Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése
 
Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 137
(#) hüblerattila válasza Valteri hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Igazad van egy kicsit idegesítő vagyok, én csak egy kapcsolást szeretnék megcsinálni minnél egyszerűbbet mivel eléggé kezdő vagyok ezért is állok ki az mellet a feszültség stabilizáló melett mert azt meg tudnám csinálni de ezt a szupepéset már nem. Tegnap vettem egy 1 mW-os piros lézert tesztelni de ahogy rákötöttem az adapterre (3V 300mA) meg is halt. Így elkezdtem keresgélni egy kapcsrajzot ami jó lenne hozzá de mivel én ijesmit még nem csináltam ezért nem is tudom hogy ez a feszültség szabájzó mitől védené meg a lézert. ÉS ELNÉZÉST KÉREK MINDEKITŐL!
(#) Valteri válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Nincsen semmi gond!
Ha megépíted a szupepe féle áramgenerátort, akkor remélhetőleg nem lesz több selejted.
Hqvideo.hu-n a jobb felső sarokban van egy olyan menüpont, hogy Online árlista. Ott megtalálod az összes alkatrészt a hozzá tartozó árakkal együtt amire szükséged lesz.
(#) Beles válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Szerintem ne is fogj hozzá a megépítéséhez, mert ugyan úgy fog kjárni a zöld lézered,mint a piros. Nem egy zöld lézert nyírtam már ki én sem, pedig a szupepés féle áramgenerátort alapból összerakom. Gondolok itt arra, hogy nem vagyok ennyire kezdő. Amúgy meg miért nem jó a gyári áramgenerátora? Minek akrsz hozzá másikat csinálni? És nem is a feszültség szabályozó védi meg, hanem az áramgenerátor. Ugyanios amint elkezd nőni a dióda hőmérséklete, meg a lézerdiódájé is, az ellenállása csökkenni kezd, ellentétben az elneállással. Így nagyob áram kezd el rajta folyni, ami még nagyobb hőt termel és így tovább. Ennek eredményeként kijön aza bizonyos működtető füst, és többet már nem világít!
(#) hüblerattila hozzászólása Márc 31, 2008 /
 
Ha jól értem akkor ebben a lézerben van egy gyári áramgenerátor? De ha rákötöm azt a 3V 300mA-s adaptert az kinyirja nem? Amugy fogom hűteni : kiveszem aházából a lézert és lesz rajta egy nagy hűtőborda nagy ventivel. belefurok a bordába bele a lézer és az ugy szerintem le is hűti.
(#) Valteri válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Attól függ , ha kínai vacak akkor csak egy ellenállás van a dióda előtt. Amikor szétszeded úgyis látni fogod ,hogy van-e rendes áramgenerátor, vagy csak egy -két alkatrész.
(#) hüblerattila hozzászólása Márc 31, 2008 /
 
Okés. A héten meg kell jönnie a lézernek majd megüzenem hogy mik vannak a belsejében.
(#) Muri válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
A kínaiak általában szeretnek spórolni az alkatrészeken, ezért áramgenerátor valószínüleg nem lesz benne, csak egy ellenállás. Ameddig egyben van, belerakhatod az elemet nyugodtan, de ha szétszeded, az ellenállást ne próbáld kikerülni, még ha csak 2,4V-os két ceruzaakkuról van is szó.
A 3V 300mA adapterből nem három volt jön ki terheletlenül, hanem 4-5, esetleg több, ezt is csak ellenálással szabad használni.
Bármilyen kísérletnél, új áramgenerátornál tegyél a diódával sorba egy ellenállást!
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 1, 2008 /
 
Megvan a lézer, de nem tudom hogy, hogyan szedjem szét az elejét lelehet csavarni az alatt van a kollimátorlencse na az is lejön, aztán a kristyálytól kezdve már nem tudom szétkapni. Ilyenkor mit lehet csinálni?
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 2, 2008 /
 
Na sikerült szétkapni. Van benne egy ellenálás,egy ijen kis potméter, akkor van benne valami sárga ilyen téglatest alaku valami, meg egykkettő ijen kicsi dióda szerintem. Szóval akkor ez valami áramfigyelő lehet, vagy generátor?
(#) Djatis válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /
 
a diódák ha azok akkor egyik a 808-al párhuzamos védődióda,a másik pedig sorosan lehet az elem után feszültségkorlátozó szerepe.
Mert nem mehet 3 voltról a 808 .
Egyszerű passzív áramfigyelő.
De ha hosszútávon pl lézershowban használnád akkor érdemes normális aktív áramgenerátort alkalmazni és megspékelni a szerkót egy fullos hűtéssel.
(#) Djatis válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /
 
ja én is leszedtem a kollimátor lencserészt az első rézrúdba ami van alatta külön egy lencse.
Lehet hogy ezeket nem kellett volna neked is leszedni mert én is kb 3 napja tökölök vele mert az alsó lencse mozog vagyis lejön és egyszerűen nem tudom normálisan összehangolni mert az alsó mindíg elcsúszik és nem jön ki semmi fény az elején.
Majd rájössz te is.
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 2, 2008 /
 
A kollimátorlencserészt azt még tegnap vettem le róla , vissza is tettem rá és működik szépen. Csak ahogy melegszik ugy csökken a fénye is. Beleraktam egy rohadt nagy hűtőbordába ventivel együtt és ugysem változott semmi sem, ugyanugy csökkent a fénye. Szóval nem tudom hogy hogyan oldjam meg a hűtését. Neked hogyan van megcsinálva?
(#) Djatis válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /
 
nekem sehogy mert a pointert még nem alakítottam át.
A szkenneremben a zöld lézerem szupepeétől van és az már direkt úgy van megépítve hogy jó hűtő felülete legyen.
Nameg a dióda is jobb minőségű mint a pointerekben.
a pointerben szerintem azt kellene megnézni hogy a dióda meg a réz foglalatban hogyan találkoznak vagy csak símán beleszorították ,éd nrm krnték be hővezető pasztával csak azzal a szutyok műgyanta féleséggel.
Mindenképp el kellene jutni a diódáig és ha kell esetleg új befogót csinálni neki a további elemekhez alakítva .
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 2, 2008 /
 
Van az a cső amiben a kolliomátorlencse van, azt le lehet csavarni. Ha a csavarmenetet bekenném pasztával majd egy 1centi vastag tömör 3x3 centis aluminiumlapon átdugnám pasztával az már megadná neki a kellő hűőfelületet nem?
(#) Djatis válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /
 
jó az elgondolás mindenképp próbáld meg
de ha úgsem változik meg kell bontani a diódánál is
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 2, 2008 /
 
diódáig nem akarom meg bontani mer ugy 90%-ban elcseszem az ügyességemmel mindegy megpróbálom akkor igy ahogyan irtam.
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 3, 2008 /
 
Megvan a hűtés elég jól teljesít. Már csak valami védelem kellene a lézernek. Ez a fesz. stabilizáló tuti nem jó hozzá?Valami értelme csak van nem?
(#) Djatis válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
szerintem a táp helyére csinálni kell egy komoly áramgenerátort mert ami benne van az a passzív áramgenerátor miatt is jobban melegszik mert azért az nagyobb százalékban azért feljebb megy a belőtt értéknél és így a hőt is jobban termeli.
De ha pl a szupepés áramgenerátort megépíted kb talán 1 % lessz az ingadozás és az már elég jó.
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 3, 2008 /
 
Csak az nekem elég nehéznek tűnik. De ha ez lenne hozzá jó akkor elmegyek valami műszerészhez és megcsináltatom vagy nem tudom. Ennek van egy 2 szálas bevezetése és egy 2 szálas kivezetése a kapcsolásról ítélve. És a generátor kivezetését a lézernek az elemcsatlakozójához kell kötni?
(#) Beles hozzászólása Ápr 4, 2008 /
 
Hi! Ha valaki perfektül tud angolul, leforfíthatná ezt magyarra, hogy jobban megértsem!Meg másoknak is jól fog jönni a galvo beállításnál! Megköszönném! Bővebben: Ilda teszt
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /
 
Sőt, most nézem igazából ez lenne a lényeg: Bővebben: Link Mert ez a beálításról szól!
(#) abalazs válasza Beles hozzászólására (») Ápr 12, 2008 /
 
Próbáld ki a webfordítást Én ezt szoktam használni. Igaz szószerint fordít, de többet értek belőle mintha az angol szöveget nézegetném.
(#) Beles válasza abalazs hozzászólására (») Ápr 12, 2008 /
 
Persze hogy próbáltam, de annyira sz@arul fordította le, hogy még annyire se értettem, mint angolul!
(#) szaky27 hozzászólása Ápr 23, 2008 /
 
Sziasztok!
Szeretnék 1 egyszerűbb lézer showt építeni. Pár száz Ft-os lézer megtenné,de sehol sem tudok venni.
Vki tudna segíteni, h honnan szerezhetnék be egyet?
A segítséget előre is köszi!!
(#) abalazs válasza szaky27 hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /
 
A vaterán próbáld meg. Pár száz ft-ért már van lézerpointer.
(#) beppy hozzászólása Ápr 23, 2008 /
 
Hello!

Kőbányai piacon! 300Ft!
(#) putyiboy válasza sportcipo hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /
 
ez biztosan jó!!!

laser.gif
    
(#) szaky27 hozzászólása Ápr 24, 2008 /
 
Köszi a tippeket!!!!
(#) Kovidivi válasza putyiboy hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /
 
A kép rendben is van a motorvezérlésig, de a lézer meghajtással problémák lesznek!

Első probléma: attól, hogy a lézerpointerben (kínaiban) nincs más alkatrész az elem után, áramkorlátozó ellenállás kell! legegyszerűbb egy kb.200ohmos potit berakni a pointer elé, először maximum állásban. Áramerősségmérő módban mérni kell a pointeren átfolyó áramot. 20mA fölé nem ajánlatos menni (piaci pointerről beszélek!)

Második probléma: piaci pointer...hát igen... a folyamatos üzemet egyáltalán nem bírja. én régebben vettem egy vödörrel, de mikor csak 15mA-rel hajtottam egy modult, 2óra után elhalványult a pointer fénye, és egy idő után pedig "kialudt". Az összes pointerem ilyen módon meghalt... Pedig nem volt semmi probléma sem a feszültséggel, sem az áramerősséggel...
(#) Szebence válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Én ezt a kapcsolást használom igaz eddig még legtöbbet ha 30 percet ment folymatosan a piacos lézer pointerem, de így ahogy van ezt a kapcsolást használom, és 30 percnél amíg ment nem volt semmi baja.
Jah egy adapterről, 13V-ról üzemeltetem az egész áramkört.
Következő: »»   15 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem