Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy BC517-es tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni?A keresztreferenciát megnéztem de gondoltam hátha van más is amivel ki tudnám váltani.Sajnos rendelni mostanában nem tudok.Egy időzítő kapcsolásba kellene. Szép napot
Szia!
Beteheted... adatlapokat hasonlítsd össze.
Köszönöm szépen!
Közben a linkeket is megtaláltam, sokat segített!
Sziasztok!
A BC 109C típusú NPN tranzisztorokat mire lehetne kiváltani még ma is kapható, viszonylag elterjedtebb típusokból? BEAG erősítő felújítási projektbe szeretnék invesztálni pár új alkatrészt. Köszönöm előre is!
A jófogáson láttam BC 109-et.
Szia!
BC549 jó lesz helyette, de ha nincs gond ezekkel az eredeti tranzisztorokkal, akkor feleslegesen ne cseréld őket.
Ha rosszak, -és cserélnéd-; itt, a lap alján szereplő BC546B is alkalmas a helyettesítésre. Na, István már megint gyorsabb volt.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
Szia! Ez egy 453-as keverőerősítő. A sima végfokkimenetet használom, nem az illesztőtrafós 100V-osat. A hibajelenség magas alapzúgás mindegyik bemeneten, hangerővel arányosan nő a zaj. Ezen kívül bemenetfüggetlenül a műsor lejátszása közben enyhébb reccsenések hallhatóak. Sima 1kHz-es szinusszal még nem próbáltam. Potmétereket kitisztítottam, néhány kondit cseréltem a bemeneti csatornákban. Gondoltam, kicserélem a 14 db BC 109-et. A jelföldelést végigmértem a rajz alapján, az mindenhol megvan.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
A recsegést, pattogást szivárgó elektrolitkondenzátorok szokták okozni, a sistergést (rózsaszínzaj) tranzisztor. Mielőtt csereberélsz alkatrészeket, meg kellene határozni a zajforrást. Ha viszont brummogás, kerregés hallatszik, akkor tápszűrő kondenzátor vagy földhurok az okozó.
Köszönöm a tanácsod! Végigellenőrzöm az összes Elektrolitkondit, bár szemrevételezés alapján mindegyik rendben van. Az alapzaj egy folyamatos sistergés, zene mellett nem is igazán hallani. A pattogás az jobban idegesít.
A hozzászólás - felhasználói kérésre - törölve.
Valaki megirná.Mono készüléken ha npn végtranzisztor helyett pnp tipusut használok forditott polaritással.Meg lehet valahogy forditani a polaritást hogy ugy müködjön mint egy npn?
Szia!
Megoldható, de ha nem muszáj, akkor maradj az eredeti kapcsolásnál. Sziklai-pár.
Sziasztok! A. C945 öst mivel tudnám helyettesíteni? Köszi a válaszokat
Szia!
Van fent abban a sárga mezőben a "Keresztreferenciák" link. Írd be a típust.
Miért akarod helyettesíteni? Jóformán mindenben az van. PC tápok, monitorok, TV-k... ezernyi egyéb kütyü. A BC sorozatból minden második to92-es NPN jó helyette.
Sziasztok! 2SC2320 tranzisztort nem találok sehol ahol lehetne vásárolni. Mivel lehetne helyettesíteni ?
Szia!
Van fent abban a sárga mezőben a "Keresztreferenciák" link. Írd be a típust. Arra viszont ügyelj, hogy BC sorozat lábkiosztása eltérő.
Sziasztok egy TIP125-ös tranzisztort mivel tudnék helyettesíteni? Legjobb lenne ha meg tudnám építeni azt a darlington kapcsolást bc557ből. Ez lehetséges?
Egy 555-el működő duda áramkörébe szerepel. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2018
Szia!
A TIP125 nagy teljesítményű, így a BC nem lesz jó helyette. Vásárolj eredeti alkatrészt vagy helyettesítőt.
Nekik van annyi, hogy még el is adnak belőle:
TIP125
Üdvözlök mindenkit.Azt szeretném meg tudni,hogy egy d588 és b618-jelzésű tranzisztorok helyettesítője mi lehet?
Egy toshiba erősítőből vettem,ki. Előre is köszönöm a választ.
A topik tetején levő linkeken meg lehet keresni. Így keresd: 2SD588 ill. 2SB618
Esetleg Goooooooooogle: "2SD588 replacement"
Köszönöm a választ. Nos elmentem egy szaküzletbe, és nem találtak ilyen tranzisztort, de még helyettesítőjét sem. Azt szeretném kérdezni a kedves tagoktól, hogy nincs-e véletlenül valakinek ilyen tranzisztora, vagy esetleg, helyettesítője.
Nem szeretném kidobni az erősítőt, mert nagyon tetszik, de ha nem lesz hozzá alkatrész akkor mit lehetne vele kezdeni? Előre is köszönöm a válaszokat. Mod: Nagyon trehány volt az írásmódod. Most javítottuk, a jövőben figyelj oda rá. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Moderátor által szerkesztve
2SB588-618 helyettesítő
Az adatok alapján ezernyi behelyettesíthető tranzisztort találhatsz. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
Sziasztok, érdekelne hogy lehet e egy MN2488as tranyót BDV67D-vel helyettesiteni. Erősitő végfok tranzisztor
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2018
Üdv!
BD 955 és BD956 tranzisztorokról van valakinek valami infója?Én sajnos semmit nem találtam. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |