Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Ezt kezdtem épiten teszek fel képet.de még vezérkése nincs valami kapcsolási ill nyák ill beültetési rajz kéne.nagyon kezdő vagyok még nem is szakmám ha valaki tud segiteni megköszönném.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Amennyiben ez egy kivezérlésjelző, akkor a keresőt tudom ajánlani, a kulcsszavak: VU meter schematic. Ahogy néztem, analóg kijelzésű már igen kevés van. Népszerű ebben a témában az LM3916-os IC, erre is keress rá...Egyszerű a környezete, a nyákkal nem lesz problémád.
modositok ez a másik kép
És belül mi van?
csak a led panelja.
![]()
Furcsa sorrendet választottál! Először inkább próbáld ki a kapcsolást, szerintem több LED-del szebb lenne...
szerintem is de ezt 1997 -ben épitettem meg igy csak nem fejeztem be .
![]() ![]()
Már többedszer látom a kérdésedet, de csak most esett le a képeid alapján mit is akarsz.
Te 2x5 LED-es VU-meter rajzot keresel ![]()
Köszi a segitséget.csak mit jelent a csucsegyenrángato.
![]()
Sziasztok!
Rakok fel egy jó pdf dokumentumot, melyben az uaa180-as IC-vel van kapcsolás, mert a HE-án nagyon kevés infó található meg róla! (ja, és az is le van benne írva, hogy hőmérőként hogyan lehet használni!) eredeti helye: www.pattantyus-gyor.sulinet.hu/~kocsisz/a_uaa180.pdf Köszönet a szerzőnek!
Én ezt kezdtem el még 97-hétben de nem sok mindenre jutottam.csak a ledes panel van meg.
Aki eddig az én megnyitott hozzászolásaimba irt amit nyitottam megköszönöm és lehet hogy amoderátor törölni fogja mert már létezik egy kiv.jel topik.elnézést a kellemetlenségért,és köszönöm az eddigi segitséget. ![]()
Azthiszem tönkrement a dióda
Üresben(mikor nem kap audiójelet)világit mind a 10 led! IC csere volt,ugyhogy a diódacsere jön mind a 2 irányba vezet,de ezt ugy mértem meg,hogy nem volt kiforrasztva
Sziasztok! Egy ilyet szeretnék építeni a hanglalamba :
http://www.youtube.com/watch?v=Z8_-T6eotVE&feature=related Mi kell ehhez és hagyon tudom megcsinálni? ![]()
Csinálj ilyet akkor a"hanglaladba".
kapcsolások->ember méretű kivezérlésjelző lekicsinyített változata(anyi hogy a ledeket közelebb rakod egymáshoz)
kétszer csinálod meg és egymás mellé rakod őket! Skip
Heló!
Haennek a kivezérlésjelzőnek fordított polarítással adtam az áramot, akkor melyik alkatrészeket cseréljem ki benn, hogy újra működjön? Üdv.: Jocó!
Szia
Én a bemeneti 2 tranyóval kezdeném. De elötte inkább mérj.
Sziasztok!
Ami van itt az oldalon kivezérlésjelző, abban a diódákat nem lehetne helyettesíteni 1N4001-el? Meg ha nem találok ilyen tranyót, akkor jó a BC182B helyettük (megnéztem, nemnagyon térnek el a jellemzői..)
mármint a tranyóknál a BC183-as helyett...
Heló!
Kösz a választ az egyik el is füstölt, akkor itt kezedem. Üdv.: Jocó!
ezen az áramkörön hol van a bemenet?
de az közvetlenül érintkezik a földdel (egyébként én is így gondoltam csak...)
![]()
Miért is? Nincs ott pötty a csomópontnak! A külső karika a föld, a közepe a melegpont, mint az RCA-nál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |