Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azon a tuskón inkább macskaetető (mármint madarakkal).
Mai napon telefonomon a "Retroboy" alkalmazással lőttem ezt a képet "Apple Macintosh" stílusban. Művészi, nemde?
Jó is az, pláne ha már jönnek. Milyen madarak járnak felétek?
Most cinke "invázió" van, de nagyon sok rozsdafarkú is járogat.
Tavaly volt egy meggyvágó is, talán idén is visszatér. Idén lett egy harkály is , de már lelépett valahová a szomszédba, onnan hallom Már nagyon régóta etetjük télen a madarakat,(meg itatjuk is). Tudom, gyerekes, de ez nálunk már hagyomány.
Honnan veszed, hogy gyerekes? Ők nem játékszerek!
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
Tudom, de sokan annak tartják, hogy gondoskodsz a madárkákról.
(Ismerőseim közül.) Nem mindenhol foglalkoznak velük, főleg városon nem.
Elárulom, én is etettem őket lassan már kb. 15 éve. Ha gyerekes, ha nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nálunk a cégnél teleltek az udvaros pár télen a rigók (nyáron pedig ott költöttek), egy csomóan figyeltünk rájuk (víz, kaja). Szerintem nem gyerekes, tök jó dolog.
Gondolom, nem az apraját, hanem a lúd méretűeket.
Igen a nagyja a tányérra, az apraja pedig az etetőre jön.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
Szarka járt hozzánk elmúlt télen, elzavarta az etetőkhöz jövő más kismadarakat. Ez piszok dög fajta madár. Teljesen eltűntek kismadaraink. Csak a süni jár évek óta valahonnan perc pontosan este 10 órakor. Biztosan ő is olvassa a HE-t, és órákat csinált magának.
A szarka nagyon szemét madár, nálunk is üldöze a rigókat, pár kicsit ki is nyírt.
Sziasztok
Tudnátok javasolni olyan programot ami , ha mondjuk megrajzolok egy "tervet" ami méter szer méteres és szeretném kinyomtatni akkor ő felszeleteli a kívánt (mondjuk A/4) méretre? És igy házilag is nyomtathatóvá válik,,, az se baj ha Kecsápból lehet..
Én az OpenOffice-t használom a nagyobb rajzokhoz. Van pdf importer, exporter az Apache jóvoltából, így natív módon editálni is tudok sok pdf-et. De a szabdalás is egyszerűbb, mert le lehet bontani A4-re. De ekkora rajzokat jobb nagyban nyomtatni. Készül is egy plotterem. Igaz Luca széke, mert mindig egy kicsit haladok vele.
Sziasztok,
Ötletet keresek régi sziló eltávolítására. Egy konyhapultba épített mosogatótálcáról van szó, ami ragasztva (is) van, van alatta sziló is, és még a vízcső is pont méretes. Szóval a szilókaparó kiesett, a szilóoldó vegyszer se ide valók szerintem, szóval egy ötletem maradt csak: szikével óvatosan. Továbbá érdekelne, hogy kör alakú mosogató (hogy rogyna az ég arra aki kitalálta) körbeszilózásánál mit használnátok maszkolásra. Nálam egyelőre a szigszalag áll nyerésre. Köszi, Tamás
Tényleg szike, új pengével, vizezve.
Maszkolni jó a Tesa papíralapú maszkolószalag.
Ahogy mondod, szikével óvatosan. A kör alakú mosogatót ne szilóval tedd be, mert ugyanolyan szívás lesz kivenni. Alá egyetlen dogot szoktak tenni, direkt mosogatóhoz való tömítő, a nevét ne kérdezd. Sötétszürke vagy fekete színű, lapos, és ujjnyi széles csíkokban kapható, anyaga olyasmi mint a gyurma, vagy a hangdobozok alatt a hangszóró tömítő, csak nem ragad annyira.
Szilóval is be lehet tenni, de alá nem szabad nyomni semennyit csak mellé, köré a perembe. Van olyan ami kimondottan szaniter dolgokhoz való, WC-t is azzal teszik le, iszonyat erősen tart még így csak az oldalához nyomva is. A WC-t a helyére téve, majd ezzel körbenyomva nem lehet utána a helyéről kifeszegetni, inkább törik a fajansz. Ő az.
Kösz, Tubeamp Neked is!
Szóval betéve be van, kivenni nem akarom. Ami alatta van az ott marad, csak az oldaláról kezd kifoszlani a sziló, azt akarom pótolni, előtte persze kiganézni...
Ha hozzáférsz, a mosogatótálcának kivágott hely élét (vágási felület) is bekenni ajánlott szilóval, vízzáróra. A beszivárgó víz itt árt, tud szivárogni élről a gondolom préselt falemezbe, itt nem védi semmi. Oda nem tesznek élfóliát.
Ott nincs élfólia, de "kintről" akarom kizárni a vizet szilóval elsősorban. De ez se rossz ötlet, köszi!
Én nem szoktam maszkolni, hanem Ilyen szerszámot használok, természetesen mosogatószeres vízezéssel, és konyhai papírtörlőbe történő törléssel.
A friss szilikont szépen le lehet vele szedni.
Lakkozni szoktam. Egykomponenses parketta lakkal. Az jól beszívódik. Ha van rá 2 nap, akkor 3 réteggel.
Ez így szakszerű.
Ha nincs ilyen szerszám, akkor lejárt bankkártya is jó.
Tanárom kalapácsot akar gyártatni velünk de a probléma az hogy rézgálicba akarja füröszteni az anyagot. Őszintén? Haza hoztam és itthon megcsináltam de körülbelül a festéssel egyenértékű. Leválik. Most vagy elektrolizálni kellene vagy más okos megoldást találni. Talán tudtok valami okosat mondani.
A képen egy darab vas van.Mi a konkrét kérdés?
Felületi bevonat kellene?
A rézgálicozást rajzoláshoz szoktuk használni. Nem tartós bevonat.
Ez így van. Esetleg felmelegíteni és fáradtolajban megfürdetni úgy szívósabb is lessz meg kap egy feketés bevonatot a szén olaj kiüléstől. Mondjuk ez már edzés úgyhogy utánna már ne akarja senki sem reszelni de kap egy bevonatot tőle.
Szerintem reszeld ki, pontosan alakra, az lenne az oka...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |