Fórum témák
» Több friss téma |
2004-ben építkeztünk és ez az elmúlt másfél évben jött csak elő, úgyhogy ez nem konstrukciós hiba szerintem. Ha ez így lenne, akkor már kezdettől fogva jelentkezett volna ez a jelenség. Ráadásul mikor szombaton délelőtt megcsináltam a cserét - új tágulási tartály és új nyomáscsökkentő - egy napig kifogástalanul működött és a nyomáscsökkentőbe bekötött nyomásmérő is ezt mutatta. Aztán varázsütésre vasárnap délelőtt elkezdett a biztonsági szelepből ömleni a víz és azóta mások a nyomásértékek is. Ma pl beszéltem a Reflex tágulási tartályokat kizárólagosan forgalmazó magyar cég vezetőjével, aki mellesleg épületgépész mérnök is, de ő sem találkozott még ilyen rejtélyes esettel, úgyhogy nem tudom, mi lehet a gond. Most vettem egy 8 baros biztonsági szelepet - a Buderusos kazánszerelő szerint azt még kibírja a kazán - és tovább nyomozok, illetve várom a további ötleteket, mert ez csak tüneti kezelés, a valódi ok nincs meg.
Nem lehet, hogy valamelyik csapnál valami átszakadt és így a hideg víz rádolgozik a meleg ágra? Feltéve, hogy a nyomáscsökkentő csak a bojler előtt van és nem a házba bejövő víznél.
Ez érdekes felvetés, de így néz ki a rendszer egymás után: Nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep, tágulási tartály, kazán/bojler. Ma vettem rá egy 8 bar-os biztonsági szelepet egyébként, hátha csak 7 barig megy fel. Emiatt szétkaptam az egész cuccot.Egy órán keresztül rendben működött. 4 bar körül mutatott nyomásmérő és nem volt ingadozás. Fél órával később bemegyek csekkolni és 8 baron van a rendszer, a lavór megint telik vízzel
Ezek szerint a hideg víz a házban nem a nyomáscsökkentett vizet kapja. Azaz a hideg víz nyomása lehet több is.
Sziasztok,
Saunier Duval IsoTwin tárolós kombicirkómmal tavaly óta kiegy. tartályra visszavezethető gonddal küzdök: ha lehűl a víz a rendszerben, olyan alacsony lesz a nyomás, hogy a kazán kiáll hibára. Ha ekkor egy minimális mennyiséget rátöltök (mondjuk 0,8 bar-ig), akkor a kazán elindul, de a víz felmelegedve majdnem 3 bar lesz. Gondoltam, ellenőrzöm a nyomást a kiegyenlítőtartályban. A kazán előlapját levéve 2 tartályt találtam: egy fehéret és egy pirosat. Melyik a fűtési rendszeré? A piroson alul van a szelep: a szelepsapkát leszerelve víz csöpögött belőle. Ez így nem jó, ugye? A fehéren a szeleptűt benyomva semmi nyomást nem tapasztaltam: gondolom, ez sem jó így. Ráadásul próbáltam bele pumpálni, de nem sikerült levegőt nyomnom bele, pedig sima "motorszelep"-nek nézem azt a szelepet.... Tudnátok segíteni? Köszönöm.
Belepumpálni nem tudsz, amíg tele van vízzel. Ha a nyomás nagyon gyorsan változik a kazán elindulásakor, akkor az általában annak a jele, hogy nincs levegő a kiegyenlítő tartályban. A fehér a vízé, a piros a fűtésé. Ha a tartaly szelepén viz jön, akkor ott baj van, átszakadt a gumi.
Szia, köszi a gyors választ.
Ilyen típusú (méretű és kialakítású) kiegyenlítő tartály kapható?
Nem tudom. Rá kell keresni a neten és kiderül.
A hideg víz nyomása alacsony. A melegvíz oldalon szökik fel állandóan a nyomás, tehát ott van disznóság .
Ezt írtad az első post-ban:
Idézet: Én ebből indultam ki. Ha a hálózati nyomás 8 bar fölött van és az rákerül a meleg víz ágra egy átszakadt csapolónál, akkor az magyarázhatja a meleg oldali magas nyomást. „nálunk a hálózati nyomás 8 bar fölött van, mivel "hegyen' lakunk”
Sziasztok!
Van egy Fagor feb turbós kombi kazánom. A következő lenne a problémám, tegnapig nyári üzemmódban müködött, ma átkapcsoltam télibe, de a vezeték nélküli termosztát nem vezérelte, ezért a termosztát helyén lesöntöltem, aminek utánna el is kezdett fűteni. Kis idő mulva kivettem a söntöt ,leált a fűtés viszont eggyidőben vele kilökte hibára magát, és hibajelzés közben a keringető szivattyú megy egyfolytában. A reset gombra abba hgyja, de kisvártatva újra kezdi, és sajnos ezt nyári fokozatban is csinálja, kvázi mostmár nemcsk fütés nincs, de meleg víz sem. Ami hiba látszik rajta, az a víz hőfok mérő, viszont az már kb. fél éve megadta magát. Van esetleg valakinek valami ötlete, akkor azt szívesen fogadnám? A led 13- at villant, az internetről letöltött doksikban ,hiba üzenet, csak 10 villanásig van feltüntetve! Előre is köszönöm!
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Ariston tx 23 mffi gazkazanom folyamatosan szikráztatott panelhibás volt egy profi szaki megcsinálta ezután kitakarítottam csak porszivoval az égesteret . Most az a hiba hogy begyujt de csak a langrozsa egyik része ??? Ha a burkolatot ami az egesteren van nagyon kicsit meglazitom ( hermetikusan zart) akkor tökéletesen működik ??? Mi lehet a probléma . Válaszokat előre is köszönöm
Az milyen problémát okozhat valami elallitodott ?
Köszi az ötleteket. Régebben kaptam ilyen tanácsot is. Kipróbáltam, de akkor is felment a nyomás, tehát máshol van a kutya elásva. Úgy gondolom, ha rendszerhiba lenne, az már a kezdetektől jelentkezne, de az tényleg furcsa, hogy a hálózati nyomás jelenik meg a rendszerben a nyomáscsökkentő ellenére. Azt viszont, hogy a nyomáscsökkentő lenne a ludas, azért nem gondolom, mert az is ki lett cserélve. Úgyhogy passz
Én egész más nyomástartomány miatt használok itthon nyomáscsökkentőt. Két hete ki kellett cserélnem az egyiket , az új viszont egyáltalán nem engedett át semennyi vizet sem, szétszedtem, de látszólag semmi baja nem volt. Csere, a második meg állandóan egy bar nyomást "csinált", de ez sok volt, így azt is cseréltem. A harmadik vált be. Nem lehet, hogy a te nyomáscsökkentőd is hibás?
Sziasztok!
Egy régi Junkers kombi gázkazánnal (10-15 éves lehet) van problémám; nem ad szikrát. Egy hónapja kb megvolt a karbantartás, szaki azt mondta minden ok vele, működött, aztán gázóra csere miatt elzárták a gázt, láng kialudt és onnantól nem kapcsol vissza. Áramot kap, gázt kap, biztosíték nem olvadt el, nyomás van. Ránézésre minden vezeték a helyén.. Nagyon örülnék pár tippnek hogyan lehetne beüzemelni! Balek módon én is akkor próbáltam bekapcsolni amikor bejött a hideg és mindenki megrohamozza a szerelőket :s Előre is köszönöm a válaszokat! Pont ez a típusú kazán mint a videón: https://www.youtube.com/watch?v=Gfpmp6n7f7U&t=111s
Szia! Most volt a testvéremnél a gázóra cseréje. Csak úgy működött újra a kazán (más típus, mint a tiéd), ha reset-teltem. (Tárolós, ezért először a melegvizet folyattam, az nem vált be, de a reset igen.)
Erre már én is gondoltam, ezért most szombaton beépíttetek egy plusz nyomáscsökkentőt a vízóra aknába is. Egyébként egy új 23.000 HUF-os Honeywell nyomáscsökkentőm van tehát nem gagyi. De az is igaz, hogy amikor a régi - szintén Honeywell - nyomáscsökkentő volt fenn, akkor más "forgatókönyv" szerint hülyült meg a rendszer, noha ugyanaz lett a vége - 8 bar nyomás, ami a melegvíz oldalon jelentkezik. Kompresszorral is teszteljük a rendszert, hogy kiderüljön, nincs-e valahol dugulás és kicseréljük a visszacsapó szelepet is, hátha az rosszalkodik. Több ötletünk nincs
Sziasztok, az én kazánom vész üzembe kapcsol pár másodperces normál üzem után, ami azt jelenti, hogy folyamatosan keringeti a vizet, és villog a hibát jelző led. Kis idő múlva, ismét helyre áll a rendszer, és így ismétlődik.
Valakinek valami ötlet? Eggyik ismerősöm szerint panel probléma , azon belül is a relékkel lehet gond! Mi a véleményetek?
Szia!
Köszönöm a választ! Ma kijöttek szerelők, érdekes mód akkor már volt szikra :o őrláng is, csak hiába nyitjuk a melegvizet kattan de nem lobban be. Jó ötlet ez a reset! csak ezen a régi kazánon még nincs reset gomb..vagy anélkül hogy resetel? A szerelő rögtön azt mondta hogy panelcsere. De ezt nem szívesen hiszem el az első szerelőnek, tekintve hogy nem érte semmi sokkhatás a kazánt. És nem is voltak túl meggyőzőek, a panel javítást mint lehetőséget fel sem vetették. Annak azért még utánajárok
Sziasztok!
Problémám tárgya Beretta smart c.s.i., teljesen random módon produkálja az alábbi hibát. Téli vagy nyári állásban is az indulási procedúránál a szikrázás előtti utolsó kattanás elmarad, szikráztatás nincs és kiáll piros fénnyel. Teljesen kiszámíthatatlan esetekben produkálja, áramtalanítok, vagy csak ki-be kapcsolom és újra működik, de nem lenne jó, ha a télre állna be teljesen. Minden ötletet köszönettel fogadok.
Lekapcsolod a megszakítóját a kazánnak (legrosszabb esetben az egész lakásnak), vársz, majd vissza. Ekkor újraindul. De minden valamire való kazánon van egy nagy reset gomb az elején.
Az lenne a kérdésem, hogy egy kiegy.tartály a fűtési rendszer bármely részére rácsatlakoztatható?
Mert hogy 30ezer fölött kezdődnek ezek a tartályok, és sokallom: inkább vennék egy pár ezer Ft-osat (ugyanekkora kapacitással), és egy nem látható helyen (kamra) kötném rá a fűtéskörre. Ezt lehet így?
Ezt csinálom én is. A garázsban lesz, ahol nem zavar senkit sem
Jó hír!
Nekem a kamrában vált a fűtéscső rézről ötrétegűre: oda tudnék berakni egy "T"-t a kiegy.tartálynak. Köszönöm!
Szia! Ezen valóban nincs külön reset, nagyon régi kazán lehet, most néztem meg a kazán kezelési utasítását. Őrlángos kivitel, ha az nyit, akkor már csak a gázszelep lehet a hibás. A panelcserét ezért nem értem, bár ehhez a típushoz semmi ismeretem nincs, csak segíteni szeretnék.
A kezelésit mellékelem.
Szia!
Egy fillért se költs erre a kazânra. Ez a junkers szégyene. Mázlista vagy, hogy eddig bírta. Cseréltesd le, ha lehet.
Ez egy Nova.. Magától nem fog vissza kapcsolni. Neked kell újragyújtani. A használati utasítás elolvasása után. Ha mégse lehet begyújtani, akkor vagy Te csinálsz rosszul valamit, vagy alkatrész hiba van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |