Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem ebből a kijelzőből tudok adni neked.
Bár a pontos típus jólenne!
Sziasztok!
Fujitsu PI3560-as gép az áldozat. Néha eljátszotta, hogy váratlanul, terhelés nélkül kikapcsolt minden előjel nélkül, ezért a 2 hozzáférhető tápszűrő kondit megpatkoltam 1-1 plusz kisegítő kondival. Így most stabilan működik hetek óta, de érdemes lenne mindet kicserélni szerintem. Ez a megpatkolós megoldás nem túl időtálló, még ha működik is vele rendesen a gép. Lassan 10 éves lesz a gép, szerintem megérett a kondi csere az alaplapon. Az adapterjében már kicseréltem az elkókat korábban, rájuk is fért.. már nem csak az ESR volt a nagy, de a kapacitás is kb. a fele volt a névlegesnek. Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy a szervizkönyvben megadott típusok utáni 4 számjegy mit jelent? Sima alacsony ESR-ű 105 fokos elkók lehetnek, vagy polimer? 330U/6.3V/ELEC_6358 - 2db 390U/2.5V/ELEC_6358 - 3db 100U/25V/ELEC_6377 - 2db Mellékelem a szerviz doksit. Ezek a kondik mind a tápot szűrik, minden feszültségstabilizátor bemenetén van 1-1 LC szűrő. Csak úgy saját kútfőből nem tennék ide akármilyen smd elkót. Segítségetek előre köszönöm!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Asus F5R laptop alaplapján gyakorolgatok, de valamiért nem sikerül elindítanom. A tünet: feszültség alá helyezve, 1/10-ed másodpercre felvillan a bekapcsolást jelző led, majd kialszik. Ugyanígy erre a kis időre megjelennek a feszültségek. A 3.3V folyamatosan megvan, de ez a rövid bekapcsolás csak akkor reprodukálható, ha lehúzom a tápegységet róla, majd újra ráadom. Szervizdoksi van az elektrotanyán, de a nehezítés, hogy a panelen csak a JP és PJP pontok vannak feliratozva, az alkatrészek nem. Így nehezebb megkeresni őket. Az 1.2V ágat GND-hez zárlatnak mértem, de indulásnál ugyanúgy megvan arra a rövid időre a feszültség itt is (ez nagyon furcsa nekem) Ha van ötletetek, kérlek osszátok meg velem.
Nekem is hasonló gondjaim vannak, ez egy Fujitsu Siemens Amilo pro.
Annyival kiegészítve, hogy táp bemenet környékéről zizegést is hallok, amilyen a PC tápoknál szokott lenni, amikor kiszáradnak az elkók. Szét kellene szednem, de nincs lelkierőm neki állni. A lakásban nincs hely ahol tudnám hosszabb ideig tárolni a szétszedett laptopot, a műhelyemben most még az elektronikás asztalomhoz sem tudok hozzá férni. ![]() Így csak olvasgatok a javítással kapcsolatos dolgokról.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. DELL INSPIRON 1720 laptop alaplapján gyakorolgatok, de valamiért mikkor csatlakoztatom a laptop töltöt a leptophoz azonal indul is , de a leptop képernyö bekapcsol leptopal is kikapcsolt állapotba marad. Ha csatlakoztatom a leptop akkut a leptophoz akkor meg be sem indul , Ha van ötletetek, kérlek osszátok meg velem
Lehetséges a probléma oka az Amd chipset melyik a hütörács alatt található az Amd Cpu mellet?
Ennek fussál neki újra! Érthetetlen amit írtál.
Üdv!
Van egy Lenovo T400-as laptopom,kéthónapja van nálam és kétszer csinált olyat,hogy használtam és egyik pillanatról a másikra kikapcsol se kép se hang még azt se jelzi a visszajelző led,hogy van tápellátás nem lehet a géppel semmit csinálni ,majd eltelik pár perc és érzékeli a tápellátást és belehet kapcsolni.A kérdésem pedig az volna,hogy miért jelentkezhet ez a probléma?A laptopot akkumulátor nélkül használom. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Elsőként a tápot ellenőrizd. Valószínűleg szabványos 19V-os, akár egy napra kölcsön is kérhetsz egy másikat próbára.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy DELL INSPIRON 1720 laptop amikor csatlakoztatom az akku töltöt a leptophoz akkor elkezd vibrálni. leptop töltőn található led. Ha van ötletetek, kérlek osszátok meg velem
Tehát lemértem a leptop töltőn a található feszültséget 19 volt.
Leptop töltöt csatlakoztatva a leptophoz már példa 0,12V 0,34 V 0,45V 1,45V 2,45 V 3,50 V feszültség található 19 volt helyet. Ezt a feszültségmést a leptop csatlakozón mértem.
Cseréld ki a tápot.
melyiket a leptop töltömet?
A táp egyben van az alaplappal tehát nem tudom hogy cserélhetném ki külön?
Igen.
Nem teljesen tiszta amit írsz és ezért nem tudnak segíteni.
Idézet: „Leptop töltöt csatlakoztatva a leptophoz már példa 0,12V 0,34 V 0,45V 1,45V 2,45 V 3,50 V feszültség található 19 volt helyet.” Mit és hol is mértél pontosan? Az alaplapon vagy a laptop tápján? Mert én már ott elvesztettem a fonalat, hogy 19 Volt helyet mást mértél. De, hogy hol és mit mértél az nem derült ki.
Ezelőtt a hiba elött a leptopom automatikusan elkezdet indulni mikor a leptop töltömet csatlakoztatam a leptophoz. De nem értem miért?
A leptop tápján ahova csatlakoztatod a leptop töltöt
Ezen a képen a jobb alsó sarok, itt mértél?
iget ott mértem 19 vot
de már csatlakoztatva a leptophoz az alaplapon található csatlakoztatón már ezeket az értékeket mértem 0,12V 0,34 V 0,45V 1,45V 2,45 V 3,50 V
igen ott mértem 19 voltot , de csatlakoztatva a leptophoz már ezeket az értékeket adta 0,12V 0,34 V 0,45V 1,45V 2,45 V 3,50 V
Zárlatos az alaplapod, és bekapcsol a tápod védelme (áramkorlát), emiatt leejti a feszültséget. Ha sokáig csatlakoztatva hagyod a tápod, az is tönkremehet, rövidzárlatban csak pár percre van méretezve a táp.
Szerinted hol lehet a zárlat ?
Köszönöm szépen a válaszodat .
A kérdésem a következö akkor azelött miért indult a leptopom automatikusan miután csatlakoztatam a leptopot az akku töltöhöz? de a leptopon található kapcsoló gombal ki se be sem tudtam kapcsolni? Szerinted hol lehet a zárlat ?
Az alaplapon bárhol... Rá tudsz méni a multival az alaplap csatlakozójára ellenállás mérés állásban. Valószínűleg max. pár Ohm-ot fog a multi mutatni...
Az Amd chipset kék tehát ez azt jelenti hogy tul volt egyszer melegedve lehett ez a probléma oka?
Amelyik a hütörácson található
Innen nem tudom neked megmondani, hogy melyik alkatrész zárlatos az alaplapodon. Nem vagyok távgyógyító.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2019
azt szeretem volna kérdezni hogyha az Amd chipset kék akkor lehetséges hogy rövidzárlatos vagy nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |