Fórum témák
» Több friss téma |
Egy microchip, integrált PWM jel. De ha kell, integráló részt kikerülöm...
Ha az egy 3,3V-os PWM jel akkor meg nem kell túlbonyolítani. Rádobsz egy logikai FET-et és kész.
Például. Íme a bekötés: Bővebben: Link A szaggatott dióda nem kell, Az R2-t 2.2k-10k-ig bármi lehet. R1 lehet kevesebb, pl: 47 ohm, vagy amid van otthon. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Üdv!
Led szalagot kell szerelnem a konyhapult fölé. Ilyen kapcsoló-val a 230V-os ágat kapcsoljam, vagy a 12 V-ost? Nem lesz gondja üresjáratban a tápnak, ha a 12 V-os ágba kötöm a kapcsolót? Vagy a kisebb áramerősség miatt inkább a 230 V-ot kapcsoljam? Köszönöm a választ!
Nálunk kb. két éve van üzemben LED szalag egy helyen, a 230 V-os oldal van kapcsolva.
Köszönöm szépen! Arra fogom kötni én is a kapcsolót.
Ugyis minden fórumon az energia takarékosságra hívják fel a figyelmet. Igy legalább az adapter sem fogyaszt. Viszont érintésvédelmileg sokkal jobban kell vigyázni.
Sziasztok!
Led szalaggoz milyen tápegységet javasoltok? Sok helyen olvastam és ismerösi körben hallottam, hol a fém házasok, hol a műanyag házasok előnyeit és hátrányait? Kinek melyik típus vált be? A led szalag, amit hajtani fog 12V-os és összesen kb 50-70w fogyasztása lesz. Köszönöm és üdv.: spgabor
Sziasztok!
Egy LED szalaggal kapcsolatban kérném a segítségeteket. Elméletileg egy 5m-es 12V-os W2812B programozható ledszalagot vettem az ebay-ről hogy karácsonyi világítást készítsek belőle. A problémám az, hogy sehogyan nem bírom programozi a szalagot, az a program ami egy 1m-es 5V-os verzión simán megy az sehogyan nem akar működni a 5m-es 12 V-os verzión. Gyanúsak a ledek, nem úgy néznek ki mint az 5V-os verzión és igazából se a WS2812-es sem pedig a WS2811-es verzióhoz sem hasonlítanak. Találkozott esetleg valaki ilyen szalaggal mint az enyém (WS2812B 12V.png)? Tudja esetleg valaki hogy mégis mit kaphattam? Nagyon megköszönném a segítségeteket mert közeledik a karácsony. Köszi, sziasztok! Üdv: Molyo
Mutass egy linket, hol vetted, milyen néven.
Emlékeim szerint a WS2811 az az IC, a 12 és 12B a LEDbe integrált meghajtó. A szalagon lévő LED-ek ránézésre különböznek...ez valami nagyon új cucc lehet.
Köszi a gyors reagálasokat!
Ezen a linken vettem: https://www.ebay.com/itm/WS2812B-ws2811-RGB-5050-LED-Strip-Light-60....l2649
Szia! Igazad lehet!
Hogy miért nem írtam előbb ide... Csak akkor az a kérdés, hogy miért nem tudom úgy programozni mint az 5V-os WS2812B szalagomat. Tápfeszültségnek 12V-ot adtam, az adatlábon pedig 5V-os jellel próbálom programozni. Sok helyen azt írták, hogy 5V-os jelszint elég. Lehet ez más kivitel és itt esetleg 12V-ot szeretne? Köszi! Molyo
1 IC drives 1 led chip for the 5V strip ,and 3 led chip in a group for the 12V strip
Ez lehet a dolog nyitja.
Elméletileg működni kellene neki (ilyenem még nem volt), talán próbáld meg fast/slow mód közötti váltást a programodban. Lehet, hogy ezek más üzemmódot szeretnek...érdekes egy állatfaj, az biztos.
Sziasztok
Végül sikerült működésre bírnom a szalagot! A legnagyobb baj az volt, hogy szerettem volna meghosszabbítani a táp és a jel kábeleket, és úgy néz ki hosszú vezetékkel próbálkoztam. Egy 3 eres nagyjából 1- 1.5 m-es kábellel próbálkoztam megtoldani a vezetékeket de ez utólag nem bizonyult jó megoldásnak. Amint visszatértem a rövid kábelekhez egyből működött a szalag. Utána már csak egy kis programmódosítás volt szükséges és most már úgy működik ahogy szerettem volna. Van arról egyébként tapasztalatotok, hogy mennyire lehet meghosszabbítani a jelkábelt? Ha két külön kábelen viszem a jelet és a tápot akkor talán nagyobb esélyem van, hogy megtoldjam egy picit az eredeti kábelhosszt? Ez a LED szalag egyébként 3-as csoportokból áll és 3 LED-enként tudom programozni a szalagot. Eredetileg - és szerintem a leírás alapján is úgy volt - mindegyik ledet külön szerettem volna programozni de ez eddig nem sikerült egyik Arduino-s library-val sem. Üdv! Molyo
Azért nem ártana megszkópolni a jelkábelt, hogy az időzítések megfelelőek-e, nincsenek-e határon. Alap esetben 20cm-t enged meg a WS2812-szerű vezérlés bár ránézegettem újabb típusokra, ott van, aminél 2méter is írnak. Jó kábel kell a 800kbp-hez. Ha nagyon nagy távolság kell, akkor én átalakítom RS485-re, majd helyben vissza és kész, 200Ft-ból megvan. Ha hármas csoportok vannak, akkor lehet ám, hogy csak hármanként tudod vezérelni, de látni kellene a dolgot. (már kézben fogni)
Szia! nálam is volt ilyen hiba, és a megoldás 3 ft-ba került. Kellett egy lehúzó ellenállás a jel és test közé, így most 30m hosszú a jelvezetékem, ami mellett megy a táp is.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tudtok olyan helyet mondani nekem ahol tudnék venni 8mm-es RGB 2835-ös LED szalaghoz L alakú sarok elemet vagy összekötő kábelt ? Próbáltam keresni de sehol se találtam.
Sziasztok!
Nem régen felraktam a szobámba egy 2m-es ledszalagot asztalmegvilágítás céljából, a fényereje kiváló viszont eléggé melegszik már 10-20 perc után is, alu profilon van, 204led/m. 2835 amire azt írják, hogy 15W/méter teljesítményt vesz fel. Ez a melegedés hosszútávon nem lesz rossz hatással az élettartamra? Konkrétan 10 perc alatt 40 °C-os lesz az aluprofil. Köszi!
Az aluprofil nem érdekes, a ledek (réteg)hőmérsélete annál inkább. 60°C felett már rövidül az élettertama (a fényerő csökken).
Hát a led szalag profilnak ilyen célja is van hütés!
204 led/m??
3528-as ból nem láttam még 120 felettit.
@nedudgi
Köszi az infót! @jeges Igen, tudom, a kérdésem arra irányult hogy meddig elég ez a hűtés, illetve mennyire egészséges ez a hőmérséklet. @Teaway Elírtam, 240 led/m, itt a link ahonnan vettem: Bővebben: Link
Sziasztok!
Teljesen laikusként kérdezem: felkerült polisztirol stukkó az oldalfalra de csak sima festés került rá kívülről. Vettem már aluprofilt a 120/m-es led szalagnak, de azt mondták így is át fogja világítani? Igaz ez? Ha igen akkor sima mezei alufóliát be lehet gyömöszölni neki hogy ezt megelőzzem? Köszi előre is!
Mit fog átvilágítani?
-Az aluprofilt? -A stukkót? -Hova szeretnéd gyömöszölni az alufóliát? Oly hirtelen meggondolásból tetted fel a kérdéseket, hogy aki nem ott van veled, nem biztos, hogy érti A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
Jogos csak úgy megorultem hogy lejárt a 120 perces késleltetés...
Szóval a stukkot fogja atvilagitani a fény mert nem került rá réteg amíg meggátolja. És alufólia belülre kerülne az alsó részre amin esetleg át tudna világítani a fény.
Hát hogy a stukkón átszűrődik-é a fény, azt nem tudhatom, de ha le van festve, nem hinném. Talán (talán) ki tudod úgy próbálni, hogy az aluprofil nélkül, csak úgy magában beleteszed a led szalagot, aztán setétet csinálsz... Látni fogod, átszűrődött e ott, ahol nem szeretnéd.
-Az alufóliát most megnéztem: lukacsos. Elé tettem az izzónak, sok-sok kis fénypötty szűrődik. Legalább kettébe kellett hajtanom, hogy a 75W-os égő ne világítson át. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni.
RGB led szalag került a tv mögé 12v, infra távirányító. Nagyon mutatós és jól működik. Szeretném valahogy megoldani hogy ne keljen mindig külön bekapcsolni (és kikapcsolni) a led szalagot a távirányítójával. Nem lehet valahogy a tv usb 5v felhasználni erre a célra? Esetleg a led vezérlőt a tv távirányítójához programozni? Előre is köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |