsolom...rotyog tovább...??? A fűtőszálon 60V van ilyenkor is. Nem old rendesen a kapcsolója? Dehát szét is olvadt volna... Megmérve jó, szakít zár. Van még 3 vékony vezeték, ami az üzemi 2 színű LED-hez megy a hőkioldókról, ha ott lenne egy részleges zárlat, esetleg nem olvadna el a vezeték és mehetne? Lehúzom a fűtőszál egyik kivezetését, akkor is fűt! Ilyenkor is 60V körül a fűtőszál két vége között, amiből az egyik a levegőben lóg! Rámérve 1,2A folyik kikapcsolt állapotban, 2,2A bekapcsolva. Ez csak egyféleképpen lehetséges, testzárlat valahol a fűtőszál közepe körül (lakatfogó mutatja is 1,2A a zöld/sárgán). ÉV relé nincs, zárlati áram nincs, működik csak elég veszélyes. Kuka.
Nekem is volt hogy az új fűtőszál pár nap alatt ion boylerként kezdett funkcionálni mert szétrepedt a fém burkolata, ekkor szereltem fel a boylerre egy fi relét.
A "slit scan" nevű speciális képalkotási módszert próbálgatom egy Android app segítségével. A technika egy 2 pixel széles álló egyenes újra és újra rögzítésén alapul, ahol minden járműnek először az eleje / elülső lökhárítója éri el az álló egyenest ezért mindig balra fognak állni.
(A technika eléggé hasonló ahhoz amit versenyek célfotójánál alkalmaznak.) A kép egy részletet mutat ami ellent mond a technika tulajdonságainak: hogyan sikerülhetett menet közben úgy elkapni egy taxit hogy jobbra álljon?!
Nem ismerem a technikát, de nem hiszem, hogy minden járműnek felismeri az elejét, és onnan kezdi letapogatni. Állhat, haladhat bármilyen irányban jármű. Ha nem jármű, hanem pld.: labda aminek nincs eleje, akkor mit csinál?
Vegyél egy álló egyenest. Bármely irányból haladsz, ugye mindig a jármű azon "vége" éri el először amerre megy (ami általában az eleje). Így remélem már valamennyire érted...
Általában a képalkotó eszköz áll és a jármű halad el előtte, de jelen esetben a képalkotó eszköz is "mozog" mivel egy buszban van... Nehéz elmagyarázni... » Bővebben: Wikipedia «
Ha a képalkotó eszköz mozog, akkor simán lehet hátulról -nem elejétől- pld.: álló, vagy lassabban azonos irányba haladó autóról a felvétel.
Ha 2 pixel a vonal szélessége megfordulhat a kép. A 80-as években készítettünk egy barátommal egy logo forgató programot. Ha a 2 pixeles vonalakat fordítva teszed egymás mellé megfordul a kép is csak kicsit furán pixeles lesz, mert minden második pixel is fordított. Ez szoftverhiba is lehet. Például cache rossz kiolvasása.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Mondjuk, én biztos nem ennék belőle. Egyáltalán semmit. Ha nézel más hasonló indiai videókat, láthatod, hogy a földön, a lábai között készítik az ételt. Mondjuk ezesetben éppen nem, de szerintem ez a kivétel.
Ezt a képet egy piac melletti *büfé* -ről csináltam. El lehet gondolkodni rajta.
Nem tudom, az emberiség hogyan élte túl eddig, hogy nem gumikesztyűben, steril fazekakban készültek az ételek ISO90000001 szabvány szerint, hanem sokszor - horribile dictu - a csupasz földről felszedett, nyers ételeket tömtünk a szánkba.
Tudod, azóta annyit romlott az immunrendszerünk, hála a hiper-szuper steril környezet miatt, hogy szinte belepusztulnánk ha pl. az elöző képen látható büfében kellene ebédelnünk.
Az ottaniak még nem használnak mindenféle csoda mosó-mosogatószereket, ezért bírják. |
Bejelentkezés
Hirdetés |