Fórum témák
» Több friss téma |
Műgyantába öntött fólia kondi, de nekem 40 év alatt nem volt egy rossz sem ilyen típusból...
Nagyon eltérő hangok vannak a keverőben csatornánként,mint a mélynél,mint magasnál,mint a közép hangoknál,szinte minden csatornánál másmilyen.Ha jól láttam ilyen kondikon megy keresztül a szabályozóknál a hang ezért gondolom hogy hibásak lehetnek.
És mint a képen látszik szét vannak repedve valamelyik csúnyábban is.30-40db van benne.
Régi "Tropical Fish " fóliakondik.
Mint látom elöregedtek. Wima MKP sorozattal pótolhatod őket. Cseréld az összeset, ami jónak tűnik azt is. Ezzel időt,és munkát takarítasz meg a későbbiekben.
Köszönöm erre gondoltam én is.Csere mind.
Sziasztok .Mi különbség e két fajta ellenállás között?Melyiket mire használják?Amelyiken színes csíkok vannak azt is meg lehet határozni, hogy hány Wattos?
Ja.Akkor ezért kellenek a nagyobb, fehér színű ellenállások ha el akarunk füteni bizonyos wattot? pl aksi kapacitást tesztelni.A csikos ellenállás is szokott füteni?
A "fehérek" eleve teljesítményre méretezettek, használhatók. A "csíkosak" bírnak valamennyit, -méretfüggő-, de nem a fő jellemzőjük.
Nekem van egy pár fehér, amin azt írja, hogy:
5W 7R 5J A W-t értem, de mit fejez ki a többi?Mit jelent az R, a J?
7.5 Ohm (az R jelen esetben a tizedespont is), J tűrésű (%-os eltérés a névleges ellenállásértéktől) Nem emlékszem, ennyi a J, tán 10 %? Valahol itt van a fórumon a segédprogramok közt a táblázat.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2018
Ott csak ezt találtam, de nincs szó J, vagy R betűkről.
https://www.hobbielektronika.hu/segedprogramok/?prog=ellenallas
Téma rajzai közt, a 3. oldalon van a táblázat.
Benne van az adatlapjában.
Egyet mellé, kettőt szorosan közel. Nem én nem találtam.
Üdv.Nézegetem ezt a műterhelést.Látom, hogy bírja 20 A-ig.Eleget nézem , de nem látom, hogy lenne olyan funkciója , hogy tesztelés ideje alatt bármikor lehetne változtatni a terhelő áram nagyságát.Valaki hozzább értő megnézné?Vagy egyáltalán van olyan műszer amelyiken folyamatosan lehet állítgatni a merítő áramot tesztelés közben?Azért szeretnék egy ilyent, hogy tudjam reálisan, teljesen valósághűen tesztelni az aksipakkot ebikehoz.Persze ebben az esetben, csak 1S és valahány P akkupakkot tudnák tesztelni(mert a tesztelő csak 150 W-os).Használt cellákat alkalmaznák, és szeretném látni, hogy melyik bírja, melyik melegedik vagy ilyesmi, és hol nagyobb árammal terhelném , hol kisebbel, mint ahogy történik a valóságban is az elektromos biciklin.
Lehet, hogy igazad van.De én szeretek sokat kisérletezni, tesztelgetni.Amit írtál azt is meg fogom tenni ,de szeretném ilyen tesztelővel is megpróbálni az aksit.De lehet, hogy nincs ugy-e olyan tesztelő, műterhelés stb, hogy teszt közben lehessen állítani a terhelő áramot?
Nekem ez félig megvalósítás, félig kisérletezés, tapasztalatszerzés. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2018
Automata tesztelő szinte biztos, hogy nincs amibe teszt közben beavatkozhatsz.
Most látom, hogy ez pont olyan amilyent szeretnék.Itt látható,hogy be lehet avatkozni tesztelés közben.
Szia! Ez nem katonai rádió tápegysége, hanem a PÉCS XE-309 URH adóvevőé.Nekem megvan a végfoka, az XE-309-17, amit csak rákell dugni erre.Nem adod el ezt a tápgységet, hogy nekem egyben meglegyen?
Csak a sajátomról tudok írni, ott ha menet közben állítod az áramot, szépen beáll arra az értékre, közben számol minden értéket. Én nézegettem ezeket a tápokat, de nem életbiztosítás, 150W-nál tönkre tud menni, a szoftver tele van idegesítő hibákkal. Nézz meg youtube-on néhány tesztet, angol tudás az kell sajnos ahhoz, hogy értsd. Azt nem értem, ha már minden adott, miért nem rakták bele a belső ellenállás mérés funkciót? Szoftverfrissítést nem hiszem, hogy kapsz hozzá...
Végül is egy párt alkotnak, nem?
Van egy szelénes diódahidam, ami úgy van kialakítva, hogy a negatív ágban sorosan duplán vannak a cellák, nincs köztük kivezető tárcsa. Miért volt szükség erre a kapcsolásra? A másik kérdés, mennyire szerelhetők ezek, tehát ha szétszedem átkötni, sérülhet-e olyan bevonat ami megváltoztatja/tönkreteszi a gyári tulajdonságait?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |