Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2957 / 3601
(#) granpa válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 2

Azon a tuskón inkább macskaetető (mármint madarakkal).
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 3, 2018 /

Mai napon telefonomon a "Retroboy" alkalmazással lőttem ezt a képet "Apple Macintosh" stílusban. Művészi, nemde?

IMGR0219.png

(#) tbarath válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 3, 2018 /

Jó is az, pláne ha már jönnek. Milyen madarak járnak felétek?
(#) (Felhasználó 116638) válasza tbarath hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

Most cinke "invázió" van, de nagyon sok rozsdafarkú is járogat.
Tavaly volt egy meggyvágó is, talán idén is visszatér.
Idén lett egy harkály is , de már lelépett valahová a szomszédba, onnan hallom
Már nagyon régóta etetjük télen a madarakat,(meg itatjuk is).
Tudom, gyerekes, de ez nálunk már hagyomány.
(#) sany válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 3, 2018 /

Honnan veszed, hogy gyerekes? Ők nem játékszerek!
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2018 /

Tudom, de sokan annak tartják, hogy gondoskodsz a madárkákról.
(Ismerőseim közül.)
Nem mindenhol foglalkoznak velük, főleg városon nem.
(#) sany válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

Elárulom, én is etettem őket lassan már kb. 15 éve. Ha gyerekes, ha nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) tbarath válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

Nálunk a cégnél teleltek az udvaros pár télen a rigók (nyáron pedig ott költöttek), egy csomóan figyeltünk rájuk (víz, kaja). Szerintem nem gyerekes, tök jó dolog.
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

Gondolom, nem az apraját, hanem a lúd méretűeket.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

Igen a nagyja a tányérra, az apraja pedig az etetőre jön.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
(#) nagym6 hozzászólása Nov 3, 2018 /

Szarka járt hozzánk elmúlt télen, elzavarta az etetőkhöz jövő más kismadarakat. Ez piszok dög fajta madár. Teljesen eltűntek kismadaraink. Csak a süni jár évek óta valahonnan perc pontosan este 10 órakor. Biztosan ő is olvassa a HE-t, és órákat csinált magának.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

A szarka nagyon szemét madár, nálunk is üldöze a rigókat, pár kicsit ki is nyírt.
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 4, 2018 /

Sziasztok

Tudnátok javasolni olyan programot ami , ha mondjuk megrajzolok egy "tervet" ami méter szer méteres és szeretném kinyomtatni akkor ő felszeleteli a kívánt (mondjuk A/4) méretre? És igy házilag is nyomtathatóvá válik,,, az se baj ha Kecsápból lehet..
(#) bbb válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

(#) kameleon2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

Én az OpenOffice-t használom a nagyobb rajzokhoz. Van pdf importer, exporter az Apache jóvoltából, így natív módon editálni is tudok sok pdf-et. De a szabdalás is egyszerűbb, mert le lehet bontani A4-re. De ekkora rajzokat jobb nagyban nyomtatni. Készül is egy plotterem. Igaz Luca széke, mert mindig egy kicsit haladok vele.
(#) tbarath hozzászólása Nov 4, 2018 /

Sziasztok,

Ötletet keresek régi sziló eltávolítására. Egy konyhapultba épített mosogatótálcáról van szó, ami ragasztva (is) van, van alatta sziló is, és még a vízcső is pont méretes. Szóval a szilókaparó kiesett, a szilóoldó vegyszer se ide valók szerintem, szóval egy ötletem maradt csak: szikével óvatosan.

Továbbá érdekelne, hogy kör alakú mosogató (hogy rogyna az ég arra aki kitalálta) körbeszilózásánál mit használnátok maszkolásra. Nálam egyelőre a szigszalag áll nyerésre.

Köszi,
Tamás
(#) (Felhasználó 116638) válasza tbarath hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

Tényleg szike, új pengével, vizezve.
Maszkolni jó a Tesa papíralapú maszkolószalag.
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

Ahogy mondod, szikével óvatosan. A kör alakú mosogatót ne szilóval tedd be, mert ugyanolyan szívás lesz kivenni. Alá egyetlen dogot szoktak tenni, direkt mosogatóhoz való tömítő, a nevét ne kérdezd. Sötétszürke vagy fekete színű, lapos, és ujjnyi széles csíkokban kapható, anyaga olyasmi mint a gyurma, vagy a hangdobozok alatt a hangszóró tömítő, csak nem ragad annyira.
Szilóval is be lehet tenni, de alá nem szabad nyomni semennyit csak mellé, köré a perembe. Van olyan ami kimondottan szaniter dolgokhoz való, WC-t is azzal teszik le, iszonyat erősen tart még így csak az oldalához nyomva is. A WC-t a helyére téve, majd ezzel körbenyomva nem lehet utána a helyéről kifeszegetni, inkább törik a fajansz. Ő az.
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Kösz, Tubeamp Neked is!

Szóval betéve be van, kivenni nem akarom. Ami alatta van az ott marad, csak az oldaláról kezd kifoszlani a sziló, azt akarom pótolni, előtte persze kiganézni...
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

Ha hozzáférsz, a mosogatótálcának kivágott hely élét (vágási felület) is bekenni ajánlott szilóval, vízzáróra. A beszivárgó víz itt árt, tud szivárogni élről a gondolom préselt falemezbe, itt nem védi semmi. Oda nem tesznek élfóliát.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Ott nincs élfólia, de "kintről" akarom kizárni a vizet szilóval elsősorban. De ez se rossz ötlet, köszi!
(#) ticko válasza tbarath hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Én nem szoktam maszkolni, hanem Ilyen szerszámot használok, természetesen mosogatószeres vízezéssel, és konyhai papírtörlőbe történő törléssel.
A friss szilikont szépen le lehet vele szedni.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Lakkozni szoktam. Egykomponenses parketta lakkal. Az jól beszívódik. Ha van rá 2 nap, akkor 3 réteggel.
(#) pjg válasza ticko hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Ez így szakszerű.
Ha nincs ilyen szerszám, akkor lejárt bankkártya is jó.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 5, 2018 /

Tanárom kalapácsot akar gyártatni velünk de a probléma az hogy rézgálicba akarja füröszteni az anyagot. Őszintén? Haza hoztam és itthon megcsináltam de körülbelül a festéssel egyenértékű. Leválik. Most vagy elektrolizálni kellene vagy más okos megoldást találni. Talán tudtok valami okosat mondani.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

A képen egy darab vas van.Mi a konkrét kérdés?
Felületi bevonat kellene?
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

A rézgálicozást rajzoláshoz szoktuk használni. Nem tartós bevonat.
(#) Dióda válasza granpa hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Ez így van. Esetleg felmelegíteni és fáradtolajban megfürdetni úgy szívósabb is lessz meg kap egy feketés bevonatot a szén olaj kiüléstől. Mondjuk ez már edzés úgyhogy utánna már ne akarja senki sem reszelni de kap egy bevonatot tőle.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2018 / 1

Szerintem reszeld ki, pontosan alakra, az lenne az oka...
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Mindig azt hittem a réz huzamosabb ideig megáll rajta. Hát nem.
Következő: »»   2957 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem