Fórum témák
» Több friss téma |
A lábkiosztása, betápfesze stimmel a rajzzal ami a motorban lévő kispanelen van (5V1-es zener van benne), illetve kimenete is jónak tűnik.
Köszi! Én megpróbálom!
Sziasztok. Adott egy rotamatic2 vezérlő egység , ami bisecur vevővel van ellátva. Ehhez csak egy db távirányítót adtak,külön vásárolni elég drága, nekem még kellene 4 db. De van egy régebbi vezérlőm, amiben még a szürke kék gombos adó, vevője van. A kérdésem az lenne ha kettőt megcserélem (kiforrasztom),szerintetek működne? Válaszokat köszönöm.
Hali!
Rakjál be mellé egy teljesen független vevőt, amihez van távirányítód. Adjál neki tápot, kösd rá a PP nyitás pontra. Tudod használni a régit is, az újat is.
Szia . Távirányítóm csak a régihez van ,az meg nem kompatibilis univerzális vevővel(868,3 MHz) .
A hörmann vevő Het24 amivel működne az elég drága 18-20 ezer Ft. Ezt a költséget szeretném megspórolni.
Az, hogy két vevő egység mennyire kompatibilis egymással sok mindentől függ, a lábkiosztáson kívül, azt kellene tudni, hogy a kódolást a vezérlés processzora végzi (ilyenkor a vevő egység csak egy RF modul) vagy a vevő egység egy önálló rendszer, kap tápot és egy záróimpulzust ad a vezérlés felé, ebbe az esetbe átépíthető.
Üdv
Veszel egy ilyen vevőt. Veszel hozzá ilyen távirányítót. A vevőt bekötöd oda, ahová az elő hozzászólásomba írtam. Az eredeti vevő működni fog az eredeti távirányítóval, ez pedig az új távirányítóval. Mind kettőt tudod használni egymás zavarása nélkül.
Sziasztok
Linematic BUSZ-os infrával szenveden. Gyengécske és nem tudok rájönni, hogy a TX adó infra diódája a ludas (klasszikus eset) vagy valami feszültség érték nem megfelelő a BUSZ-on. Mellékeltem egy képet melyikről is van szó. Sajnos nincs viszonyítási alapom ennél a tipusnál. Próbáltam új infraledekkel, de azzal se jobb. Mennyire jól kell világítaniuk kamerás mobil tesztnél? Üdv
Sziasztok. Lineamaticot kotnek be holnap es an infranal akadok el. Fotomouse gh-3 as infrat vettem. Hörmann kompatibilis elvileg. Viszont csak annyi van a leirasban hogy - es + es fot es com csatikra kossem. A fesz ok a fot gondolom a jel maga de a com(common) milyen szamu csatlakozo a lineamaticon? Koszonom.
Szia
20-as a közös pont, ez most melyik vezerlés a régebbi vagy a digitális kijelzős? üdv
Hali,
Boldogultál vele? Nekem is cserélnem kellett egyet, csak még nem jött meg az új vezérlő, hogy kipróbáljam vele. A jelalakokat megnézve a Hall működik kíváncsi vagyok kell-e még tweakelni valamit.
Az utókor számára: jó lett. Hallokat kicserélve új panellel működik mindkét motor.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2018
Én, ha a Hörmann rotamatic szettem elszállna, biztos nem vennék bele se hallokat, se kis panelt, se vezérlést. Fognék egy himi-humi (van jó pár féle) 24V-os motorhoz való vezérlést és azt tenném be, ha egyébként a hörmann motorok működnek. Mert ugye általában azokban gyakorlatilag soha nem maga a motor hal meg, hanem a szenzor és/vagy a kis panel.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2018
Hozzám csak a hóbelebanc egy része került, de pld. van használva a panelon az RJ-10-es csati gondolom RFID-hez ami gondolom random kapunyitókban nincs, vagy szegelni kellene rajta.
Ezért vettünk bele egy új panelt a motorokban lévő HALL-t cseréltük meg kis paneleket megtákiztuk. Így teszt módban mennek a motorok. A vezérlő is menthető lenne szerintem csak jobban revengelni kellene, vagy szőnyegbombázással kicserélni benne minden analóg körben lévő dolgot az MCU-n kívül.
Az RJ-10-es volt még a BS vezérlések előtt mint busz. gyakorlatilag semmire sem használták. Mikor bejött a BiSec, akkor a vevő került oda, amit gyárilag adtak hozzá. Bár abból is volt gyárilag olyan, ami a 23-5-21-20 sorkapocsra ment. Szóval csak a vevő miatt sem tartanám meg, ha tönkrement, mert egy univerzális hörmann BiSec (HET/S24-BS)vevő, meg egy gardengate vezérlés kb harmad annyi, mint egy hörmann vezérlés. Amivel kevesebb lenne, hogy nincs visszajelzés távkapcsira, vagy Gateway-en keresztül a kapu nyitott/csukott állapotáról.
Szerbusztok! Lenne egy olyan problémám, hogy a tolókapum bekötését úgy csináltam, ahogy a könyvben le volt írva, de sajnos a sárga villogóm nem villog, csak világít! Ez miért van! Köszönettel. Farkas Zoltán
A leírás szerint a 31-es menüpontban lehet beállítani a relé kimenetet.
Ott a 10-et kiválasztva záráskor villog...
Arra csak zárásnál villog.
Ha minden alapon van, elegendő a 32-es menüben nem a gyári 0 értéken hagyni, hanem 1-től 10-ig valamelyiket aktiválni és akkor van elővillogás (1-es értéknél 1mp, 10-esnél 90mp) és folyamatos villogás mozgás közben, illetve akkor is, ha menet közben valami zavarra (erőhatárolás, fotocella) állt meg és nem érte el egyik beállított végállást sem.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy tönkrement vezérlő ügyében. Egy Hörmann Ecostar B vezérlőjével történt valami. Az egyik ellenállás? elfüstölt, megolvasztva mellette a műanyag csatlakozót is, az egyenirányító ferdén áll, a (-) lába ki is mozdult a helyéről és az izzó szála is meg van szakadva. A trafóról lejön a 24V, ennyit mértünk meg. Szerintetek menthető ez az alkatrészek cseréjével? Esetleg van valakinek hozzá kapcsolási rajza? Előre is köszönöm a segítséget,
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a rotamatic ( digit kijelző ) vezérlés a villogóhoz folyamatos DC 24V-ot ad ki? Belső villogtatós lámpát kell hozzá venni? Köszönöm szépen!
Üdvözlet Mindenkinek!
Hörmann Linematic vezérlőpanellel kapcsolatban kérnék segítséget Tőletek. A képen látható vezérlőpanelen van egy SMD ellenállásnak tűnő egység elpukkant. Tudja-e valaki , hogy ez tényleg az-e és ha igen akkor milyen színkód lehetett rajta hogy ki tudjam cseréltetni! Válaszokat előre is köszönöm. Bármilyen egyéb hozzászólást ill. segítséget is szívesen fogadok!
Biztos, hogy nem a direkt 24V-ra kötötted?
Így kell bekötni:
Köszi a képet, így akartam bekötni. A kérdésem az volt, hogy belső villogtatós lámpát kell-e venni hozzá. Már megrendeltük az elektronikást. Gondolom mikor a lámpa megkapja a folyamatos DC 24V-ot ( mikor a vezérlés kapcsol ), akkor a lámpa elektronikája csinálja a villogtatást.
Hello
A Graetz híd, ha átmegy zárlatba akkor képes kiforrasztani magát, így megkönnyítve a csere folyamatát, valószínűleg nálad is ez történt. Mivel a processzor ha jól látom nem kivehető, én labortápról próbálnám éleszteni, ha véletlen az 5V-os stab ic is odaveszett, ha ez oké akkor símán javítható. Üdv
Nem kell villogó elektronikás lámpa hozzá. Ha menüben elővillogást szeretnél beállítani (és ez a normális üzem), akkor maga a vezérlés villogtat. Ha villogó elektronikást rendeltél, lehet, hogy akkor is jó lesz, de van, amelyikkel így kicsit furcsán fog villogni.
Nem írtad, milyen rendeltél pontosan. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2018
Villogó
Talán ez az a típus. Elővillogás nem lesz, mert a tulajnak így is lassú a nyitási idő. Lehet nincs benne villogtató elektronika. Ha mégis van, akkor kikötöm, hogy ne villogjon össze-vissza. Köszönöm a választ!
Helló!
Hörmann Promatic 2 motorral szerelt szekcionált garázskapuhoz csak 1 távirányító van ami alapból elég is lenne, mert a garázsba csak én szoktam be állni de közben olyan dolgok merültek fel, hogy a kazánházba is csak a garázsból lehet lemenni és ha nem vagyok otthon akkor a család többi tagja nem tud be menni. Kérdésem az lenne, hogy külsőleg felszerelhető egy olyan kapcsoló, mint a csengőkapcsoló ami csak egy gombnyomásra ad jelet és úgy lehetne nyitni a kaput illetve bezárni? Ha igen akkor melyik bementbe kellene kötnöm?
Igen, simán megoldható. A vezérlőpanelon egy nyomógomb jel látható, oda kell kötni.
Köszönöm szépen, meg is találtam a bekötési rajzot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |