Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Vagy nem itt tartod az alkatrészeket $HOME\EAGLE\ hanem máshol
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2018
Olvass vissza egyet ... !
Mert látod akkor, hogy mi van beállítva alkatrész könyvtárnak, illetve másoknak is problémája volt hasonlóan az én problémámmal, mert az előző frissített verzió előtt ez a hiba nem volt hiba, holott az alkatrész könyvtár útvonala nem módosult.. Lucifer küldött egy linket (illetve ide tette) : https://forums.autodesk.com/t5/eagle-forum/unexpected-condition-det...M17184 - végigolvastam ... ennyi. Ezek után a Te általad feltett kérdésedre, a "miért"-re add meg Te a választ, mert én nem tudom.
ICYM: kijött a napokban a 9.2.1 én tennék vele egy próbát.
Pont azt mondom,ne az alapértelmezett útvonalon tartsd az alkatrészeket. Ez a második megoldás.
Lucifer Lehet ezt is javitották,és a 4 réteg feletti problémát
Ismeritek a Library Expert -t ?
Adatlap alapján a mechanikai méretekből generál egy tokozást.
Tettem egy próbát ... , zabálja a memóriát, 8 Gb van a gépembe de lelassul a kapcsolási rajz készítésekor. Egy-egy alkarész mozgatása másodperceket vesz igénybe (nekiáll gondolkodni a gép - vagy kiírja a gép: nem válaszol a program, pár másodperc és folytatódik, amíg egy másik alkatrészt, vagy vezetéket mozgatok. Visszatettem a 9.1.3-at, semmi gond vele, a problémák megszűntek.
Ez a 9.2.1 amiről írsz, vagy a 9.2.0 ?
mindkettőt kipróbáltam ...
Érdekes problémák vannak amúgy, van ahol a 9.x nem is megy, van ahol akad vagy teljesen jól megy. 9.1 és a 9.2 pár apró változtatáson kivül más nincs is.
Feltettem én is a dell-re, abban csak 8Giga ram van, és hibátlan. Más lesz a gond, vagy a cpu a kevés.
Én használom két külön gépen az egyikben 2nd gen i7+quadro a másikban 4gen i5+Ati.
Az Atis konfiggal vannak különféle grafikus elhajlások illetve érezhetően döcögősebben megy.
Akkor az EAGLE 9.1.3-al miért nincs semmi gond, hibátlanul fut a gépemen, 9.2.0 és 9.2.1 akadozik ... !!!
Három különböző konfigra tettem, gond nélkül megy.
Üdv!
Kipróbáltam amit javasoltál, átálítottam a Rankokat de még így sem jó. Nem tudom, de biztos én csinálok valamit rosszul. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Lucifer leírta: húzol egy polygont és elnevezed VCC-nek. Hol a polygon? Te jelenleg a vezeték tulajdonságait nézed ha jól látom, a polygon pedig nem is létezik még.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
A polygon létezik, de akkor sem akarja az igazságot. Megcsináltam az elejéről a polygont úgy ahogyan leírtátok de még így sem.
Köszönöm. Sikerült a hiba ott volt hogy a GND-nek kell nagyobb Rank-nak lenni mint a VCC-nek. Eddig én fordítva próbáltam.
Sziasztok, a nyáktervem szerint a ledeket szív alakban szeretném elhelyezni. Lehet valahogy egy az említett alakzatot rajzolni, beilleszteni, hogy annak a vonalán tudjam kirakni a led sort?
Mindenféle alakzatot lehet rajzolni, csak a képzelet szabhat határt,meg a kézügyesség.
ami kell hozzá: vonak, kör,körcikk, elképzelés. Ha ez meg van, illeszd az alkatrészeket tetszés szerint az alakzatra. Vagy fogj egy ff sziv képet és illeszd be, arra is van lehetőség.
Van egy ilyen import-bmp.ulp ezt futtasd.
Minden fontos információt leír az elején ami a képre vonatkozik
Vagy csak töltsd le a honlapomról a szív alakú villogót, azon pont így vannak a ledek elhelyezve (12db SMD egy pic12f629 köré rendezve)
Annak az elkészítési módja az volt, hogy rajzoltam egy szívet Corelben, majd elmentettem DXF-be és azt importáltam be. Sokkal jobb eredményt hoz, mintha bmp képet próbálnál importálni. Idézet: „rajzoltam egy szívet Corelben,” Egy dolgot segíts megérteni. Ha Corel-ben, vagy bármilyen rajzoló programban tudsz szivet rajzolni, akkor közvetlenül eagle-be miért nemsikerül, vagy mi az oka a bonyolításnak ?
Azért a Corelben kicsivel(!!) több rajzolási opció van mint az EAGLE-ben. A két "felület" lehetőségeit nem lehet összemérni, nincsenek egy súlycsoportban.
Viszont a szív nem egy olyan bonyolultságú alakzat, amihez ne lenne elég az EAGLE.
Próbáld ki, hogy egy normális vektorgrafikus rajzprogramban készítesz el egy körnél bonyolultabb alakzatot és utána ugyan azt Eagle-ben. Ha megpróbálod, rájössz és nem hiszed, hogy ez bonyolítás lenne. Egyszerűen az Eagle nem arra való, hogy a szépérzékedet kiszolgálja és könnyedén változtatgasd benne az alakzatod formáját. Cserébe egy normális vektorgrafikus rajzprogrammal (én a CorelDraw X3-at vettem meg annakidején és azóta is azt használom készségszinten, de ugyan így az Inkscape is kiváló, csak ingyen, és méretezésekkel kicsit bajban, más logikával) pillanatok alatt meg tudsz rajzolni bonyolultabb rajzolatokat is, s ha valahol nem tetszik, akkor könnyen tudod igazítani addig, míg olyan nem lesz, mit látni szeretnél.
Tudod pár olyan apróság is van a repertoárjukban, mint az alakzatok nyújtása, döntése, kontrollpontok igazítása, … Amik viszont hiányoznak az Eagle-ből, mivel nem erre van kitalálva, s szerintem kár is lenne beleszuszakolni! Hozzáteszem, hogy én megálltam az Eagle 7-es verziójánál (előtte meg az 5-öst használtam), valahogy az újabbak nem jöttek be... Olyannyira, hogy gondolkoztam a KiCad-re áttérésen is, ha minden kötél szakad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |