Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Ha jól sejtem, akkor PICKit 3 Standalone Proggrammer szoftvert használod (Avagy, PICkit3 Programmer Application and Scripting Tool v3.10). Próbáld meg újraírni rajta a FW-t, menüből lehet és valahol a program mappájában van eldugva. Vagy állítsd vissza MPLAB módra és használd az MPLAB IPE-t. Idézet: „Próbáld meg újraírni rajta a FW-t, menüből lehet és valahol a program mappájában van eldugva.” Ezt leírnád picit részletesebben, hogy hogyan lehet ezt? Próbáltam már a mappájában keresgélni, de ott nem találtam olyan file-t amiről 100%-ra el tudtam volna dönteni, hogy belepiszkálhatok e...
Hali!
Bővebben: Link Személyesen már nem tudom megnézni/kipróbálni. Rég nem használom már ezt a programot, csak az IPE-t. Igaz, ha akarnám se tudnám, mert a PK3-at sikerült kinyírnom az év elején, így inkább befektettem egy PK4-be. Arra viszont emlékszem, hogy volt valami olyan verziós IPE régebben, ami rossz FW-t töltött rá és csak így lehetett visszalépni egyet. Talán még valami régebbi FW-t is kellett keresnem, de már nem nagyon emlékszem.
Valakinek van-e már tapasztalata arról, hogy a PICkit4 -nél is alkalmazták ezt a családonkénti firmware letöltögetést?
Mit csináltál vele? Általában csak a kettős feszültségű busz szokott elszállni plusz esetleg dióda.
A PICkit4 nél nincs firmware csere csak újabb IDE kor van firmware update. Nekem néha összeakad magával de jobb mi t a PICkit 3 és adott esetben az ICD 3 nál is jobb. PIC32MZ hez és 1-2 8 biteshez használtam.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Az asztalon lévő panel alá alattomos módon besomfordált a forrasztóón (alkotói rend). Amint bedugtam, éreztem, hogy ez így nem lesz jó. De kihúzásnál pont annyira mozdult el az egész, hogy hazavágja a hálózati fesz a kapcsitápot, a panelt, az azon lévő összes PIC-et, drága 0.1ppm-es TCXO-t, a sample-ba rendelt alkatrészeket. No meg a rádugott PK3-t. Szerencsére a DSO megúszta. Nekiálltam a javításnak, de mivel amúgyis szemeztem már a PK4-el, inkább elpasszoltam. Levettem róla minden zárlatos zizit, hogy az új gazdájának ne kelljen. A rajta lévő PIC amúgy megúszta, csak a Vdd kimenő része ment el mindenestől (aktív és passzív alkatrészek egyaránt).
És ez a projekt egy kicsit most félre is lett téve. ![]()
Az durva. Én azért hálózati fesszel még nem stresszeltem. Tápra (ami estleg 12V)meg földre szoktam zárni lábakat néha
![]() ![]()
Nixie óra mérese közben az anódfeszültség rajtam keresztül rákerült a 16F628 lábaira. Az oda kötött RTC tönkrement, a PIC "szenilis" lett. Programozóval törölve majd kiolvasva azt tapasztaltam, hogy mintha nem törlődött volna ki rendesen. Pár hónappal később, már tudtam törölni és beleírni is, de csak az azonnali kiolvasás egyezett, pár nappal későbbi ellenőrzés más hibát jelzett. Azóta karanténben van.
Sziasztok
ASM-ben vagyok erős, de kitekingetnék C-re, valamikor használtam is. Próbálok 18F2550-re valami USB-t csiholni, néztem a CDC-s példát. Az a könyvtárakért utal a Microchip Application Libraryra, ahol a 18F-es szériához nem ajánl semmit csak az MCC-t. Az érdekes is, de nem támogatja csak a 25K50-et. Itt értem körbe. Mit néztem be? Nézzek régebbi könyvtárakat? Vagy jó a 25k50 csak az oszcillátor/PLL konfigurációt kell átírni? A 18F2550 a fiókban lapul már régebbről.
Régebbit nézz! A már "nem emlékszem a verziószámra" óta ezek a könyvtárak átkerültek obsolete kategóriába náluk, ennek örömére csak egy darabig tudod használni őket. Ha XC8-at használnál, akkor abból se szabad egy adott verzió fölé menni, ha használni szeretnéd hozzá, mert nem fog fordulni, csak kínszenvedések árán...
Az MCC meg biztos jó dolog, de nekem se a 18f25j50 nincs benne, se a 12f629, így nekem felejtős...
Hát igen, az MCC-ről azonos a véleményünk. Igen XC8-at használok. Ez zsákutca? Mondjuk a 18f25K50 a maga 4 euro körüli árával nem kétségbeejtő, csak elszomorító. Ráadásnak csak Bécsben kapható az én forrásaim szerint, ha jól láttam.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
Nem zsákutca, csak nem a legújabb verziót kell belőle használni. Holnap megnézem neked, hogy melyik az, amelyikkel még megy a melyik verziós MLA és abban az USB...
Idézet: „Ráadásnak csak Bécsben kapható az én forrásaim szerint, ha jól láttam.” Bécsben ![]() Bővebben: Link
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de úgy tudom, hogy a PIC18F2550 a régebbi kiadásokban sem kapott sok támogatást (én a C18 + MPLAB 8-as időkben követtem). Elsősorban a nagytesó, a PIC18F4550 volt támogatott (az FSUSB demókártya miatt), annak mintapéldáit lehet átbarkácsolni a PIC18F2550-hez.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Egy darabig én is szemeztem az USB-CDC -vel.
De amióta kipróbáltam az USB HID -at , azóta csak azt használom. Igaz én Pascalozok mind Pc mind PIC oldalról. De HID -al nem kell drivert telepíteni PC re, nem kell a felhasználonak soros portot választani. Sőt az utolsó kis projektembe még kapcsolódást sem kellett nyomni az eszközhöz. Idította a PC programot, rádugda USB -n a PIC -et és megtalálták egymást.
A Lurdy házban is kapható.
Létezett egy "LPC USB Development Kit - PIC16F1459" demo kártya. Ahhoz volt egy USB - CDC mintapélda. Ebből sikerült beüzemelni egy USB - CDC -t 16F1455 -re XC8 -cal. Bővebben: Link
/4 bites Windows -ra csak úgy megy fel a MC drivere, ha kikapcsoljuk az aláírás ellenőrzőst a telepítés idejére. Ha már felment, működik kifogástalanul.
Pest, Bécs Győrből (a név kötelez) pont ugyanannyi távolság.
Köszönöm az infót mindenképpen, a Lurdy házról eddig nem tudtam.
Az, hogy a HID jobb mint a CDC, nekem is lejött. Sajnos sem ehhez, sem ahhoz nem találtam sok library támogatást.
XC8 (V1.33) -hoz a MLA v2014_07_22 verzióját használtam. A mellékletben az USB framework része.
Köszönöm. Elég ráérősen csinálom, nem biztos, hogy holnap jelezni fogok vissza.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Idézet: „nem találtam sok library támogatást.” Melyik oprendszer alá kellene? A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Hát ez változó, mac osx-el és win10 is van. Mindkettőn MPLAB X XC8-cal.
HP41C küldött egy zip-et azt megnéztem a MAC-en, ezzel most talán tudok indulni. Köszönet mindenkinek a segítségért. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Üdv. Hogyal lehet a PIC lábait zavarszűrni?
Van egy mennyezeti világíítás, amit PIC vezérel. (PWM fényerőszabályzás) Egy enkóderrel állítom a fényerőt. Az enkóder kábelei és a mennyezet világítás kábeleti a falban egy helyen mennek. A fényerőt távirányítóval is lehet vezérelni. Távirányítóval ha adom rá a fényt, mindent csinál, csak azt nem amit kell. Ha lehúzom az enkóder csatlakozóját a PICtől, már jól működik. Egy szóval a PIC lábán keresztül zavar érkezik, ami megbolondítja a PICet. Mit lehet tenni? A PICn felúzóellenállások vannak, 4,7K A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Valamint a szoftveren is lehetne mit csiszolni gondolom.
Már be van építve, szóval felejtős. Hardveresen mit lehet tenni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |