Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Indul de sajnos csak enyit ir ki. PC csatlakozo van rajta.
Sziasztok!Vettem egy ilyen ledes lámpát.Három vezeték van rajta, de mivel én olyan helyre szereltem fel ahol nincs földelés így a lámpa földelés vezetékét nem kötöttem be sehova.Ennek következtében nagyon-nagyon halványan mindig világít, akkor is ha nincs bekapcsolva.(egy olyan dugaszba van csatlakoztatva amelyet távírányítóval kapcsolok be-ki).Jól gondolom, hogy a földelés be nem kötése az ok?Lehet ebből valami gond?
Nyomoztam, szétszedtem és kiderült hogy pic16f818 van benne és a csatlakozó csak a pic olvasására ,égetésére van. winpic-el kiolvastattam valami hex fájlt, csatolom . A keressem az ,hogy helyezettek át valamelyik topikba ahol tudnának segíteni felprogramozni ezt a "spacewriteert".
A földelés hiánya miatt nem világíthat!
A földelés arra hivatott, hogy megvédjen az áramütéstől, ha a lámpa "meghibásodik". A halvány derengést inkább a távirányítós ki/be kapcsoló okozhatja. ( nem szakítja meg teljesen az áramkört, marad némi szivárgó áram)
Köszi szépen.Erre nem gondoltam.Ezek szerint hiába van kikapcsolva a távírányítós dugasz, mégis enged áramot a fogyasztó fele,akár meg is rázhatna, ha ott babrálnák?
Villamos hálózatra csatlakoztatott berendezésben nem matatunk!!!
Kihúzzuk a konnektorból, fixen bekötöttnél lekapcsoljuk a kismegszakítót, megakadályozzuk a véletlen visszakacsolás lehetőségét, úgy babrálunk! Egyébként valószínűleg olyan kis áram folyik ott, hogy még csak meg sem éreznéd, de ha macska közben ráül a távirányítóra, akkor nem ő fog vernyákolni!
Az biztos
Fordítsd meg a távirányítós dugaljat a konnektorban. Kíváncsi vagyok, megszűnik-e a derengés.
A benne levő program írásvédett, nem lehet kiolvasni. Ez a hex fájl azt a semmit trtalmazza, amit ki lehet olvasni belőle.
Összepakoltam.10 darabot na fél perc és máris kezdetét vette a lemaradás egy perc már szépen szinesedett minden .tehát a felvezett kérdésre a válasz lehet belőle szivárványt épiteni.
Hogy kell halványan írní.Persze mert azt is irta ki hogy nincs mit inditson. De amig winpic-el turkáltam benne, lefagyott a gép azután teljesen egyebeket villog.
Kijelölöd a válasz egy részét, és az [OFF] gombra kattintasz.
Rendeltem IC-t, meg fogok majd FET-et... Aztán meglátjuk...
Üdvözlet! Tisztelt tagoktól kérdezem: van-e valakinek bevált módszere hagyományos izzókkal szerelt fényfüzér egy-vagy két hibás izzójának felderítésére?? a hangsúly a BEVÁLT-on van!
Egy sorban átlagosan 35-45 darab izzó izzik. Az izzók nem csavarhatóak ki, forrasztással, zsugorcsővel van szerelve. Brrr! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
Ha átvilágítod valamivel, nem látszik az izzószál?
Léteznek érintés nélküli fázisceruzák Bővebben: Link
Ha sorba vannak kötve az izzók, a fázis felől elindulva egymás után nézve az izzóknál, ahol eltűnik a fázis ott a kiégett izzó. Ennél jobb módszert én még nem találtam!
Hogyan működik a villany radiátor?Miből van benne az a huzal ami felforrósodik, de mégsem ég el?Ebben az esetben nagy az ellenállás a huzalban?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
Nekem mindig a csipogós vizsgálat volt a nyerő, és mindig a felénél kell kezdeni.
Én meg mondom a választ: semmi változás!
Vannak speciális ötvözetű ellenállás huzalok, pl. Kanthal, ebből készítik a fűtőtesteket. (nézz utána) Az olvadás pontja elég magas, kb.1500 °C, ezért a szokásos fűtőszál hőmérséklet meg sem kottyan neki.
Még hozzátenném, hogy első alkalomkor amikor felszereltem nem húztam meg a lámpa tartóján levő csavarokat és akkor nem vettem észre, hogy igy viselkedik.Amikor meg akartam húzni a csavarokat akkor lettem figyelmes, hogy ha az ujjam hozzáérintem a csavarhoz akkor világít halványan a lámpa.Egy kicsit meglepődtem, és arra gondoltam:Jó hogy nem rázott meg.Aztán meghúztam a tartóján a csavarokat és azután egyfolytában világít nagyon halványan akkor is ha a távirányítós dugalj nincs bekapcsolva,( mint amikor kézzel értem hozza. )
Üdv! Hasomlókat, pontosabban fel - fel villanást tud a kompaktfénycső is. Nem lehet, hogy kapacitív úton szedi össze a működéshez szükséges energiát? A fehér led nagyon kicsi, µA nagyságrendű áramoknál is ad látható fényt.
Nem tudom mi okozhatja.
Lamprologus szerint:"A halvány derengést inkább a távirányítós ki/be kapcsoló okozhatja. ( nem szakítja meg teljesen az áramkört, marad némi szivárgó áram)"
Ebben a témában nézz szét: LED-es világítás. Kondenzátor kell vele párhuzamosan, a srt kapacitások miatt világít.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
Srt kapacítás??Le lehet ini pár mondatban, hogy mi ez?Amit linkeltél azon még nem találtam.
Egy mondatban tudom csak leírni: szórt kapacitás.
Sziasztok !
Itt teszem fel kérdéseimet, mely tartalmaz USB, és BT problémát is . Beruháztam egy MI box nevű TV-okosítót. A hozzá adott BT távirányító használata sok esetben kényelmetlen (pl.: virtuális billentyűzet), ezért pároztatni próbáltam vele egy BTs egeret . Megtörténik a párosítás, az egér visszajelzése, és a box adatai szerint is (még az egér akkuállapota is megjelenik). Azonban nincs mutató, nem tudunk "egerészni". Kérdés 1 : A BT szabvány megengedi több eszköz egyidejű használatát ? * Meg se próbáljak egy BT fejhallgatót még a rendszerhez illeszteni ? Esetemben a két mutató-eszköz akad össze ? Van valami trükk amivel mégis használhatnám ezt az egeret ? 2, A box USB-portjára vezeték-nélküli egeret csatolva tökéletesen működik az "egerészés", néhány esetben kell a távirányító gombjait is használni (pl.: home, back). Néha szeretnék pendrive-ról tartalmat fogyasztani, ilyenkor mondjak le az egérről ? Egy USB y-kábel, vagy inkább HUB lehet megoldás ? * Idézet: „wikipédiából: Egy hálózatban egy időben 1 „mester” eszközhöz legfeljebb 7 másik eszköz csatlakozhat. Az egymáshoz csatlakozott eszközök ún. personal-area network-öt (PAN), más szóval piconet-et hoznak létre, ami például az egy szobában lévő eszközök által alkotott hálózatot jelenti (vagy az autóban a obiltelefon és a fejhallgató közötti kicsiny hálózatot).” |
Bejelentkezés
Hirdetés |