Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ST151 végerősítő

Témaindító: Dzsoni, idő: Szept 5, 2007
Lapozás: OK   9 / 93
(#) Fery válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /

Szia
Igazán nem változtattam semmit, sem alkatrészelhelyezésen, sem semmi máson azon a picikén kivül hogy egy két helyen törve lett a vonalvezetés.
Biztos vagyok benne, hogy ez a néhány vonaltörés semmilyen hangzásbeli külömbséget nem okoz.
Egyébként úgy rajzoltam át, hogy alá tettem a Te nyáktervedet és azt rajzoltam át, azt is csak azért mert nagyon sokan használnak SL-t a tervezéshez, és hogy legyen egy SL-es nyákterv is.
Fery
(#) t-dani válasza Dzsoni hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Hello!

Remek cucc, én hídba kötve szeretném használni, eredetileg hídba 8ohm 200W (+-40-ról), nekem 4 ohm kellene hidalva.

Ragaszkodom az ST151hez! :yes:

Köszönöm előre is
Dani
(#) kanoc86 válasza t-dani hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Csövi!
Na ez szerintem jó lessz nekd (2ohmos)
(#) Peti_85 válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Hmm... Ez nagyon jól néz ki! Tetszik az elrendezés is, a szimmetria!

Esetleg kapcsolást is tudsz feltenni, csupán a kíváncsiság kedvéért,
(#) kanoc86 válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Na meg is van egy kis keresgélés után.
(#) kanoc86 hozzászólása Máj 8, 2008 /

Van nekem egy raklapnyi 12V/50Va tarfóm.
Szerintetek ki lehetne hozni ezekből a ST151-es tápját?

Szerintem ki lehet egyébként, de szertném jobban hozzáértők véleményét kikérni.

(#) Istike88 válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

kilehet ha 4 darabot sorba kötsz és még párhuzamosítasz velük még kétszer 4 darabot tehát 12 darab olyan trafóra lenne szükséged mono esetén! sztereonál 24 darabra! szerintem jobban megéri eladni ezekből párat és az árán venni egy olyat ami képes szolgáltatni 2*28V váltófeszt és 300W-ot

Üdv
(#) szabi83 válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

24 DB sztereónál?

van egy 2 * 12VAC -s trafóm 100VA, ha sorba kötöm a 12VAC-t akkor 24VAC-m lesz, ami akkor is 100VA

24 * 50VA = 1200 VA csak minek ennyi?
----

4 db elég sztereóban... 200VA 2*24VAC

Ebből lesz +-32V

Amihez elég 1 pár BD249/250 tranyó és:
8 ohm 30Wrms
4 ohm 60Wrms

Üdv
(#) szabi83 válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Pki = u*u / 4*R

Akkor ez csak 112Wrms, nem 150W

Azaz, ha ezt Dani hidalni akarja, akkor 220Wrms -e lesz +-30Vról, míg +-55Vról 200Wrms -t tud 4 ohmra, ami nem sok gondolom...
(#) kanoc86 válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Köszi az infót.
Szerintem lemondok erről a dologról de van egy szintúgy 12V-os toroidom ami 150 VA-os.
A kérésem az hogy át lhet e ezt tekerni (csak a szekundert) úgy hogy megfelelő legyen az erősitőhöz?
Ha lehet akkor hogyan?
Bocs a sok kérédsért, de nem vagyok szakember csak néha épitgetek egy-két dolgot és az ST151 is közéjük tartozna.
(#) Istike88 válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

igen de neki csak 50VA-es trafói vannak
és ha négyet sorba kötsz akkor lehet megoldani a 2*24V feszt 50VA mellett, ezért kell még párhuzamosan kötni még kétszer ennyit és akkor már 150VA 2*24V mellett és

így kijön a 12 ilyen trafó

üdv!
(#) szabi83 válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

Bocs az OFF ért!

Nézzük!!

Ez egy bizonyításféleség lesz, mert ÉN jártam matek órára!!

Amit tudunk:
12VAC 50VA ami 12VAC 4,16A
kettőt sorba kötjük:
12VAC + 12VAC az átfolyó áram marad, hiszen minden trafó egyforma! Vagy is 24VAC 4,16A ami 100VA, No comment..

cockero

no, kell 12 db monoba??

Üdv

ON
(#) Istike88 válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /

bocsánatot kérek! igazad van! csak elvette az eszem a kert ásás
köszi a javítást
(#) kanoc86 válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

És mi van akkor ha én fogok 2*3db ilyen trafót és sorbakötöm.
Akkor lessz elvileg nekem 72VAC azaz 96VDC (2*48V)és ez 300VA-al.
Ezt elbirja az erősitő vagy nem?
Ha igen akkor igy mennyit lehet belőle kihozni?

Köszönök minden segitséget!

(#) sound.man válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Alakítás nélkül nem bírja vagyis egy darabig biztos de a bd-k valószínű elszállnak rövid idő után.
(#) Norberto válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Amíg ezen számításokkal nem vagy egész tisztában, addig jobb, ha egyelőre nem kötsz semmit sehova
(#) kanoc86 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Azért kérdezek hogy megdudjam, szerintem azért vannak a fórumok hogy ha valaki (mint például én) nincs egészen tisztában a dolgokkal akkor tőle okosabb emberek segitsenek neki vagy tanácsokkal lássák el.

Légyszives kimélj meg az ilyen megjegyzésektől!
Köszönöm
(#) Norberto válasza kanoc86 hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Idézet:
„jobb, ha egyelőre nem kötsz semmit sehova”

Ez segítség volt a részemről, mert nem akartam, hogy akár az erősítőd, akár más alkatrészed tönkremenjen a rossz bekötésektől. A pontos és jó levezetéseket pedig már leírták tegnap.................

Bocs, hogy gondoltam az alkatrészeid épségére. Biztosíthatlak, hogy legközelebb, ha csak én fogom tudni a kérdésedre véletlenül a választ adott témában, messze elkerülöm a válasz gombot. Köszönd meg magadnak, veregesd meg a vállaidat, szuper voltál, győztél.
(#) TyeDa hozzászólása Aug 1, 2008 /

Sziasztok!
az st151.uw.hu oldalon a rajzoknál található sprint layout nyáktervet nem nyitja meg a SL4-demo. (azt írja: Stream-read-fehler)
Miért nem tudom megnyitni? Talán egy későbbi verzióval készült?

Széljelebb szeretném tenni a nyákon a tranzisztorokat, mert a bordámon már vannak lyukak, és oda lehetne őket csavarozni.
(#) vtsoftware válasza TyeDa hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

A nyáktervek Sprint Layout 5-el készültek.
Előző verziók nem nyitják meg.
(#) jocko hozzászólása Aug 4, 2008 /

hello st fanok.megépitettem elsö st-met,és egyszerüen nem tudok rájönni,.hogy miért van a kimeneten 34volt egyenfesz üresjáratban.egy piezo bánta eddig,amit szoloban kötöttem rá,azota csak a multiméterrel "hallgatom".az alkatrészlista ok.,a beültetés is, a nyák elvileg jo kéne hogy legyen,többször átnéztem,és mégsem mük. a rendszer..teljesen uj minden alkatrész,nem kis pénz volt hq-ban..zárlatot nem igazán találtam a tranyokban és diodákban.tip-ekkel lett épitve,és a bd547 557 "c"-s. mi lehet a gond?
(#) Gery válasza jocko hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Hát, esetleg valahol a nyákban valahol érintkezik két vezetősáv, valami nagyon apró helyen, de például én vagy 1hónapig vacakoltam ezzel, mire sikerült kideríteni hogy az egyik dióda vezetett! Nyilván túl sokáig forrasztottam. Az nem sok idő, szerintem alaposan mérd le az összes diódát, hátha....
(#) vtsoftware hozzászólása Aug 5, 2008 /

Halisztok

Isten ments, bocs mindenkitől de építeném meg én is a Saját ST-met holnap jön a doboz, a táp alkatrészeit is megrendeltem már, csak a hűtőborda kéne.Itt már kérdeztem de mintha süket fülekre találtam volna
Lenne 3 ötletem, melyik lenne a legjobb egy sztereó ST-hez?
A. L=40mm 76x26
B. L=60mm 215x77
C. L=40mm 200x40

Köszi szépen
(#) lamalas válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Udv,

Az hogy melyik borda lenne optimalis az erositohoz tobb tenyezotol fugg. A legfontosabb, hogy milyen uzemre keszul az erosito? 1) Otthoni zenehallgatasra, max. kisebb hazibulikra, 2) Hosszabb, nagyobb bulikra ahol rendesen meg van hajtva az erosito.
Ha az 1)-es pont az igaz akkor eleg a kozepes borda is (C), ha a 2)-es pont az igaz akkor kell a nagyobb borda (B). Mondjuk ha lesz aktiv (ventis) hutes akkor talan a kozepes is eleg lehet, de en azt ajanlom ha a biztonsagos uzemre torekedsz akkor inkabb a nagyobb bordat valaszd. Egyebkent akkor is erdemes a nagyobb bordat valasztani ha csak otthonra keszul az erosito es csak alkalom adtan viszed el buliba, mert akkor viszont kellhet a jobb hutes.
(#) vtsoftware válasza lamalas hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Végülis, itthon szeretném használni, bulira nem hinném.
Ventillátor ígyis-úgyis lesz benne

Most megakadtam mert a két panel 250mm széles.
Vagyis darabja 125mm. Lehet a C) borda lesz a nyerő mert 2 db A) az már drága...
(#) vtsoftware válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

És esetleg ebből 1-1 csatornánként?
IT5746/40AL
Ez még éppen elmegy árban is
(#) szabi83 válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Én 2 db-t vennék a C-ből.
(#) vtsoftware válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Akkor marad a 2 C)
Köszi mindenkinek, mindjárt leadom aztán hadd "kűdjék"...

Tényleg köszönöm
(#) Solt85 hozzászólása Aug 5, 2008 /

Hello mindenki !

Nagyon megtetszett nekem ez az erősítő, szóval a közeljövőben én is szeretnék egyet csinálni.

Viszont hamár a hűtőbordákról megy a téma lenne egy kérdésem hozzátok:

Úgy szeretném megcsinálni az erősítőt, hogy maga a doboza, ami alumíniumból készűlne, és a tranyók egy réztömbre lenének csavarozva és ez kacsolódna a dobozhoz természetesen bepasztázva a kapcsolódási felületen, elég lenne-e hűtésnek? (a doboz lenne kb ...20x20cm x8cm magas)

kösz a segítséget előre is

Üdv.
(#) vtsoftware válasza Solt85 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

20x20x8-as doboz?
Az szerintem kicsi lesz... nekem egy panel 125mm széles 88mm hosszú.
Amúgy én tennék rá bordát... Ha már borda?
Következő: »»   9 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem