Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam az MpLab 8.90 és az XC8 1.35 kombináció még működött. Esetleg a mellékelt állományban levő kötegelt állomány végrehajtása (a fordító bin könyvtárából indítva) segíthet.
Szia! Köszönöm a segítségedet! Kipróbáltam amit írtál de sajnos továbbra sem tudom kiválasztani az XC8 fordítót az MPLAB-ból. Leszedtem minden MPLAB-ot és fordítót, majd feltelepítettem az általad ajánlott MPLAB8.90-et és az XC8 1.35-öt, majd ahogy írod az általad küldött állományt lefuttattam az XC8 fordítón bin könyvárában, majd gép újraindítás , próba és sajnos nem látom az MPLAB fordító listájában az XC8 fordítót, ahogy a csatolt képen is látható.
Szerinted mi lehet a probléma? Ez a környezet: Laptop: win10, MPLAB 8.90, XC8 1.35-ös fordító, PICkit2, PIC16F877-es mikrovezérlő (lehet , hogy ehhez a PIC-hez nem jó az XC8?) Köszönöm előre is a segítségedet! Idézet: „...majd ahogy írod az általad küldött állományt lefuttattam az XC8 fordítón bin könyvárában...” Esetleg "Run as Administrator" kell hozzá. Nálam (a legmodernebb op. rendszer: Windows 10P azaz XP alatt) nem kellett... Más megoldás: MpLabX sok türelemmel + XC8
Köszönöm! , próbálkozom még ezzel is és a CCS C vel is. Az MPLABX az első látásra tényleg nem volt szimpatikus
![]()
Nézd meg, ki van-e töltve ez a táblázat, kézzel fel tudod-e venni az XC8 adatait.
Köszi az infót! Sajnos valamiért a set language Tool Location blakk segítségével sem tudtam a telepített XC8-at felvenni az MPLAB ba. Egyenlőre az XC8- al kapcsolatos telepítési infókat félre teszem (máskor jól jöhet még). Viszont sikerült a CCS C fordító használatára megoldást találnom, így egyenlőre azt fogom használni. Köszönöm a segítségedet, és a korábbi bejegyzéseidet is , mert azok alapján tudtam elindulni a C -témában !
![]()
CCS plugin MpLab 8.xx ill. MpLab X -hez.
Hogyan telepítetted fel az XC8 -at? Előbb már fenn volt az MpLab8?
Azt hiszem fent volt már az xc8 telepítése előtt az MPLAB8. Ugye a lenti helyes sorrend a telepítésben?
1, leszedni minden mplab-ot 2, mplab8 telepítése 3, CCS plugin telepítése 4, XC 8 telepítés 5, Mplab-ban beállítani hogy a projektnél az XC8-at használja
Elégnek kellene lennie, ha leszeded az XC8 -at, újraindítás után visszateszed. Esetleg egy régebbi XC8 -at feltenni, majd az 1.35 -öt. ... Régen volt már.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Rövid/hosszú gombnyomást kellene kezelnem. A problémám az, hogy a hosszú gombnyomás lehet akár egy perc is, így nem fér bele az "unsigned long"-ba se. Ha viszont tulcsordulás után beleesik a 100-5000 közé, elfogadja rövidnek. (és ez a nagy változó még a ROM-ot is megeszi) Biztos van jobb/elgánsabb megoldás.
Használj két változót. Két UInt32-vel el lehet számolni 1,844 * 10^19 -ig. Annyi már csak elég.
Ha az LSB megtelt, növeled az MSB-t. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
Fogok még vele kísérletezni az biztos. Ha jelenleg a CCS C van fent a gépemen és azzal dolgozik és felteszem az XC8-at és egy masik projekthez az XC8-at állítom be fordítónak, akkor a CCS C és az XC8 nem ütközik majd ugye? Tehát tudom probálgatni az XC8-at is ha a CCS C is fent van? (Szeretném azért az XC8 -at is feléleszteni...)
Sziasztok!
Float írása és olvasása belső eeprom-ba és -ból problémám van.Nem kapok vissza jó eredményt. Találtam egy kódot. Mondjatok róla valamit.
Kell csinálni egy u_n_i_o_n_t, amelyik egyik tagja float, a másik tagja egy karakter tömb.
ps: Az u_n_i_o_n -ból az aláhúzásokat el kell hagyni. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
Miért számolsz ilyen gyorsan? A gombok lekérdezése bőven lehetséges, ha csak 100 ms vagy 10 ms -onként fut le. Ekkor egy perces lenyomott gomb 600 ill. 6000 értéknek felelne meg, bőven beleférne egy 16 bites számba is.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
Hali!
Ha eléri a "hosszú gomb" értéket akkor már ne növeld tövább a számlálót
A 7. sor helyesen:
Szia!
A timer 2 számlálóval könnyű, másodperc alapú (1msec -20msec) időnként megszakítást generálni. Amikor bekövetkezik a megszakítás, akkor csak egy változó 1 bitjét átállítod mondjuk 1-re. a timer2 megszakítása ezzel véget is ér lekezeled a pir1,tmr2 if jelzőbitet és kész is.. A főprogramban csak ezt a bekapcsolt bitet kell vizsgálgatni ciklikusan, és ha ez 1 akkor kiolvasod a billentyűzetet., nullázod a bitet. Esetleg tehető ide egy másik számláló, ha 1 másodperben csak 10x kédezed le a gombokat. Így elkerülhető mindenféle prellezés,rossz érték beolvasása, stb. üdv .: Foxi
pl jobb_sz++; helyett if(jobb_sz<5001) jobb_sz++;
De én is megszakításban csinálnám, ahogy Hp41 javasolta... A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Köszönöm!
Ezt emésztem kicsit , megpróbálom megcsinálni, majd mutatom.
Ezt értem, köszönöm.
Azt veszem észre (megpróbálom érthetően megfogalmazni) hogy: a főprogramban fut az egész, megnézem, hogy a gomb 0 vagy 1 ha 0, akkor elkezdek számolni ha 100 és 5000 között vált 1-re akkor rövidként lekezelem ha tulhalad 5000-en akkor hosszúként kezelem viszont ha tulhaladt már mondjuk 10-szer az 5000-en és elkezd ujra számolni, itt vált vissza 1-re a bemenet, és akkor pont beleesik 100-5000 közé, akkor rövidnek tekinti és lekezeli rövidként. Azt kéne elérnem, hogy ha egyszer túlment az 5000-en, mindegy mikor tér vissza, ne legyen belőle rövidnek megfelelő. UH remélem sikerült...
Szia!
Pipi kolléga pont ezt írta le Neked...Ha növeled a változód ( pl. jobb_sz), akkor csak 5001-ig nő, így amikor elengeded a gombot és megvizsgálod a számlálót, akkor hosszú nyomásnál max. 5001 lehet benne ( rövidnél vagy zavarnál meg az aktuális érték!) !
Értem!
Így bármikor engedem el, max 5001 lesz az értéke, ekkor én nullázom le és indulhat újra. asszem erre vágytam, köszönöm
Sziasztok!
A problémám a következő. Az EEpromba két helyre szeretnék adatokat írni. Először az alsó 9 helyre , majd ezután a következő 9 helyre. Amikor az írás a k írásához ér, az első írásnál, azt nem írja be az eepromba. A következő írási folyamatnál viszont már beírja. Mit nem látok?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Én például ezt nem látom.
Idézet: „if(EECON1.WR==0) feltétel után jó!” Miért nem használod, ha egyszer már működött? Minden írás után meg kell várnod, míg befejezi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |